Ел Шадай печатът !!!???

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот kimbo » 11 Окт 2010, 14:46

Имате ли идея защо в Ел Шадай печатът Яхве е изобразен с РОГА? чесно казано колкото и да го гледам и да се чудя.. това са си РОГА не е кичури от косата му или нещо друго, във всички фолклори и култури с РОГА се изобразява Луцифер и различни Демони.. стана ми много интересно защо Яхве е изобразен по този начин? Аз мисля че може умишлено да е изобразен така... защото все пак тези Печати са правени през средновековието..може да има скрита идея в печата.. Освен това се твърди че този печат цитирам : ва е "Ел Шадай" талисман, който е предназначен да носи на притежателя всички неща, които той би желал да има. Текста, написан между първия и втория кръг-Ecce faciem et figuram ejus per quem omnia facta et cui omnes obediunt creaturae, значи: "Погледни лицето Му и форма, чрез Когто всички неща
бяха сътворени и Комуто се подчиняват"

Така според доста Религии човек може да получи всичко.. говоря за материални неща и прочие но от Дявола.. ако един вид се продаде на дявола или дявола му помага.. до сега не съм чел или чул Яхве или което и друго име да се споменава.. да дава Богатства и материални неща на хората.
Аз лично имам съмнения че този Печат може да не е това за което го описват тук и там.. просто прекалено много са "случайностите"

1 во Яхве е изобразен с РОГА
2 ро Дава на притежателя всичко което си пожелае

Замисляли ли сте се за това?!
Възможно ли е да има скрито значение този печат и вместо човекът, който изготвя и зарежда печата да си мисли че почита Яхве с същото време да прави нещо.... друго?!
И по този начин човек неволно да почита друго същество...?

Изображение
Аватар
kimbo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот salamandera » 15 Окт 2010, 15:05

Още първия път като видях този печат нещо не ми вдъхна доверие ! Но имаш един друг със скорпион на него. Любопитно ми беше той за какво е , но после уж разбрах.
Този печат обаче не бих го ползвал , дори крила да дава.
Слава на светлината !
Аватар
salamandera

Мнениеот Cath » 15 Окт 2010, 16:14

Всъщност на печатът Ел Шадай (или El Shaddai, което е едно от имената на Бог и означава "Всемогъщия Бог") не е изобразен Бог, а ангела Метатрон, който е също така наричан и "по-малкия Яхве" и който е бил писар и представител на Бога. Казва се, че Метатрон е изображението на Бог. Това още повече се потвърждава от факта, че нумерологичната стойност на имената им (Метатрон и Шадай) според гематрията е една и съща. Въпреки това Метатрон НЕ Е БОГ ЯХВЕ!

Да, това са рога.Но имайки предвид, че в по-ранните епохи художниците и скулпторите са използвали този похват често, при изобразяването на светци и най-вече на Моисей. Предполагам всички се сещате за статуята на Моисей от Микеланджело (1513-1515 г.). Има теза, че именно тя е дала началото на изобразяването на Моисей (а от там и на други светци) с рога. Не се знае дали Микеланджело е искал да изобрази рога или лъчи светлина, но всичко идва от една част от Тората. Там се казва, че след като Моисей слезнал от Синай за втори път, "кожата на лицето му започнала да излъчва светлина". Думата на иврит за "светещ" или "излъчващ светлина", използвана в този пасаж е "karan". Но през V век, един преводач на католическата църква си помислил, че глаголът "karan" идва от съществителното "keren". Книгата, където са поместени тези "ключове на цар Соломон", ако не се лъжа, е от VI-VII в. И ето ви малко объркване в нещата. :wink:

Така възприетия погрешно превод е повлиял и на изобразителното изкуство, а явно и на магическото.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор