Каквото искаш и изпратиш,ще ти се върне тройно

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 18:38

Наспоени с глупост грешки прави човек мислейки ,че върви по правия път.Вгледан в собственосто си егоистично нагонче много често пропуска закона "ТРИ" (т.е. кото направиш ще ти се върне тройно).
Но ако се вгледаме в "ТРИ",ако се замислим за постъпките си ще открием истината .
Какво в действителност искаме?!?
Тук в форума не малко пъти се появяват егоистични искания.
Да се загледаме в "любовна магияЮ.
ДА не кажа всички ,но по голямата част теми са подбудени именно само и единствено от нагона.
"...искам магия да се влюби в мен..."
"..искам магия да страда,защото се разделихме..."
Два бегли обобщаващи примера за исканите резултати след ритуалите.
Голяма част от тези "болни" души намират от някъде търсения отговор.
Правят резулата и според силата на духа им те получават своята марионетка.
В един слънчев ден на той(тя) им омръзва.Влюбва се в друг(а).Всичко е идеално силни чувства бушуват и в двамата ,НО "ТРИ" не забравя.
И именно в най щасливия проблем "ТРИ" си връща даденото.Или с други думи "дошло е време дявола да си еме своята част от сделката"
Именно неговото (нейното) щастие.
Закона на три няма да му(и) го върне още два пъти.Поради простата причина,че когато чувствата са взаимни значението на връзката (щастието което човек получава от нея) е пъти по-голямо от колкото ако си с "марионетка".Следствието от този вид магия е кофти,защото единствението подбуди се крият в егоизма.
От друга страна се възхищавам искрено,на някой съформци (писали в същия раздел).
.....най вероятно някой ще си каже ,тоя откачи и почва да си противоречи (но в следващите редове ще излезе точно обратното)....
Срещнах няколко темички ,в които активни здраво мислещи хора приеха идеите за любовна магия.Не от по горно изброения тип.
По скоро магия слагаща защитна стена срещу "лоши очи(ЛО)".Всичко по запознати с идеите ведна биха имали подозрения какво имам предвид с "ЛО"(за тези които не се сещат подсещам:всекидневно срещаме по улицата различни хора ,с различно развиа сила на мисълта :егоисти,завидници,добродушни хора и т.н.)..).Самия факт на несъзната саможертва от страна на тези хора е похвален.По голямата част от тези хора правят "леките" ритуали ,от неусъзнато желание за доброто на влюбените.
Отговора на "ТРИ" немога да кажа ,защото отговора се крие дълбоко в сърцето на практикуващите(и защото не съм правил нито един любовен ритуал и не бих правил...друга тема на мисълта..).Дадох примерите именно с раздел "любовна магия" поради две причини.Любовта няма цветове,любовта е докоснала всички по един или друг начин.
Какво ме подбуди да напиша темата!?Това ,че много малко хора усещат границата в "ТРИ".А тя се намира в подбудите ни.
ЕГОИЗЪМ,САМОЖЕРТВА,ЛюБОВ,ОБИч,ОМРАЗА,ГЛЯВ,ОТМЪщЕНИЕ дори и на моменти да не ги усещаме те са в нас.
Единствения начин да се приборим с негативните последствия е силата на мисълта.Един самоанализ,ако ще да ни отнеме цяла седмица е по добре от колкото да пренебрегваме последствията.
А основния въпрос на който трябва да си отговорим :
"Защо искам да го направя?"
Само когато успеем да си отговорим на този въпрос ще намалим негативното влияние на "ТРИ" върху нас(когато преценим подбудата можем да я игнорираме ,да я пренебрегнем,дори да се откажем от магията).
П.п.За темата ме вдъхнови липсата на ток,
пренасищането с тишина и спокойствие,
както и догарящата свещ.
8)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Окт 2007, 18:45

Как можеш да докажеш тази хипотеза на практика !??!
За мен това са глупости като догмите на църквата ;)
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 18:53

хмм.. да докажа на практика..
За да ги обориш ,или за да си ги докажеш на практика експериментирай.
Аз неискам да доказвам или да оборвам някой ..просто размисли и страсти през свободното време.
По същата логика мога да задам същия въпрос. Докажи на практика,че съм писал глупости(оспамил форума).
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 22 Окт 2007, 19:09

Поправете ме ако греша, но трикратното връщане съм го срещала само в wicca, а не всички тук са уикани, а тези които не са много от тях не вярват в това правило и то съответно не е истина. Кармата може да се прекъсва, надмогва, променя, а тя е доста по-обширно понятие от закона за връщането, та защо той да не е преодолим. Приемаш го ако ти харесва, ако не го пренебрегваш и той не действа. На много места във форума е спорено на тая тема. Фактор вяра.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 19:12

