Сили по наследство?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот hekata_ehnaton » 08 Май 2006, 11:08

Здравейте, имам въпрос - възможно ли е да магически способности или лечебни, гадателски да се предават по наследство?

Пра-прабаба ми е била най-голямата знахарка и акушерка в селото си, след това сина и се оженва за прабаба ми и им се ражда баба ми - тя може да познава от разстояние и без никакъв контакт, кой от семействот е болен, дали е сериозно, дали ще оздравее бързо...
Майак ми (дъжерята на баба ми), може да лекува чрез аурата си - извлича негативните енергии от теб и ги изхвърля в пространството;
голямата ми сестра, макар и да не може да си го обясни, има способността да улавя биотоковете, може да предсказва с конец и пръстен;
другата ми сестра изпитъва панически страх от всякакъв окултен предмет, занимание и т.н., защото има чести срещи със същества от отвъдното, вижда призраци, сънува странни сънища;
накрая идвам аз - аз пък разчитам картите, хвърлени на масата.
Та въпросът - възможно ли е да се да предават тези способности по наследство?
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 08 Май 2006, 11:55

Всеки се ражда именно в семейството и средата, която ще му помогне най-добре да реализира мисията си и да научи уроците, които трябва. Или в тази среда, която си е избрала сама душата.

Та вероятно вие просто сте се събрали сходни души, които са на етап именно развитието на тези способности, които дремят във всеки един. И сте се събрали именно за да си помагате един на друг.

И колкото и да е често срещано явлението грубо казано магове да раждат магове, то според мен не се дължи толкова на предаване по генен път, а на това че такива хора искат или не поддържат телата си в добра форма и лесно създават "добри" тела, в които да се прероди душа, която да отключи лесно именно тези способности.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Aine^ » 08 Май 2006, 11:59

а ми след прочетеното едва ли всичко е случайно. Явно има някаква сила, която се предава на всеки от вас, защото не е през няколко поколения както е по-принцип, а ми при всеки член на семейството от страна на майка ти.
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 09 Май 2006, 16:40

Наследсвена е силата. Но има разлика между момиче и момче.... Те притежават различна сила, но друг е въпросът дали те самите биха искали да я развият и да практикуват. Силата може и да бъде придобита, но това става с много повече труд от вродената.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Cath » 10 Май 2006, 22:48

може да се говори и за наследствена сила от минали животи, която си е била лично ваша. но съм съгласна, че е възможно да се предава и по генетичен път именно заради силната връзка, която имат душите, независимо дали в този, предишен или следващ живот. sesil много добре го е казала. но вече е въпрос на личен избор дали ще бъде пренебрегнато сега или развито това, което имате заложено. да се придобие силата мисля, че е доста условно определение, защото за мен всеки я притежава. тук пак опираме до въпроса за развиването, осъзнаването, използването и изобщо нейното усещане.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот massai » 04 Авг 2006, 10:51

Аз съм такъв пример.Мoето семейство се занимава от дълги години с това.Значи аз знам само няколко поколения на зад обаче знам че прадядото на моя дядо не е българин и санат му е дошъл да живее в бг.Та той се е занимавал с окултизъм,бащата на дядо ми също,дядоми и сестраму се занимават с магия, майками разговаря с духове и сега сам аз наред и аз също се занимавам с магия.В поколенията ни си има ритуали много древни и всеки учи през един род.Тoест мен дядоми ме е учил, а майками ще учи моите деца.Тaкаче има родове, в които магията и силата се предава по-наследство.
Аватар
massai

Мнениеот Nemezius » 04 Авг 2006, 11:06

ами, няма какво повече да кажа от горепосоченото, освен малко информация за родовете, за които знам. В Странджанския край има 3 Големи рода, в които силата и знанията се предават от родители на деца. Знам го от опит- наследник съм на един от родовете( до колкото мога да си проследя родословното дърво- 13 поколение). Има и по-малки родове, които с времето са се "слели"(сродили) с 3-те големи рода( Бахчеванови, Измирлиеви и Огнянови). Стига история... желкото е че днес родовете са пръснати из цяла Буглгария и все по-трудно се организират родовите срещи, за които съм слушал ор баба ми... Така че, като цяло, отговора на въпроса е ДА, предават се- ако не сили, то поне знания-едно е да започнеш да се учиш на 78, друго е 17-18...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор