от Trismegist » 15 Дек 2006, 19:11
Интересно ми е да гледам отсрани разсъжденията за християнството.
На мен не ми е ясно,кое въобще е християнско.Въобще запознати ли сте как и откъде произлиза християнството,какво всъщтност е било учението на "Христос" и какво общо имат християните с него и какво православната църква и молитвата на свети Киприян.
Все пак всяка християнска ритуалност и молитва не се различава ама по никакъв начин (по-същество говоря) от езическите.
Особено пък православната църква е умишлен сбор на християнството и езическите вярвания,за да се съберат различни народи и да има хармония между тях.
Като почнем от тамяна и стигнем до скиптъра,наметалото и короната,че и църквата като постройка,и свещите,и така нататък.
Че благодарение на Соломон от стария завет имаме някои най известни символи и печати,и други знания,които сега ползвеаме.Пентаграмата е от него.
А то , че знанието е едно и е повтаряно,повтаряно та която и книга и религия да вземеш,да видиш едни и същи истини.Поне на втори поглед е така.
Доколкото разбирам според Христовото учение,ако имаш черна магия би трябвало въобще да не се занимаваш с развалянето и,ами да наблегнеш на усилването на доброто в себе си.
Усили доброти и злото само ще си иде.Това е мое разбиране,защото всяко действие поражда само равно по сила противодействие.
Злото в живота се счита,като изпитание и предизвикателство на което не бива да се отвръща.
Киприян не е признат за светец от църквата,защото поради възгордяване сам си е причинил нещастието да живее,като полуневидим урод до края на живота си.Опитал се е да трансформира физическото си тяло и да си отиде с него от този свят,но не е успял.
Но ако имаш голояма нужда можеш да развалиш магията с който си искаш метод.
Бог не наказва никого,наказваме се сами!
Мълчанието е злато !