Нужда от учител ...

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот EliKarim » 21 Яну 2008, 17:04

venus написа:
Nemezius написа:.... ролята на учителя е "да те срита по задника, така че да спреш да се луташ и да си седнеш на същия и да работиш".

sanguinary написа:Учител е всичко и всеки, който среща човек по пътя си, от раждането му, до края на дните му.
А за... тези общества, за които стана на въпрос... До едно време всичко е наред, млади, будни хора, с които може да се говори открито, за различни неща, одухотворени, без капка надменност или различно отношение към никой... но... винаги идва един момент, в който или ще целунат пода, при определена команда или ще запалят някоя вързана коза, или започнат да изпадат в нещо като колабс. Тогава няма как да не си даде сметка, един неутрален наблюдател, че това не нищо повече, от поредният капан за интелигентни хора, които смятат, че по този начин са се самоотлъчили от "гнусната реалност" и са поели по абсолютно правилният път.

Съгласна с Nemezius и sanguinary.

Всъщност добрият учител е онзи, който те оставя сам да вървиш, да падаш, да ставаш и да продължаваш по пътя, като те подбутва леко в правилната посока, когато се отклониш. Ето например дон Хуан.

icon_eusa_clap Смятах да отбележа същото. също така, че един учител никога не е достатъчен...винаги идва моментът за още...и още..
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Endival » 25 Мар 2008, 15:08

даите да се сабрем няколко 4овека и кактио каза FireSun's Viking да обменяме инфо пак ще е от полза не мислите ли ако има навити пишете
Аватар
Endival
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 26 Мар 2008, 09:08

мхм, ние навитите сме се събрали вече и РАБОТИМ, ако желаеш - влючвай се:
Правила на Прект "Диалози"
Първа част на Проект "Диалози"

...работи се и в други насоки, но покажи първо че си годен да работиш в група, а не само да ти е "изгодно да има някъкъв човек от който да извлека максимално имформация и знания" или пък да чакаш "който иска да казва, аз ще попивам, което ми е нужно"

Когато се види, че НАИСТИНА искаш да работиш и работиш с другите, тогава няма да се налага да търсиш с кого да обменяш инфо, защото теб ще те потърсят... а междувременно всяко търсене на "Учител" е обречено на неуспех, просто защото всеки търси от къде да почерпи инфо, а тези които го имат не са склонни да споделят, освен ако и ти не споделяш нещо(какво, поясних по-горе)... много добре разбиром в какво положение си и какво търсиш, защото както ти сега търсиш, така и аз търся по-големи от мен... и както аз сега ти казвам - РАБОТИ С МЕН! така и на мен ми викат - БАЧКАЙ С НАС!

Дай и ще ти се даде многократно (каквото търсиш)... ако (първо) вземеш(знание и каквото там), ще ти се вземе многократно...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот venus » 26 Мар 2008, 10:03

ultramarin написа:Дай и ще ти се даде многократно (каквото търсиш)... ако (първо) вземеш(знание и каквото там), ще ти се вземе многократно...

Общовалиден вселенски принцип :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Nemezius » 26 Мар 2008, 10:12

офффф, не ви ли писна от писания в тази тема?! Много от нас сме преценили, че можем да работим заедно и го правим- останалите какво чакате, някой да ви придържа ръцете докато правите каквото и да е?! Така не става... не става някой да ви "сдъвче" всичко, да ви го предаде и да получите истински знания, без да сте ги обмислили- ПРОСТО НЕ СТАВА!
Говорите "да си намерите учител"... когато сте готови за това- учителите се появяват в живота ви.

Моля модераторите на раздела да затворят темата предвид изчерпването ѝ.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Предишна

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор