Практиката може да служи както за атака, така и за защита и за (временно) освобождаване от негативни емоции.
Вярвам, че много от вас ще могат да я съчетаят със свои собствени подобни така че да се получи нещо ново. Това е в общи линии основа, много податлива на обработка и "ъпгрейд". :р
Не е задължително да спазвате позата и някои други неща, но за "неопитните" и тези, които ще се сблъскат за нея е желателно, тъй като съм открил, че това е най-удобният начин като за начало.
1) Застанете изправени така, че да сте възможно най-стабилни.
2) Отпуснете тялото си до нуйния максимум, без да рухвате.
3) Вече отбуснати, изкарайте всичката болка, която чувствате/можете да почувствате на повърхността. Нека ви залее, нека се опита да ви повали. Ако е нужно, можете да преувеличите чувството, за да го усетите по-ярко.
4) Поставете ръцете си пред себе си, някуде около нивото на гурдите, все още отпуснати. На мен самия ми е по-удобно да са сгънати в лактите и да са близо до гръдния ми кош, но не опряни на него. Дланите трябва да са раздалечени и насочени една срещу друга.
5) Заели такава стойка, оставете болката да се оттече през ръцете ви в сфера м/у тях (можете да я оформите с пръстите си, но пак- не е желателно да се допират). Най-удобно за мен е да е сфера от лепкав, течен, гъст мрак.
6) Когато успеете да оформите сферата и да изтласкате болката в нея, позовете се към гнева си. Нека ви обземе. Нека изтласка и най-малкото останало късче болка към сферата. Усетете го силен и мощен, като всеизгарящ червен пламък.
7) Около вече готовата сфера напавете втора, оформена от гнева ви, която да запечатва "мрака", да не му позволява да се върне обратно във вас.

Тази техника, както казах, може да се използва като атака, причинявайки значителни психически, енергийни, а понякога дори и физически щети.
Можете, освен това, да използвате сферата като своеобразен харпун, с който да изстреляте въже, по което да се прелее и останалата болка/останалия гняв.
Можете също така да изградите сферата само от гняв.
Също така, ако си поиграете доплнително, можете да не изхвърляте сферата, а да я формирате около себе си като защитна черно-червена преграда, която, повярвайте ми, е трудно да бъде пробите.
Бележка: Цветовете, които използвате са по ваш избор, ако въобще репите, че е нужно да виждате енергийната форма на чувствата като определен цвят.
Дано ви е от полза, и дано не се налага да го ползвате често.
Бележка две: Желателно е предмета, който използвате или да е "заземен", или да няма много досег с когото и да било- заряда може да се опита да "скочи".
Бележка три: Можете да създадете предмет, който да създава този процес "външно" и по този начин да "изсмуква" от вас негативните емоции в случай на нужда.