телекинеза,концентрация и медитация,които са път към отваряне на третото око
нищо общо помежду им! телекинезата идва от силата на първа чакра, "третото око" е другото име на шеста! Медитацията е път към овладяване на силата си, а концентрацията към развитиието на силата... без значение какви са!
Наистина ли много малко хора под 30 годишна възраст могат да си отворят третото око?(четох го някаде)
съмнително е, напълно затворено трето око прави носителя си мъртъв или поне труп. Минимално отвореност е нужна дори на хората в кома. Това което се има предвид тук под "отворено" е, че става дума за СИЛНО активна чакра, така че да е годна за магическа работа.
отварянето на третото око е продукт от много медитация, концентрация, упражнения и тук възниква втория ми въпрос:Само това ли е?Смисъл че ако знаете още какво е нужно
това е достатъчно за един период от време... обаче е МНОГО важно, каква точно медитация правиш и каква точно концентрация... една практика ще те доведе до едно, а друга до друго.
Обикновено се предполага, че човек за да постигне нещо Сериозно в Магията, трябва:
1. да чете книги писани от хора които са Постигнали целта си
2. да практикува по една-единствена систева в началото(като я премине може вече да смесма с други и да си измисля сам, но сяамо СЛЕД като е изучил поне един канон - те са писани точно с такава цел, да подготвят начивнаеище за самостоятелна практика)
3. да общува с хора, вървящи по същия път като него.
първото е най-важно, третото най-маловажно

макар да са почти равноценни.
МОИТЕ ЛИЧНИ СЪВЕТИ КЪМ ТЕБ какво да практикуваш:
- немислене: изчистване на съзнание от мисли
- съзерцание: наблюдение на пейзажи в състояние на немислене
- визуализация: на познати предмети от домакинството, магически предмети(свещи, ножове, камбанки и други)
- ритаулен кръг: изграждане на ритуални кръгове, малки, големи, олтарни, медитативни и всякакви други е много важна подготовка за ритулнат аработа
- дихателни упражнения: било йогиски, било даосски, било, субиски(системата на норбеков е доста хубава в тази си част), било просто съсредоточаване върху процеса на дишане

дори само тези изброени елементи са предостатъчни за около година-две работа... а има и още, които обикновено се вклюбват в подготовката на начинаещ(поне за тях знам, но тук споменавам тези които за мен са били най-полезни)