Колективна магия

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Назад към Магия

Мнениеот The Lightbringer » 12 Авг 2004, 11:47

Здравеите,приятели!Сайта е страхотен.Аз се интересувам от колективната магия.От доста години проявявам жив интерес към Висшата магия.Интересува ме мнението ви за колективната магия.Приемам съвети и наставления,защото аз не съм нищо повече от Ученик по пътя на магическото изкуство.Ученик.който е готов да учи дори когато стане учител.И така :интересувам се от колективните ритуали.Моля ,споделете знанията си в тази област тук(напълно разбирам страха от злоупотреба с Изкуството).
The Lightbringer

Мнениеот neffy » 12 Авг 2004, 13:31

ами...сега моето мнение :> (което може да е абсолютно погрешно защото аз съм от новите )
ако под колективна магия се разбира да не си сам а с повече хора е много яко. само че трудно можеш да намериш хора с които да се сработиш. доколкото аз знам с колкото повече хора е направена магията толкова по силна е. ама и е по-трудно. знаеш как като се събере една компания и има някои които не гледа сериозно на нещата се се размива...и тогава сички треъгват да се хилят и нищо не става. Така че...първото и според мен най важното нещо е да попаднеш на точните хора. после сичко зависи от вас. За ритуалите....в колектив аз лично съм правила не повече от два или три. Първия беше на пълнолуние в 12 през ноща в едно гробище. Бяхме 4 човека...на мястото на 5-тия поставихме бяла свещ. направихме си кръга като всеки "начертаваше" някаква част от него. И дойде време за самия ритуал,които всъшност си беше лесничък...призовахме стихиите (понеже бяхме 4 човека секи призова своята) после 3 пъти повторихме едно обръщение към богинята на луната отзовахме стихиите и духнахме свещите. Като наименование мисля че се води пречистваш лунен ритуал. Другите пъти са били за освещаване на различни предмети и още един за пречисване на аурата.
това е от мен.
Аватар
neffy

Мнениеот Гост » 13 Авг 2004, 06:48

Според мен за да стане наистина силен ритуала, трябва да има един човек в центъра които ще изпълнява целия ритуал а всички останали да не се бъркат в работата по ритуала, а да "пълнят" с енергия този централния човек които изпълнява функцията на жрец или както искаш го наричай. Според мен ако всички се месят в ритуала няма нищо да стане в крайна сметка само ще разпилеят сумати енергия.
Гост

Мнениеот The Lightbringer » 13 Авг 2004, 07:07

Напълно съм сагласна с Mortimus.Оператора трябва да е в центъра на кръга,а другите да спомагат в отделни моменти на ритуала като примерно повтарянето на част от заклинанието или при извършване на спомагателни движения.По принцип самият кръг служи за концентрация на енергията ,но не мога да не се съглася,че по посочения от neffi метод се пилее почти цялата енергия.Оператора трябва да има ясен и мощен глас.А що се отнася до смеха,тук няма място за съмнение,че е най-излишното нещо по време на ритуал,а пак и не само.Към Изкуството на магията трябва да се отнасяш с уважение и почит,за да береш от плодовете на многогодишния си труд,защото магията значи постоянство и вяра!Очаквам още съвети и мнения.Благодаря ви!
The Lightbringer

Мнениеот Гост » 13 Авг 2004, 16:17

The Lightbringer написа:А що се отнася до смеха,тук няма място за съмнение,че е най-излишното нещо по време на ритуал,а пак и не само.Към Изкуството на магията трябва да се отнасяш с уважение и почит,за да береш от плодовете на многогодишния си труд,защото магията значи постоянство и вяра!Очаквам още съвети и мнения.Благодаря ви!

Ще ти дам няколко теми за размисъл :
:mrgreen: Това наистина беше доста тъпо изказване за смеха.
Смеха е една от водещите части на всеки ритуал и мога да кажа че върши най-добра работа като прогонване на каквото и да било дори за приключване на ритуал и за отваряне. Можеш да направиш ритуал само със смях. Хайде на бас, че ако аз направя ритуал и през цялото време се смея , и ти направиш същия и през цялото време си сериозна и замислена, моя успех ще е по голям. Смеха е най-вишата емоция и като такава слабите хората се опитват да я блокират. Защо има фрази от рода на "Този смях не е на добре" и още доста такива (в момента не се сещам).
Такова нещо като "изкуство на магията" според мен не съществува. Така биха го нарекли хора които практикуват магията. Такива хора има много, но наистина може от тях да се нарече че е изкуство и е нещо като работа (професия). Доста хора си изкарват хляба с това... Според мен магията не е нещо което правиш. Тя е начин на живот. Ти си магията, тя е навсякъде около теб и се изразява във всяко твое действие...

:lol:
Гост

Мнениеот Wizard » 14 Авг 2004, 01:55

Да внеса малко яснота за това, което каза neffi: тя имаше впредвид несериозен смях от страна на някои от участниците в кръга и точно това имаше впредвид и The Lightbringer. Смехът по-поринцип, и както знаем, е част от практиката в Хаос магията, но при други магически практики смехът по време на ритуал, може да се изтълкува като една неадекватна реакция от ваша страна.
Виж Mortimus има различни хора и всеки работи (магически) по-различен начин, така че нека да уважаваме магията, която се практикува, а не това, което на нас ни се харесва. Затова и са толкова много магическите стилове, защото и хората са много различни по своята същност.
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот fly^spirit » 14 Авг 2004, 05:29

Напълно ясно си ме разбрал,Wizard!(между другото аз съм The Lightbringer)Точно то ва имах предвид.Mortisimus,не се засягай но определено не говорех за хаос магията,а за Висшата магия.А смехът тук е напълно излишен.Ритуалите се изваршват с голяма тържественост и сериозност.А ако дори един от участниците в ритуала реши,че му е смешно-тои няма място в кръга.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Сатана Дяволов Демонов » 14 Авг 2004, 09:04

Виж сега нефи,доколкото знам всеки по голям град,като София,Бургас,Варна,Пловдив,и т.н. си има такива ковъни(термин от уика-та но го ползвам и тук).Добре е ти да опиташ да се свържеш със тях.Аз не съм от софия,но се свързах със тамошното....общество или група или ковън както искате го наричайте,и там ще мога да продължа своето развитие,направи го и ти,знам че и в бургас има една група от черни магове,свържи се с тях,ако си от бургас,аз ще ти помогна,ако си от благоевград,ще се видим с теб лично,и ще се разберем,ако все още нямаш възможност да се свържеш с някой ковън,обърни се към мен на лична бележка ще ти помогна,ако ли не,опитай се сама да намериш хора,с които да основете такава общност,знам че се намират много трудно,но...
желая ти успех
Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си безсмъртен.Тъмнината е безсмъртна.Светлината се ражда и умира...Мракът просто е!
Аватар
Сатана Дяволов Демонов
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 14 Авг 2004, 10:07

fly^spirit написа:Напълно ясно си ме разбрал,Wizard!(между другото аз съм The Lightbringer)Точно то ва имах предвид.Mortisimus,не се засягай но определено не говорех за хаос магията,а за Висшата магия.А смехът тук е напълно излишен.Ритуалите се изваршват с голяма тържественост и сериозност.А ако дори един от участниците в ритуала реши,че му е смешно-тои няма място в кръга.

Добре ще засегна някои неща в тоя отговор а те са следните :
Ако на един от учасниците му е смешно. Виж тука се създава отново манипулация която е породена от догми и принципи. Точно това се опитвам да обясня толкова време. Магията "работи" защото ние я правим да "работи". Този твои тържествен ритуал ако искаш го изпълни 100 пъти с цялата си сериозност и с тази на още 10 човека, ако няма нищо в теб няма да има и никакъв резултат. Това е много погрешно мнение, че ако правим всичко както е казално резултат ще има. Мен ми е смешно ? защо да не се смея ? защо ме ограничаваш ? не се ли опитваш с магията да се освободиш ? защо отново тези граници ? или и ти практикуваш като професия ? Магията е игра - трябва да е забавна ... иначе защо да я правим ? Да променим живота си ? ами живота какво е ? Какво е това мнение че сме тука с няква страхотна мисия и трябва да направим еди какво си в тоя живот ? Не съм ли аз този които избира какво да прави и кога да го прави и има ли смисъл или няма ? Ако искаш да си с мисия добре това ти го решаваш. Не ме чети буквално ,виж какво се опитвам да кажа. От такова четене до сега нищо не си разбрала от това на което намеквам :) .
И последно ако аз съм в такава група и ако ми е смешно точно на кулминацията на някой много сериозен ритуал, ще се смея така че в смущението на всички присъстващи излезе на повърхността този скрит смях , и чрез него забравят и за ритуали и за магия и за себе си. Гарантирам ти точно това ще доведе до моментален резултат на целия ритуал. Може да да ми твърдите че всички системи са различни (за мен не е вярно просто ползват различни термини за едно и също нещо)и във всяка от тези системи практиката е една и съща ... направи, концентрирай се , желай, затвори, ЗАБРАВИ. :mrgreen:
Гост

Мнениеот Гост » 15 Авг 2004, 10:50

LeMarchand написа:naistina sme666no izkazvane...interesno kakva li 666te bude reakciata ti pri eventualna iskrena evocacia i poiaviavaneto na Chronzon i cialata klifoti4na 666aika demoni?az li4no bih se napikal ot strah!

1. Научете се да пишете на кирилица.
2. Евокация и да направи, до физически образ няма да ги докара 98% съм сигурен. Трябва огромна подготовка за това. Ако ги евокира в астрален храм или кадето и да е в астрала, да се напикае от страх - едва ли, по скоро до бой може да се стигне което е по-скоро забавно щото демоните са доста тъпи като цяло, но не трябва и да се подценяват :) А какво точно намесваш Хронозон в цялата история с демоните ? Това че го наричат демона Хронозон що те кара да си мислиш че е демон , като Абигор, Баал и съм ги забравил какви бяха вече. Отдавна несъм ги инвокирал blob8
Гост

Мнениеот some_spirit » 15 Окт 2004, 10:15

Сега ще ви напиша как стоят нещата с всички тия духове заклинания и магии и изобщо за всичко за което се говори в този форум.Първо когато вие сте в контанкт с някакви духове (защото духове има много, най различни по надолу ще обясня) не вие управлявате духовете а те вас ви използват за своите си цели, което се основава на една невидима връзка между вас и духа, наречете го нещо като карма.КАкви са тези глупости за евокации и физическо появлвние на духа, просто ужас. Причината, ами духовете могат много добре да ви управляват зрението тоест карат ви да виждате това което те искат,сега относно призиваването те (духовете ) са доста добри телепати и могат да ви слушат какво си мислите и когато решат уж вие решавате да ги извикате а всъщност те искат да направите това ритуалчето ясен ли съм.Като стана дума за телепатията ще кажа че някой така наречени духове не управляват хората чрез телепатия ами по друг начин ако щете нещо още по незабелижимо от телепатията.И думата духове е много обща само ще спомена тези от астрала които са финна материя, има други от нематериаления свят има и такива които са духове но са извънземни за земята има и други, много са.И докога ще им играете на лапни въдицата на "духовете" те всъщност са доста интелигентни превъзхождат ни в областта на мисленето не знам колко и защо, ами ние хората го можем същото обаче сега сме направени човеци и затова сме в това състояние.И някой от великите магове които видях в този форум може ли да ми каже защо положението с паранормалния свят стои по този начин. Те "духовете" защо не влязат в пряка връзка с нас за това замисляли ли сте се.Ще спомена че повечето магии за които се говори изобщо се правят пак от духовете, а уж човека маг бил проводник, но все пак има и малко хора които могат и сами да правят някои неща в областта на мисленето. И накрая всичките тези духове се стрямят да напредват да се развиват обаче една от най важната област за тях е областта на мисленето, просто са болни на тема телепатия и други техники свързани с мисленето.

Стига ви толкова за сега.
:smile:
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 16 Окт 2004, 18:23

Много съм съгласен със some_spirit по отношение на духовете и призоваването им, и че ставаме проводници понякога на тяхната воля и желание. Лично аз не виждам кой знае колко лоши неща при условие че се знае за какво се вика даден дух и какви последици се очаква да се получат. А извънземните не мисля че им е позволено да се намесват все още на реално ниво.
Имам едно питане към Мортимус: Кой от тях си викал и по каква причина?
И ямш ли представа кой колко духове управлява че си толкова сигурен. Май си играеш със сили които надхвърлят възможностите ти за защита ?!?
Дано да греша щото иначе не ми се мисли какви последствия ще има...
И апропо щом си ги инвокирал кажи ми кой от тях искат жертвоприношение.
Shadow Mage

Мнениеот Гост » 16 Окт 2004, 20:08

Не се притеснявай за мен.... Оправям се някак , а това което правя го коментирам единствено ако сметна аз за добре и ако видя някаква полза от него. Ако имаш някакъв проблем с мен ме питай на право и не занимавай всички хора с комплексите - (проблемите) си
Гост

Мнениеот Blue star » 05 Фев 2006, 01:14

Виждам че темата е доста старичка, но пък разглеждах из форума и си казах "Какво пък, ще пиша" :)
В интерес на истината предпочитам колективната магия/малко странно звучи това съчетание, но както и да е/ Не е нужно да сме 100 човека, важното е да не бъда сам. Един от най-големите ми страхове е самотата.
А относно хората, които се смеят по време на ритуала - и на мен ми се е случвало. Даже ми се случва по-често когато съм сам, защото в един момент си казвам "Господи, изглеждам като шизофреник, който говори на две запалени свещи" След няколкосекунден смях се депресирам.
Аватар
Blue star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Dido » 07 Фев 2006, 18:38

По - добре сам, отколкото неразбран. Работата в група дава много предимства като например това, че всеки отделен индивит може да специализира в отделна област от магията, с която се занимава групата. Таро магията на Денинг и Филипс, в частта за Таро театъра е мого по - забавна и ползотворна, ако се изпълнява от много хора.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор