Дайте съвет, please

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот sesil » 06 Апр 2006, 09:54

Накратко ситуацията е следната:
Две сестри, всяка с интересен живот и куп здравословни проблеми породени главно от енергията "заседнала" в къщата, в която са израсли. Имат и търкания помежду си, едната смята, че живота е бил по-благосклонен към другата и затова тя й е длъжна да й дава, колкото може повече. И понеже сестричката й я отрязала след като я видяла да сваля съпруга й, тя решава да си отмъсти и как да го направи - ами като ходи по врачки и прочие в продължение на години забърква всевъзможни ритуалчета и пълни къщата на сестра си с боклуци, а когато вече не я допускаха там, започна да заравя разни нещица сред цветята й, да пръска къщата й с мълчана вода и какво ли още не.
Сестра й, обаче след като разви рак, разви и способности да "улавя" тези нещица, което естествено още повече задълбочи пропастта между тях. Ние съответно през тези години "чистехме" всеки път.

Накрая на мен ми писна и "завързах" сестра й. Чудя се обаче дали да кажа, че няма да й създава повече такива проблеми, или да замълча. Не бях молена да го сторя, решението взех сама.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Daron`Malakian » 06 Апр 2006, 11:09

Ако средствата са равностойни на целта,то няма проблеми.Дори и скрито,щом го правиш за добро,може би ще бъдеш разбрана.Но и честността е важна част-добре ще е да кажеш на приятелката си какво си направила,но не бъди рязка,говори спокойно и убедително.Ще те разбере...верно,ще се шашне в началото,но ще свикне с мисълта,така че спокойно.
Аватар
Daron`Malakian
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 06 Апр 2006, 11:19

В сред принципите ми е да не се намесвам в отношенията между хората. Обаче си мисля, че този път го наруших. И ми е малко криво. Сметнах, че това е по-добрия вариянт, защото тя се канеше да съсипе отново живота на двама души, а честно казано не знам дали биха издържали те отново да минат през това.

А потърпевшата в случая, която защитих по този начин не ми е точно приятелка. По възрастна е от моите родители и има особените виждания за света така характерни за старото поколение. И понеже едно от тези виждания е, че кравата не суче от телето, не приемат помощ от децата си. Нямаше да потърси помощ за "изчистването" ако вече не се бе убедила, че по-зле от това е само в гроба.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Melina » 06 Апр 2006, 12:27

А, от какво се страхуваш, Сесил? Щом си убедена, че си постъпила правилно, и искаш да си признаеш го направи.
Когато аз не желая да си призная нещо, просто не го правя и това е. Ти очевидно искаш да и кажеш, ами действай. :)
Аватар
Melina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 06 Апр 2006, 12:47

От една страна като й кажа ще разсея страховете й, които има че тя отново ще навреди на дъщеря й. От друга страна ще се почувства кофти от това, че чужд човек оправя нейните неща. Живее с нагласата, че това което става вътре в семейството касае само тях и никой друг и те сами трябва да се оправят, като по-големите помагат на по-малките, не може обратното, а аз съм най-малката. Всички трябвало за мен да се грижат. И още нещо - тя не знае какво мога и какво съм правила за тях, мислеше че го прави друг.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Melina » 06 Апр 2006, 13:08

Значи и е време да научи урок :) и да попромени малко нагласата си за "големи и малки"
Пък и ти вече си го направила така или иначе, нали? Прекалената гордост няма да я доведе до никъде. Човек трябва да признае, че има нужда от помощ, а това ти изречение "по-зле от това е само в гроба" ме кара да мисля, че е било така. Имала е нужда от помощ - получила я е. Сега остава да преглътне гордостта си и да се радва на живота.
Ти си избирай дали да и кажеш, че си била ти, или някой друг.
Понякога човек се притеснява за такива чудни неща...
Ако си и направила добро, тогава, трябва да ти е благодарна.
Аватар
Melina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот erhan » 06 Апр 2006, 21:56

Здравейте,sesil аз сьщо помогнах по този начин на една приятелка, но не и казах че сьм аз(а пьк и тя не знае че се занимавам с такива неща)Не и казах защото бях сигурен че нямя да ме разбере а и можеше да ме опрекне че се намесвам без да ми е позволено.Но има и друго всеки пьт като се сьбереме и си говориме за лошите неща които са и се случвали а вече ги няма,някакси ми е кофти,че не сьм и казьл истината.Не всеки човек е готов да разбере и чуе това което искаш да му кажеш,макар и да сте израснали заедно.Знам едно нещо, че всяко нещо се случва в точно определен момент и точно когато трябва да се случи.Успех и много кьсмет.
Аватар
erhan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 06 Апр 2006, 22:46

"Най-великите дела са не най-шумните, а най-тихите."
Сесил, ти си прецени как да постъпиш, дали да кажеш или не :)
При всички случай - good job си свършила :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 07 Апр 2006, 10:08

Здравей erhan, да и на мен ми е кофти, пък и си мисля, че не трябва да съм аз човека, който ще й каже. Може и да се почувства кофти, че сме крили толкова дълго такива неща от нея. Макар че е подготвяна за това отдавна, не напразно сина й й казва, че "краставите магарета през 9 баира се надушват", а тя отговори само - "повече са", визирайки баирите между неговия и моя роден дом. Аз обаче се чувствам неудобно да говоря с нея за тези неща, да не говорим пък за това, с което се занимавам.
Сега сме на етап да обясняваме на какво се дължи рака при нея, при сестра й, майка й и цялата рода по женска линия, които са живели на едно и също място. Бе особено изненадана, че аз заобяснявах.
Може би Мелина е права - дошло й е времето да научи определен урок, но защо пък точно от мен.

Shadow Mage мерси за подкрепата.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 07 Апр 2006, 19:27

Мила Сесил...или ти яко си противоречиш... или аз не чета като хората...
Mell

Мнениеот sesil » 09 Апр 2006, 08:19

Мелл и къде точно си противореча, мила?
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор