Правилно ли е...?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Правилно ли е да се взимат пари,за направа на магия ,за чужд човек?

Да,защото .....
5
18%
Не,защото.......
19
68%
Нямам мнение по въпроса ,защото....
4
14%

Общо гласове : 28

Мнениеот Shedinko » 24 Сеп 2007, 21:19

Първо да се извиня на galina_dim ,че така и отмъквам идеята за тема notworthy .Въпроса наистина е интересен,а и колкото повече хора си кажат мнението толкова по-добре.
Тъй като си имам мнение което не може да се обори .И никой не може да обори, ще дам думата първо на вас. ;)
Ще ми бъде интересно да видя какво мислите вие :)
П.п. След като гласувате аргоментирайте вота си :)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 25 Сеп 2007, 07:45

АргУмент, аргУментирам icon_eusa_dance .
И на галина_дим ще и предам извиненията ти. :mrgreen: Тя вчера просто нямаше време да я пусне и се радва днес да види, че все пак я има темата.

Бих искала да ти оборя мнението, независимо какво е. Звучи ми предизвикателно, а аз ги обичам тия неща.

Според мен пари не трябва да се фиксират предварително за такъв тип услуги, но и хората сами по себе си трябва да знаят (или да бъдат научени), че безплатно е само сиренето в капана за мишки.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 25 Сеп 2007, 08:01

Поясняващ въпрос: Да се взимат, или да се искат? двете са коренно различни- едно е да вземеш каквото ти се даде от сърце(независимо дали е едно "Благодаря" или пари), и съвсем друго е да си лепнеш ценоразпис("баене против уроки"- Х лв., "Разделяне на влюбени"- У лв. и т.н.).
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ilusia » 25 Сеп 2007, 09:11

Ех Брате Немезиус... е как да не се съгласи човек с тебе ?:mrgreen:

Против !
Ужасно неморално и гнусно е да се възползваш от човек , който има нужда от помощ. Не ми пречи. Общувам с хора , които си изкарват парите така. Всеки има право на свой собствен мироглед и светоусещане. Просто не съм съгласна , но това си е мой проблем.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 25 Сеп 2007, 10:00

ilusia написа:Ех Брате Немезиус... е как да не се съгласи човек с тебе ?:mrgreen:

Против !
Ужасно неморално и гнусно е да се възползваш от човек , който има нужда от помощ. Не ми пречи. Общувам с хора , които си изкарват парите така. Всеки има право на свой собствен мироглед и светоусещане. Просто не съм съгласна , но това си е мой проблем.

ми спори като искаш, сестро илюзорна, аз кога съм бягал от спор когато има смисъл от него- темата е дискусионна все пак.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот galina_dim » 25 Сеп 2007, 11:28

Не се карайте, бийте се, по възможност, когато съм наоколо и с предварително предупреждение, за да си направя мажоретни помпони.

В един стар мой спор по темата бях попаднала на довода, че това било работа като всяка друга, отнемала време и ресурс и затова трябвало да си бъде платена. Всичко много хубаво, но човекът, който ми го каза това и който респективно получава заплащане за заниманията си, не е от най-добрите, които познавам... Въпросът е в това, че материята е доста фина и респективно не винаги можеш да гарантираш резултати... Нещо като маркетинга :) И все пак, не смятам, че фиксираните тарифи са редни и всъщност изобщо не смятам, че трябва да се говори за пари.
Освен това има нещо мнооооооого важно - преди години, вещите са получавали каквото е имало да получават СЛЕД като се види ефекта от действията... Никога преди това. Струва си да се помисли по темата...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 25 Сеп 2007, 11:54

Не го чуствам, че трябва да се взимат пари !
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот archangel_metatron » 25 Сеп 2007, 12:03

Спред мен не е редно да се взимат пари за такъв тип услуги, по този начин тровим кармата си. А по отношение на това дали да се приемат когато са данени от сърце също смятам, че не е редно. По - добре да ти дадат нещо за дома или нещо за теб самия, но не и пари. А най - хубавото което съм получавал за такива услуги е било едно наистина сърдечно Благодаря и създаването на едно мнохо хубаво приятелство с пострадалия - за мен това е много по важното от вземането на пари.
Cogito ergo summe
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 25 Сеп 2007, 12:07

Ако помолиш човек да не ходи на работа един ден а да се занимае с теб в духовен аспект е добре да му дадеш пари . Все пак се е занимавал с теб и е пропуснал да вземе пари .
Ако помолиш човек когато е свободен да се занимае с теб в духовен аспект не е добре да му се дават пари ако човека не му се иска да ги даде .
За това съм единственият пуснал мнение "Нямам мнение по въпроса ,защото...."
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 25 Сеп 2007, 12:52

Съгласна съм с Галина.
Отчитам факта, че тази дейност отнема много време, а и е трудно да превключваш постоянно от една работа, която ти заема по- голямата част на деня, към други занимания, значително по- сложни...От тази гледна точка разбирам. Но гледам на магията идеалистично, не като средство за печалба.
За жалост много хора намразват магията и практикуващите я заради такива ценоразписи и никакви или отрицателни резултати в замяна. Иначе казано- заради шарлатанството.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Nemezius » 25 Сеп 2007, 13:27

B-L-O-T написа:Ако помолиш човек да не ходи на работа един ден а да се занимае с теб в духовен аспект е добре да му дадеш пари . Все пак се е занимавал с теб и е пропуснал да вземе пари .
Ако помолиш човек когато е свободен да се занимае с теб в духовен аспект не е добре да му се дават пари ако човека не му се иска да ги даде .
За това съм единственият пуснал мнение "Нямам мнение по въпроса ,защото...."

блоте, аз именно затова и подвигнах въпроса в друг аспект: да, редно е да му се отблагодариш ОТ СЪРЦЕ И КАКТО/ С КОЛКОТО НАМЕРИШ ЗА ДОБРЕ, но да си окачиш ценоразпис- редно ли е според теб?
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Shedinko » 25 Сеп 2007, 13:33

Галина за съжаление няма смисъл да ме оборваш.Защото мненията ни са сходни.Т.е. ако решиш да спориш в даден момент ще си противоречиш :)А колкото до въпроса дали е редно да се искат пари съм на мнение ,че не е правилно.На мнение съм ,че колкото повече пари искаш толкова повече нищо не правиш.Защо ,ами проста логика.Защото в един момент ще правиш нещата с мисълта ,че ще получиш нещо материално.И водещата мисъл ще бъде:"...Дай му "помогна" и след 1-2 часа ще си напълня джоба с ...лева."
Докато в началото мисленето е :"..Да ще му помогна той има "сериозен" проблем и аз съм му единствената надеждата да се реши..."
Грозно и непонятно ми е как може да се възползваш от нечия болка.Пример давам нашумелия случай с Маг Джуна...Такава игра с психиката на човека "..ко толкова вземи заем иначе ...."
Много по склонен съм да отида за помощ при някоя баб в някое забърано село на която ще дадеш каквото ти е на сърце,от колкото при някоя извесна "разбирачка" която ще ма изръси до последния лев.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Сеп 2007, 14:03

Nemezius написа:
ilusia написа:Ех Брате Немезиус... е как да не се съгласи човек с тебе ?:mrgreen:

Против !

ми спори като искаш, сестро илюзорна, аз кога съм бягал от спор когато има смисъл от него- темата е дискусионна все пак.

Ама... :oops:
твърде войнствен сте.
Имах предвид, че съм съгласна с вас....
Ех... мъже ;)
Спирам да оспамвам :roll:
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Eleonora » 25 Сеп 2007, 15:58

Аз нямам мнение, защото едно е да поискаш, друго е да ти се даде. Става въпрос не само за "отплатата", но и за "услугата". Освен това някои приемат това като правене на услуга, а пък аз като възможност да върнеш такава. Когато помагам на някого (без значение как) се радвам, че имам възможност и аз да помогна, както се е помагало на мен при други обстоятелства. Що се отнася до магиите и парите - все пак хората, посветили се на това (извършване на даден ритуал, магия и т.н. с цел помощ) също са хора - и те ядат и имат семейства. Все едно доктор да не взима заплата. Така погледнато не го смятам за лошо, стига да бъде в разумни граници. Освен това през цялото време имам предвид истинска помощ и нужда, а не шарлатанство и прищявки.
Аватар
Eleonora
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shedinko » 25 Сеп 2007, 17:18

Добре как ще различиш на пазара шарлатаните от истински вещите в занаята ?Когато на всякъде са ти опасали некролози с километрични цени.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 25 Сеп 2007, 17:55

Какъв е случаят с Джуна?
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 25 Сеп 2007, 18:00

Не гледа ли скритата камера на "Господари на ефира" където я снимаха и тя нареждаше хиляди гадни работи на момичето.После и каза нещо от рода на 5 пъти 5 часа 5 дни 5 седмици дай 500 лв. да ти оправя работата.Момичето и вика нямам ,а Джуна като почна да ги нарежда едни...леле мале ,аз бих си направил харакири ако някой ми каже така и ако нямам кинти да му платя.
п.п.Може да не е в тоя ред ,ама идеята е същата.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот StarSigns » 25 Сеп 2007, 21:14

Shedinko написа:Не гледа ли скритата камера на "Господари на ефира" където я снимаха и тя нареждаше хиляди гадни работи на момичето.После и каза нещо от рода на 5 пъти 5 часа 5 дни 5 седмици дай 500 лв. да ти оправя работата.Момичето и вика нямам ,а Джуна като почна да ги нарежда едни...леле мале ,аз бих си направил харакири ако някой ми каже така и ако нямам кинти да му платя.
п.п.Може да не е в тоя ред ,ама идеята е същата.

На въпроса-за мен не е редно,нито за предсказване на бъдещето-независимо как,нито за магия-каквото им се откъсне от сърце на хората.
А теб те цитирам,защото искам да те поправя-това не е Джуна!!!
Истинската Джуна Видивашвили е всепризнат феномен в областта на бионергетиката и ясновидството и има висш генералски ранг в системата на КГБ.Брежнев не е взел нито едно държавно решение,нито пък лично,без нейния съвет и благословия.Хрониките редят,че след лют пиянски скандал,който и бил вдигнат от Алла Пугачова,защото Джуна не искала да пие на някакво парти у тях,двете така се сдърпали,че Джуна замерила Алла с пепелник по главата и я спукала,та са били полиции,истории.
А в последните години се спори,че след друго спречкване на Джуна,този път с Вера Кочовска,Джуна разярена вдигнала ръце към небето и кръвното на Вера скочило над 220.Това последното незнам колко е вярно.
А онази в "Господари на Ефира" май се казва Валя Крумова,която се е провъзгласила за дясната ръка на Джуна и нейната най-велика ученичка,предрекла смърта на сина й-и това колко е вярно не знам и дали Джуна има ученици и деца,но тази Крумова това си го каза в интервю по телевизията,както и че има Нобелова награда-ама за какво точно не спомена.Може да е от онези,дето се падаха от едни снаксове! :mrgreen:
Аватар
StarSigns

Мнениеот DarkMagicMaster » 25 Сеп 2007, 21:21

Ще се придържам към една много интересна мисъл:Дошли сме на този свят без нищо и като си отидем няма да можем да вземем нишо => сме дошли да даваме а и как да поискаш пари от човек на който си помогнал
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shedinko » 26 Сеп 2007, 13:20

StarSigns грешката е моя,нещо съм не дочул.Но каквото и да е съвеста ми е по важна ,принципите също.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор