Магия без ритуали, без видима работа????????

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Poison » 28 Яну 2006, 16:04

Прощавайте за тъпия въпрос или сигурно странен въпрос но може ли да е вещерство тази магия която не се прави с ритуал, с магически кръг, с атрибути като ножове и бокали, с билки, със свещи и ала-бала? Може ли само с мисълтта да се направи нещо достатъчно мощно че да е нещо като тази магия - ритуалната?
Само не ми давайте като пример драконите или сервиторите дето са мисловна хава че там нещата са ми повече измислици-премислици на някой фантазьиращ маг. Говорим за ритал и антипода му ще го нарека телепатична или няква такава работа. Каква е тази магия?
Оф незнам ся дали се изразих правилно BangHead
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vendetta » 28 Яну 2006, 16:41

ЛоЛ :)

На мен не ми е известна магия, която да се прави без мисъл. Това дали може да се направи нещо достатъчно мощно, че да е като ритуалната :) си зависи познай от кого..

Имаш желание.. построяваш го.. даваш му енергия да го съживиш.. воала.. просто е.
Тихо !!
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 28 Яну 2006, 18:20

Това е хубав въпрос,Поизън.

Ритуалите са наистина скучна,тромава работа и да,ритуалната и
церемониалната магия са най-недодяланата форма на канализи
ране на енергия.

Основното и единствено нещо което прави магията това е съзна
нието.Всичко идва от главата на този/тези който прави магията.
Всичко става вътре в теб.Магията не идва от камъните,свещите,
благовонията и прочие.Вземи и прочети "Тълкуване на Сънища"
на Пиер Дако и ще видиш,че това са проекции на определени
аспекти на нашето съзнание,те са определени идеи,емоции,
мисли...

Разбира се,това не значи,че церемониите и ритуалите са ненужни,
особено на начинаещите.Занимавам се с магия вече толкова време,
все още ги ползвам.

Но когато напредне един маг,той може да си визуализира олтара,
камъните,предметите и всичко да прави на медитативно ниво-
като че използва "виртуална реалност".И да,може да прозвучи
като кощунство,но е напълно възможно за тези,които са напред
нали могат да си "визуализират" дори времето на работа-да речем
пълнолуние или ден втори след първа четвърт.

Няма ли да бъде върховен резил за един маг да се оправдае,че е
пропуснал да изпълни някоя много важна операция,която да спаси
нечий живот или да се постигне нещо много важно,САМО ЗАЩОТО
на някой му е липсвала черна свещ със зелен кант,морави точки
и аромат на диня.Или защото точно днес Сатурн навлиза в Шести
дом?Карл Юнг се е занимавал с астрология и е наясно с това,че
планетарните влияния си идват пак от нас.Не от другаде.

Друг голям резил е да се оправдаеш,че не си направил еди какво
си,защото вашите са у дома.Ами направи това в астралния си храм.

А между другото,като питаш и за кръгове или издигане на хра
мове,ами че това си е аурата на човека.Абе бях писал една тема
за реформиране на магията...

Съществува и друг магически метод,наричан PathWorking.Бях дал
един добър пример с 12те пирамиди около земята.Прилича на приклю
чение,на преживяване и е такова,само че в друго измерение.
Виж също маянската магия на Елена Вакуленко.Това е също такъв
пример за работа.А и не само маянската.

Церемониите и ритуалите са нужни на начинаещият магьосник така
както е нужна хуманата и млякото на новороденото.Но когато
започнеш да се развиваш,да натрупаш опит с работата с материал
ни бази,ритуали и прочие,ще ги захвърлиш.Ще започнеш да ги
визуализираш самите ритуали,а ще дойде ден,когато ще създаваш
нещата само с мисъл,директно създаваш енергоструктурата,която
преди си правила с ритуали,церемонии,медитации и прочие.

Както беше казал някой,"мислите на човека са сенки,мислите
на Боговете са живи същества".Целта на магията е да ни напра
ви Богове.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Fire_And_Steel » 28 Яну 2006, 19:25

мисля че магията може да се извърши само с един мислен кръг и единствено чрез волята на мага(практикуващия) т.е. само чрез собственото си вътрешна сила, без да взимаш енергия , да отваряш канали , та да я насочваш на някаде си и т.н., и Определено си мисля че не спада към вещесрството(или земната магия).

иначе ти влияшен на всички, за които мислиш с твоите мисли независимо дали го искаш или не и независимо дали го осъзнаваш.
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 28 Яну 2006, 21:05

Това наистина е смислен въпрос, вероятно напредваш щом се замисляш върху това.

Ариецо, съгласна съм с теб.
Мисловната сила е нещо много важно, много нужно и нещо, което се развива. Не може да се твърди, че във вещерството не съществува. Не пречи на една вещица да прави ритуал с предмети, вещи, с вкичко нужно ... и едновременно с това да притежава сила, която да и позволява да работи и без тях. Това е въпрос на нагласа, на избор, на предпочитания.....
Не очаквай термин като "мисловна магия" или "телепатична" или нещо подобно. Просто дори думата магия се изтърква от толкова обяснения.
Ножът за който говориш например е атамея и се използва само в определени моменти. Ако в момента не разполагаш с такъв можеш да го визуализираш и при достатъчна сила ефектът би могъл да и по-добър.
За свещите имам малко по-друга нагласа.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Shadow Mage » 28 Яну 2006, 23:53

Съгласен съм с всички по горни менения, с малка уговорка:
само чрез собственото си вътрешна сила, без да взимаш енергия , да отваряш канали , та да я насочваш на някаде си и т.н.

Това наистина може да проработи при достатъчно напреднали или силни, но мисля че е излишна загуба на собствената ти сила при процеса.
Вече са ми се "карали" за подобни мой изпълнения преди години и не смятам да се опитвам да ги повтарям :).
За свещите имам малко по-друга нагласа.

Ами Ели и аз предпочитам да ползвам реални свещи, но ако си достатъчно "на Ти" с огъня спокойно можеш да ползваш и мисловни със същия ефект :).
Колкото до кръга не бих го пренебрегнал толкова лесно (реално начертания де) най-малко за по лесна визуализация на мисловния кръг, но мисля че има и други "ограничения", които предлага особено при призоваване :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот nikoj » 29 Яну 2006, 01:34

"Магия" може да се направи без ритуал, както и без мисъл. Човек е част от цялото и цялото е част от човека. Процесът започва когато някой започне да усеща обстановката около себе и да разчупва себе си към света. Нужно е единствено да се премахнат вътрешните граници, а това не е никак лесна задача.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 29 Яну 2006, 23:27

как без мисъл ве никой , нали ако не мислиш , няма да успееш да премахнеш нито една вътрешна или външна граница, поради простата причина , че няма да осъзнаеш , че ги има.
а на въпроса на Пойзън - може и това е любимия ми вид и начин ... не обичам да съм ограничен от както каза Ариеца : " това, че нямам черна свещ със зелен кант , пимбяни точки и аромат на каж-го-де" предпочитам всичко да става в главата ми и от там да го визуализирам ( ако се налага ) .
Бтв астралната магия не е ли точно това .. работа само с мисълта. До колкото см запознат , там няма ритуали, свеши и т.н.
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 31 Яну 2006, 09:06

Хм...
Мисля, че на много места съм го писал, ама айде:"Магията се базира на енергийна манипулация. Всички пособия, ритуали и т.н. служат САМО И ЕДИНСТВЕНО за да настроят съзнанието ни по нужния начин, така че то да извърши зададената му задача. По-опитните (в това отношение) магове не се нуждаят от нищо друго, освен от техники за визуализация и познания по това как точно да оформят енергията, която ше изпълнява нужното магическо действие".

Или с други думи- да, Отрова, магията без билки и ритуали си е пак магия. Просто една идея по-сложна/проста. ((да, на мен ми е по-удобно без ритуали. Максимум свещ и сигил, но имам познати при които е обратното))

Никой, мисъл ти трябва за да откриеш границата и ти трябва за да знаеш как да я разчупиш.
Иначе- да, когато разчупиш достатъчно граници започваш да изкривяваш матрицата нха света около себе си.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот some_spirit » 31 Яну 2006, 11:00

ChaoS написа:Хм...
Мисля, че на много места съм го писал, ама айде:"Магията се базира на енергийна манипулация. Всички пособия, ритуали и т.н. служат САМО И ЕДИНСТВЕНО за да настроят съзнанието ни по нужния начин, така че то да извърши зададената му задача. По-опитните (в това отношение) магове не се нуждаят от нищо друго, освен от техники за визуализация и познания по това как точно да оформят енергията, която ше изпълнява нужното магическо действие".

Само едно уточнение с визуализация нищо не може да се направи, визуализацията е просто едно построяване на представа в ума на човека и толкова, енергията на визуализацията малко трудно може да използва за нещо смислено, макар че има доста голяма полза от това да се визуализира но не е водещото. За да стане магията човек трябва да излъчи енергията от главата си да усети как тя се излъчва и достига целта, да не говорим че при това излъчване може да се осъществи и по дълга връзка между излъчвателя и приемника и да се правят най различни неща. С две дума това си е телепатия най обобщено, а не както всички вие го наричате магия, и защото едно от определенията на думата магия е и това че това всъщност е използването на непознати енергии (става дума за умствени такива, които се правят с това което ни е в главата и което мисли) за хората за промяна на заобикалящия ни свят.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 31 Яну 2006, 13:45

Първо: Не е задължително да е от главата. Аз лично по-често използвам ръцевте си.
Второ: Не, не е телепатия. И не говорех за енергията на визуализацията. Визуализацията "замества" "ритуала". Все пак за да оформиш енергията ти трябва форма, нали?

Такаче не съм съгласен с теб, Някой_Дух. Освен това не се ползват само непознати енергии. Едно от любимите ми занимания и тренировки е да презареждам батерии. Е сори, ама батериите се зареждат с ток, а не с "непознати енергии". А токът е поток от електрони и/или йони.

Освен това има и други "магически енергии", които не са умствени. Има и духовни такива, и природни... Мракът също е вид енергия. И не ми казвай, че не е, защото съм използвал чист мрак като енергоизточник в кризисни ситуации... А и като защита/оръжие в още по-кризистни такива.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот some_spirit » 31 Яну 2006, 16:50

ChaoS написа:Първо: Не е задължително да е от главата. Аз лично по-често използвам ръцевте си.
Второ: Не, не е телепатия. И не говорех за енергията на визуализацията. Визуализацията "замества" "ритуала". Все пак за да оформиш енергията ти трябва форма, нали?

Такаче не съм съгласен с теб, Някой_Дух. Освен това не се ползват само непознати енергии. Едно от любимите ми занимания и тренировки е да презареждам батерии. Е сори, ама батериите се зареждат с ток, а не с "непознати енергии". А токът е поток от електрони и/или йони.

Освен това има и други "магически енергии", които не са умствени. Има и духовни такива, и природни... Мракът също е вид енергия. И не ми казвай, че не е, защото съм използвал чист мрак като енергоизточник в кризисни ситуации... А и като защита/оръжие в още по-кризистни такива.

Продължаваш да се заяждаш с мен ама гледам имаш малък напредък от Некъф_Дух съм станал Някой_Дух.

по Първо: за да излъчиш енергия през ръцете си пак това в главата ти трябва да работи за да стане това излъчване. Просто гледаш ръцете си и си представяш как се насилваш за да започне излъччването на енергията през ръцете. А иначе цялото тяло по принцип си излъччва какви ли не енергии несъзнателно без нашето усилие, ама тези неволеви енергии няма да са ти много полезни ако искаш да направиш нещо истинско с ръцете.

по Второ: занчи вие какво правите , визуализирате някаква енергия примерно във формата на сфера и я изстрелвате към някого. Та тази глупост ама много трудно ще работти, защо ли защото като визуализираш ти си представяш един образ в главатите в ума ти а не създаваш някаква невиждана енергия което после я изтрелваш по целта. Ти си казваш ето създадох еди каква си енергия в представата си и хоп тя енергията сама ще се появи, като дори и нямаме понятие каква е структората на енергията с която искаме да работим.

Продължавам нататък с твоите приказки, енергията трябвало да има форма. Започчни внимателно да се наблюдаваш примерно когато уччиш нещо и се опитай докато учиш новото нещо да си погледнеш собствените мисли в главата как протичат. И та тези мисли ако ми нарисуваш формата им аз ще ти дам евала, те нали са си в твоята собствена глава. Мисълта че е енергия мисля че знаеш.

по Трето - нищо че го няма, за батериите. Ами това е с мисълта си да въздействаш на материята, а това е едно доста трудно постижение не и невъзможно. Това с батериите съм го изпитвал и аз, също и слушаш си музикалната уредба и тя най-неочаквано спира, изгася се, само че не аз съм я изгасил, нито таймера е бил нагласен да спре след определено време. Така че когато стане нещо такова необичайно в областта на магията трябва да се запиташ дали ти си причината за явлвнието или някой друг невидим.

"Освен това има и други "магически енергии", които не са умствени. Има и духовни такива, и природни... "

Това пък как да го разбирам сякаш умствената енергия или по точно мисловната енергия не е ли духовна.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 01 Фев 2006, 06:47

Карам отзад напред:

Първо: Не, мисловната и духовната енергия са две различни неща. Все пак не мислим с духа си, а с ума си. С духа си чувстваме. Има разделение на двете. Иначе ако разум и дух бяха едно и също, щяхме да помним всички свои предишни животи. А за батериите... ::вдига рамене:: Тоя невидим трябва да му благодаря значи. 99% успеваемост си е добра статистика. ((ЕДНА батерия имаше, която не можах да заредя, ама тя беше СТАРА. Просто способностите на веществото в нея се бяха изчерпали))

Второ: Казах, че за да работиш, енергията е нужно да се формира по някакъв начин. Инче все едно хирурга да излива в/у пациента си разтопен метал, защото не му е нужна формата на скалпела. ... ... ... Освен това съм рисувал формата им. Или оне на тези свързани с учението. Потока + Вътрешния диалог.

Трето:
Просто гледаш ръцете си и си представяш как се насилваш за да започне
... Хех! Чакай сега, представяш си? Та нали ти току-що отрече участието на визуализацията в мисловния процес! Освен това не ми разправяй, че не действало. Процедирам така откак бях малък и нямаше кой да ме научи, та експериментирах сам.

Виж... Не се заяждам. Или поне този път не. А миналите се заяждах само заради приказките ти за ония от паранормалното, които все още са ми любопитни и бих искал да науча за какво аджаба става въпрос. Кой знае- може пък да "прогледна" за истината зад тях...

И последно ((МОЛЯТЕ не го приемай на вътре- просто вечното ми чувство за хумор...)) добре, тъй като не мога да си избера как да превеждам името ти... Каспър устройва ли те?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот some_spirit » 02 Фев 2006, 17:06

Не съм нито Каспър нито Джеспър нали разбираш ама твоя си работа.

Щом толкова те интересува ся ще ти дам пояснение какво съм вложил в това "some_spirit". Означава че аз съм някакъв дух ( а не някой дух) и по точно разумната ми енергия която е в главата ми тоест това което съм аз е малко по различна тази енергия от тази на средстатистическия човек. И веднага да те предупредя да си избиеш мислите в твоята глава за това колко велик съм се мислел.

Явно живеем на различни планети и затова дай какво е това духовна енергия според теб. Сигурно до болка ти е познат израза да пробудим духовните си сили е и това което се пробужда е разумната енергия това което си ти и от и мисълта ти естествено щото всичките неща дето се правят като се пробудят духовните сили се правят с мисълта защото ти ги правиш.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 03 Фев 2006, 06:41

Хехе!
Ок, да се разберем, Дух.

За мен душата и ума са взаимносвързани, но не едно и също. За мен умствена енергия е тази, която черпиш от съзнанието си като такова, а духовна- тази, която черпиш от връзката с душата си.
И да- до болка ми е познат този израз и го свързвам с изучаването на собствения ти дух и увеличаването на силата на връзката помежду ви.

Не, нямаше да те почна за това, че се мислиш за велик. И аз не съм правен по калъп все пак. Ако погледнеш темата за душите на ариеца ще разбереш и защо.

Та, това е духовна енергия според мен. И съзнанието (както и подсъзнанието) контролират тази и другите енергии. И за това твърдя, че с правилна нагласа и техника магия може да си прави и без ритуали и пособия.

п.с.: Сигила и правенето му водят ли се ритуали? Защото съм виждал различни мнения по въпроса, а изкам да знам дали мога да го ползвам като пример. Говоря за правенето и употребата на сигил БЕЗ материален носител различен от собствения ми мозък.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rocsana » 02 Апр 2006, 19:02

Ами аз условно деля магията на ритуали и заклинания, макар термините да не са съвсем точни. И така ритуалите както вече обясниха са тромави изискват време и специална подготовка...техните цели се подбират внимателно и енергията която се извисява в магическия кръг се канализира доста по-точно. При заклинанията се изисква доста повече сръчност и практически умения , защото трябва да може да се съсредоточиш върху Силата без да се подготвяш преди това, трудно е но с упражнения се постигат доста добри резултати :)
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 04 Апр 2006, 06:26

Роксана, (хей, на времето имаше една страхотна песен за това име... Две песни, поправка)... Имам въпрос. КАзваш "заклинания", но... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е за теб да употребяваш думи, или имаш предвид и употребата на образи в тази графа?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rocsana » 04 Апр 2006, 07:43

Ами не думите не са основното в магията , главното е способността да използваш Силата, тя не се постига чрез думи ,а чрез нагласа на вибрациите на едно или друго ниво
Sailea
Аватар
Rocsana
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор