Начинаещата моли за съвети

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Мнениеот Devil_Driver » 04 Апр 2008, 15:10

[font=Comic Sans MS] [/font] Здравейте!Тук има много интересни и услужливи неща,за което ви поздравявам!Надявам се да можете да ме изтърпите :)
Сега към проблема - от известно време чета две книги,търся из нета и се интересувам най-вече от телекинеза,концентрация и медитация,които са път към отваряне на третото око!!Точно това и искам да постигна.Знам,че става много бавно,нужди са много усилия и постоянство,но вярвам в успеха си!Първия ми въпрос е следният:Наистина ли много малко хора под 30 годишна възраст могат да си отворят третото око?(четох го някаде)На мене това ми се струва малко абсурдно,но и затова ви питам :) Доколкото четох отварянето на третото око е продукт от много медитация,концентрация,упражнения и тук възниква втория ми въпрос:Само това ли е?Смисъл че ако знаете още какво е нужно и ме светнете по темата,никак няма да ви се разсърдя icon_flowerface
Благодаря ви предварително! :) :) :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Devil_Driver » 04 Апр 2008, 15:43

За телекинезата специално книга не чета,а относно медитацията-за нея чета в книгите на Ошо(той ми беше казан и от него започнах).Може да започнеш с "Тук и сега" :) Но все пак има много по-компетентни хора от мен,допитай се и до тях
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 04 Апр 2008, 16:23

Devil_Driver написа: [font=Comic Sans MS] [/font]Само това ли е?Смисъл че ако знаете още какво е нужно и ме светнете по темата,никак няма да ви се разсърдя icon_flowerface

Как така "Само това ли е?"? Ти знаеш ли колко труд се изисква да постигнеш само едното!? Например за медитацията-за нея се иска поне месец усърдни упражнения за да я правиш както трябва.Да не говорим за другите неща...Доколкото за 1 въпрос,мисля че е глупаво само хора над 30г да могат да отварят 3-то око.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Devil_Driver » 04 Апр 2008, 16:29

Е,не исках да прозвучи така сякаш е малко!Много добре осъзнавам,че това е доста трудно нещо :) просто искам да знам трябва ли да се работи по още неща...
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ПунТа » 04 Апр 2008, 16:42

Всичко с времето си :wink:
Според мен медитация и упражнения и концентрация са достатъчни.Просто не може за 1-2 месеца.Наистина изисква време и то не малко :)
Упех
Аватар
ПунТа

Мнениеот Devil_Driver » 04 Апр 2008, 16:47

Мерси! :wink: Естествено за времето си си много прав,ще трябва много пот да се хвърли :) :) :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 05 Апр 2008, 07:49

телекинеза,концентрация и медитация,които са път към отваряне на третото око
нищо общо помежду им! телекинезата идва от силата на първа чакра, "третото око" е другото име на шеста! Медитацията е път към овладяване на силата си, а концентрацията към развитиието на силата... без значение какви са!

Наистина ли много малко хора под 30 годишна възраст могат да си отворят третото око?(четох го някаде)
съмнително е, напълно затворено трето око прави носителя си мъртъв или поне труп. Минимално отвореност е нужна дори на хората в кома. Това което се има предвид тук под "отворено" е, че става дума за СИЛНО активна чакра, така че да е годна за магическа работа.

отварянето на третото око е продукт от много медитация, концентрация, упражнения и тук възниква втория ми въпрос:Само това ли е?Смисъл че ако знаете още какво е нужно
това е достатъчно за един период от време... обаче е МНОГО важно, каква точно медитация правиш и каква точно концентрация... една практика ще те доведе до едно, а друга до друго.

Обикновено се предполага, че човек за да постигне нещо Сериозно в Магията, трябва:
1. да чете книги писани от хора които са Постигнали целта си
2. да практикува по една-единствена систева в началото(като я премине може вече да смесма с други и да си измисля сам, но сяамо СЛЕД като е изучил поне един канон - те са писани точно с такава цел, да подготвят начивнаеище за самостоятелна практика)
3. да общува с хора, вървящи по същия път като него.

първото е най-важно, третото най-маловажно :) макар да са почти равноценни.

МОИТЕ ЛИЧНИ СЪВЕТИ КЪМ ТЕБ какво да практикуваш:
- немислене: изчистване на съзнание от мисли
- съзерцание: наблюдение на пейзажи в състояние на немислене
- визуализация: на познати предмети от домакинството, магически предмети(свещи, ножове, камбанки и други)
- ритаулен кръг: изграждане на ритуални кръгове, малки, големи, олтарни, медитативни и всякакви други е много важна подготовка за ритулнат аработа
- дихателни упражнения: било йогиски, било даосски, било, субиски(системата на норбеков е доста хубава в тази си част), било просто съсредоточаване върху процеса на дишане

:) дори само тези изброени елементи са предостатъчни за около година-две работа... а има и още, които обикновено се вклюбват в подготовката на начинаещ(поне за тях знам, но тук споменавам тези които за мен са били най-полезни)
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Devil_Driver » 05 Апр 2008, 07:58

Благодаря ти много :) Но само да кажа,че телекинезата не я слагах в графата,която подпомага третото око.Имах предвид концентрацията и медитацията,ама то както съм го написала.....неуки хора какво да прайм :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
И само да попитам още нещо:Аз имам книги само на Ошо,има ли някакви други,които мога да прочета?
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 05 Апр 2008, 08:45

:) естествено... има повече книги отколкото си в състояние да прочетеш за 10 живота... за всеки един етап от развитието ти. ;)

Избери си един СТИЛ, тгова което те привлича според външния му вид или нещо друго, пък после като се ориентираш, ще се... ориентираш :)

Уика, Сатанизъм, Тантризъм(имам предвид Тантрите(Писанията), не онези западняшки сексуални безмислици), Суфизъм, Антропософия, Ченелинг, Кабала, Даоизъм, Таро, Ритуална, Ментална, Психична и всякакви други видове и стилове магия може да са добро начало ако:
1. ти допадат
2. ги изучиш добре

Това означава,като избереш стартова практика, да се придържаш към "стила", към "формата" докато не го усвоиш докрай! Разбира се никой не те спира да работиш едновременно по два, три, десет, хиляда стила наведнъж, ако те кефят, важното е да не смесваш два подхода(стила, форми), докато не си ги разчоплил/а много подробно!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Devil_Driver » 05 Апр 2008, 09:37

Чесно казано Тантризмът и Суфизмът най-много ме влечат :) Остава само да потърся книги за тях :)
Имам един съученик,преди с него бяхме много близки и именно той ме открехна за тези неща,пък и чесно казано беше много напред с материала,показвал ми го е.Та той имаше много такива книги...и жалко,че вече не подържаме отношения :?
Имам един въпрос - Когато се опитвах да правя медитация днеска(опитвах,защото незнам дали се получи) и се съсредоточих доколкото мога върху третото ми око ми изплуваха някакви образи:пържо нещо като слънчево затъмнение(черно,но свети) после някакви сенки на хора,една стрела която се забива...някаде...въобще много объркано icon_censored
дали значи нещо или само си въобразявам...?
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 05 Апр 2008, 10:03

Сопред мен или си въобразяваш,или показваш гадателски способности.Пробвай още малко,ако вземе пък да се лучи нещо :) се насочи към тях(гадателските способности).
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Devil_Driver » 05 Апр 2008, 10:12

Мерси за бързата реакция!
Е по-добре да е второто :) Аз че ще пробвам пак,ще пробвам,но да ми мине малко главоболието(сигурно е от много напрягане..нз)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот wiesmann » 05 Апр 2008, 12:00

Devil_Driver написа: [font=Comic Sans MS] [/font] Здравейте!Тук има много интересни и услужливи неща,за което ви поздравявам!Надявам се да можете да ме изтърпите :)
Сега към проблема - от известно време чета две книги,търся из нета и се интересувам най-вече от телекинеза,концентрация и медитация,които са път към отваряне на третото око!!Точно това и искам да постигна.Знам,че става много бавно,нужди са много усилия и постоянство,но вярвам в успеха си!Първия ми въпрос е следният:Наистина ли много малко хора под 30 годишна възраст могат да си отворят третото око?(четох го някаде)На мене това ми се струва малко абсурдно,но и затова ви питам :) Доколкото четох отварянето на третото око е продукт от много медитация,концентрация,упражнения и тук възниква втория ми въпрос:Само това ли е?Смисъл че ако знаете още какво е нужно и ме светнете по темата,никак няма да ви се разсърдя icon_flowerface

Преди да започнеш,трябва да си отговориш на един въпрос:Как да науча нещо,което е извън нормалните ми човешки функций"мисловни,двигателни и т.н."?Ще намериш много източници,но само това не стига,трябват ти някакви сериозни наставления от опитен учител.Представи си,че си малко дете,което иска да тича,а незнае още да ходи.Ти си в такава ситуация в момента :)
Колкото и да гледаш,някой предмет и да се представяш,че се мести,той няма как да го направи от самосебеси,най-много да си докараш главоболие.Най-добре е да не разделяш от рационалното си мислене и да се доверяваш само на собствения си опит.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Devil_Driver » 05 Апр 2008, 12:08

Знам,че е по-добре с учител или поне така са ми казвали,но също така вярвам,че когато няма такъв можеш да се справиш и сам!Може би по-трудно,но е възможно :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 05 Апр 2008, 13:30

Devil_Driver написа:Знам,че е по-добре с учител или поне така са ми казвали,но също така вярвам,че когато няма такъв можеш да се справиш и сам!Може би по-трудно,но е възможно :)

Никой бе отрича действията на учителите, но не забравяй една от функциите на всеки учител- да те катализира, да те вдъхнови, да "те срита по задника"(кофти звучи, но си е точно така) за да седнеш да работиш. От написаното от теб съдя, че нямаш нужда от това- работиш си и сама и не е нужно подобно насърчаване на този етап. Когато си готова за който и да е учител- той ще се появи в живота ти ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Devil_Driver » 05 Апр 2008, 15:41

Тук си много прав :)
Ако съм готова и вярвам-ще се появи :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 12 Апр 2008, 19:55

А само да питам, какво точно желаеш - да си развиеш "третото око" - шестата чакра или да постигнеш успех в някоя по-специална паранормална дарба (ако мога така да се изразя) ? Ако постигнеш първото, второто ще е следствие от него вероятно, но си има упражнения за специализирането в дадена област. Телекинеза, гадателство и прочие и прочие (визирам телекинезата, защото ти го спомена по-горе).
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Devil_Driver » 12 Апр 2008, 20:31

Телекинезата я разделям от третото око :)
Работя и върху двете едновременно,но нз докъде ще я докараме де ;)
Относно въпроса ти-ти сам го каза-развия ли го,от там нататъка смятам,че нещата стават по-лесни.Смисъл засега отварянето му е на преден план и евентуално след това ще се насоча към равиването и работата върху
няколко неща!Както вече казах тантризмът ми се нрави много icon_flowerface
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 12 Апр 2008, 22:45

Ето малко информация относно шеста чакра (трето око или Аджна):

6.Аджна - Трето око, Заповедна чакра, Вътрешно око, Око на мъдростта.

Шестата чакра, Аджна чакра е разположена по средата на челото, в междувежието.
То също носи имената Трето Око или Око на Шива и представлява върховното умствено съзнание, което благоприяства за директно възприемане на невидимите светове.
Ако е хармонизирана, Аджна чакра дава умствено прозрение, самоконтрол, ясновидство, върховна интуиция и извън сетивно възприятие.
На физическо ниво, то координира дейността на хипофизната жлеза и малкия мозък. Хипофизата има жизнена роля в организма, така че заедно с хипоталамуса действат като главна система на другите ендокринни жлези.
Затова че, Аджна чакра има жизнена роля, не само в духовното събуждане на човека, но и в химията на тялото.
Човекът, който се концентрира дълбоко върху тази чакра, постепенно премахва всички негативни ефекти от неговите минали действия, от сегашния и от миналите животи. Той получава осемте велики паранормални способности и 32 по-малки.

Тъмносин цвят, свързана е с епифизата, централната и периферната нервна система, очите и ушите. Разположена е по средата на челото, малко над точката, където се сключват веждите, това е знаменитото „трето око”, мантра – ОМ;

Преди бях попаднал и на техника за медитация върху нея, но не мога да го намеря. Лично аз, рядко медитирам специално върху точно определена чакра, но по ти препоръчвам, ако от скоро си започнала с медитацията, преди да започнеш същинската работа да си прочистваш чакрата/чакрите. Опитай да визуализираш как ярки лъчи преминават през чакрите ти и отмиват тъмното и грозното по тях. След това медитирай без визуализации известно време и тогава започвай същинската работа по шестата си чакра.
И ще ми е интересно да ни държиш в течение как върви :wink: Ако имаш някакви по-конкретни въпроси - питай. Успех!
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Devil_Driver » 13 Апр 2008, 07:51

Мерси за инфото!Повечето го знам,но мантрата бях чела че е Дъ,а не Ом :wink: Би трябвало ти да си прав.
Относно прочистването на чакрите,и там ще те послушам.
Ще ви държа в течение,никакъв проблем.А и скайпа ми е на разположение :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор