Имате ли идея защо в Ел Шадай печатът Яхве е изобразен с РОГА? чесно казано колкото и да го гледам и да се чудя.. това са си РОГА не е кичури от косата му или нещо друго, във всички фолклори и култури с РОГА се изобразява Луцифер и различни Демони.. стана ми много интересно защо Яхве е изобразен по този начин? Аз мисля че може умишлено да е изобразен така... защото все пак тези Печати са правени през средновековието..може да има скрита идея в печата.. Освен това се твърди че този печат цитирам : ва е "Ел Шадай" талисман, който е предназначен да носи на притежателя всички неща, които той би желал да има. Текста, написан между първия и втория кръг-Ecce faciem et figuram ejus per quem omnia facta et cui omnes obediunt creaturae, значи: "Погледни лицето Му и форма, чрез Когто всички неща
бяха сътворени и Комуто се подчиняват"
Така според доста Религии човек може да получи всичко.. говоря за материални неща и прочие но от Дявола.. ако един вид се продаде на дявола или дявола му помага.. до сега не съм чел или чул Яхве или което и друго име да се споменава.. да дава Богатства и материални неща на хората.
Аз лично имам съмнения че този Печат може да не е това за което го описват тук и там.. просто прекалено много са "случайностите"
1 во Яхве е изобразен с РОГА
2 ро Дава на притежателя всичко което си пожелае
Замисляли ли сте се за това?!
Възможно ли е да има скрито значение този печат и вместо човекът, който изготвя и зарежда печата да си мисли че почита Яхве с същото време да прави нещо.... друго?!
И по този начин човек неволно да почита друго същество...?