окей прост пример минаваш на червено => глоба (по закон) на някой не му харесва не вярва ,НО в даден момент минава на червено и хоп глоба ,неиска не вярва но се пак фиша е факт
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Окт 2007, 19:16

По тая логика колко фиша има д се издават...
Я кажи коя древна практика има това 3 кратно правило.
Аз ти казвам примерно че е десетократно.
И като направиш магия да оздравее някой ... хоп десет пъти ще се разболееш :)
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 19:22

Окей от малък знаеш ,хиляди пъти потвърдената приказка "каквото повикало такова се обадило" ако ще да е 3,10,100,...,n пъти
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 22 Окт 2007, 19:23

А-аа не , не можеш да сравняваш човешки закони измислени с цел да не стане анархия с вселенски закони, с които никой не е съвсем наясно. Фактора вяра определя как ще ти протича живота и ако се самонавиеш, че няма да те глобят или както по-често става когато си в автобуса без билет няма да мине контрольор, то става точно така. Факт-пиян шофьор блъска кола със семейство с две деца. Хората никога през живота си не са посегнали на мравка-умират. Пияният шофьор оцелява с одраскано рамо. Сега можеш да ми дадеш пример, че ще го застигне в последствие трикратното. Това не можеш да знаеш поради другите хиляда фактора, които действат извън измислените ограничения на хората. Всеки следва това, в което вярва и всеки е свободен да си вярва в каквото си иска. Ако ти обясняваш глобата с трикратното връщане аз ще ти я обясня, че пича който е бил глобен като си е купил кола е пропуснал да почерпи и понеже вселената не търпи неравновесие ще си плати фиша. Ако беше почерпил нямаше така да стане, а ако можеше да кара още по-малко.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 22 Окт 2007, 19:24

Ако ще си говорите от субективната страна на религии и вярвания, според мен няма да стигнете до консенсус. Вгледайте се в животът си и помислете малко. Кога получавате повече отколкото трябва и кога по-малко. Вашият живот е израът на Законът. Дали 3, 7 или 10 ... всичко подлежи на този Принцип.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 19:28

Lanukio нищо лично ама се замисли в принципа на въпроса ,погледни по далече от носа си ;) и не го приемай 1 към 1 ,за ова съм дал пример любовта ,а не някой ти казал дрисльо да му отмъщаваме ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 22 Окт 2007, 19:36

Shedinko, носа ми е чип и лесно гледам по-далеч от него. С времето сам ще се увериш като сравниш още няколко идеологии, че всеки обяснява всичко както на него му е удобно и вярва в което иска. И да-всеки е прав и всичко винаги работи. Магията си е магия и си действа независимо с благовония и свещи или с дракони, ангели и сервитори. Не разбрах връзката на светофарите с любовта ама то не е голям пропуск, кой знае може би полицая който ти напише фиша ще е жената на живота ти :mrgreen: дотогава правете любов и не пресичайте на червено особено пред камери
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 19:42

в 1 си пос дадох пример любовта ,като лесно вазприемчив пример.
светофара е в отговор на първияти пост относно къде го има трикратното тръщане и къде не ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Окт 2007, 19:54

А знаеш ли поне защо Уика използва числото три ?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 20:11

Да свързано е с образите на богинята
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Окт 2007, 20:12

Какъв кратък отговор, това горе от къде го копира?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 20:19

Заяждаш се или на мен ми се струва така ,защото ако е заяждане никъде не видях колко страници искаш отговора ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Окт 2007, 20:22

Защо мислиш, че се заяждам с теб ?
Аз само споря ....
Ти неискаш да ми кажеш къде виждаш това тройно правило, и тая тема твоя ли е ?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 20:27

В коя точно част неискам да ти кажа къде вижат тройното правило?!?
Колкото до темата да моя е ако искаш може ти сканирам какво съм си нахвърлил докато чаках тока.
А ако исках да копирам щях да вляза в сайта където пише за Уика (1 място където влязох за да се запозная с нея,още преди да пиша в форума) и да копирам така :"... Коя е Богинята
Има три лица: Девица, Матрона и Старица. ...."
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 22 Окт 2007, 20:28

Къде в живота ти се е проявло това правило ?
Направил ли си магия и три пъти да се е върнала въху теб ?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 22 Окт 2007, 20:31

Къде в живота ми се е проявило правилото ,няма да отоговоря защото е прикалено лично.
А в първия ми пост пише за това дали съм правил магия или не.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор