Въпрос за Луцифер

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Mell » 01 Май 2006, 20:31

Някой може ли да ми разкаже за Луцифер ?
Mell

Мнениеот ChaoS » 06 Май 2006, 22:25

Какво за Луцифер искаш да ти бъде разказано?
Има множество различни истории за множество еднакви аспекти от съществуванието му и историята му.
Задай въпроса малко по-конкретно, моля? ::опитва се да погледне невинно, мигайки на парцали::
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 06 Май 2006, 22:36

Ти си мигай колкото си искаш :)))
Наистина искам да зная кой е той и по възможност без библейски истории, а от опит...
Mell

Мнениеот till_it_sleeps » 07 Май 2006, 00:10

ами зависи кой ще питаш :) ако питаш сатанист- ще ти каже, че Луцифер е добрия, ако питаш християнин- лошият, ако питаш някой будист, ще ти каже, че той просто Е:)
другото нещо е, че така както си написала името "Луцифер" означава "Светлоносец". не че е много по темата, но една вечер го сънувах- не дяволът, не Сатаната, а Луцифер. Приличаше на позастарял Христос с прошарена коса в магически одежди и обясняваше някакъв ритуал.
та от всичко казано до тук излиза, че Луцифер е аналога на Прометей. Защо е лош тогава? Ами той не че е лош, просто това, което ти дава би ти навредило, ако не знаеш как да го използваш.
обикновено седи или най- отгоре или на горните постове според различните описания на демоничната йерархия.
абе като цяло- много е трудно да получиш точна информация за него, тъй като колкото са хората, толкова са и вижданията по въпроса. най-добре се опитай да помедитираш върху образа му и сама да си извлечеш впечатленията.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 07 Май 2006, 14:26

Опитвам, но не се получава. И аз си мисля, че той далеч не е лош. Просто образът му много пъти е бил изкривяван. Благодаря ти till
Mell

Мнениеот Mad_Mike » 07 Май 2006, 18:57

Бе кат сте отворили тая тема да питам от името на един приятел.

Има ли ритуал за инвокацията на Луцифер?
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 07 Май 2006, 19:38

Не съм срещал такъв, но са ми казвали, че има.

БТВ, тази тема ми напомни за иконата, която виси над леглото ми...

Открих я случайно- беше скрита под една златиста гипсова роза и много черна боя...

На нея ТРЯБВА да е изобразен Иисус...

Самоче е зеленоок...
И всеки, ВСЕКИ, който я е виждал, може да се закълне, че това всъщност е Луцифер...

Всъщност едно хлапе даже я използва за да комуникира с него.

Което автоматичноп свързвам с предишния коментар-въпрос.

Да, има такъв ритуал, след като има начин да говориш с него през осветена икона. ((да, дадох я да я осветят. За щастие иконата не ми се разсърди много... И ми прости после))
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 08 Май 2006, 03:20

малко е извън темата, но в окултфорумс имаше един пост на някакъв, който твърдеше, че бил инвокирла Исус...
винаги ми е било чудно какво ли би било да инвокираш някой от такъв висок ранг. :)
даже току що намерих въпросния пост, сега си го препрочитам. ей го ЛИНКА
А ТУК- линк със ритуал за инвокацията.
Уеуе колко неща излизали като се поразровиш малко...:)
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 10 Май 2006, 21:54

till_it_sleeps написа:... името "Луцифер" означава "Светлоносец"....

Сега видях темата. Абсолютно съм съгласна....
В християнската митология той е водач на възстаналите ангели, сатана, низвергнат от небето, повелител на Ада.
Луцифер - (лат. Lucifer, слав. Денница) — «светоносец», название на вечерницата (звезда); «сина на зарята».
В повечето случай отъждествяван от хората със Сатаната, с Дявола, с Мефистофел дори....а и какви ли не джинове, Иблис. Тук нещата за едни се сливат, за други – говори се за различни енергийни тела. Сатана - в перевод от иврит — значи «препятствие», «противник». В редица книги на Стария Завет сатаната се явява слуга на Бога. В Новия Завет сатаната е апокалиптически Дракон — поредния враг на Бога. На арамейски – Сатанас, на арабски наричан – Шейтан
Дявол (гр.) — лукав, клеветник. В Новия Завет е Княз на Света. Евангелие от Матея (4:1-11).
Иблис — съгласно Корана, огненно същество (джинн), противоспоставящо се на волята на Всевишния.
Сега, Сатан, Луцифер Дявол....както и да е наричан в литературата, той притежава и различен облик, но в повечето случаи описван като Принц на мрака – с типичните рога, копита, опашка и т.н.
В Талмуда и някои кабалистични творби Сатаната понякога е наричан Самаил, обаче, в еврейската литература се приема, че Самаил е съвсем различен, друг ангел. Според някои магьосници, Луцифер управлява изтокът и командва европейците и азиатците. Той често е споменат като кралят на ада, и според някои демонолози превъзхожда сатаната. За призоваването му има малко писано, но също се евокира в кръг и в повечето случай в ден – понеделник. Задължително изисква жертва и месо. Някои магове го описват като шеговит, и че често помага на много вещици при пътуване. Няколко записки на вещици от Швеция от 1672г описват Луцифер като сив с сини ръце и червени кюлоти декорирани с ленти. Луцифер има лицето на красиво младо дете, което променя чудовищно облика си. Когато се ядоса, той (лицето му) се възпламенява.
В един от гримуарите - GRIMORIUM VERUM също се говори за Луцифер. Книгата е основа на практиката на соломон, където е уточнено че дявол и демон се призовава чрез четирите елемента....но това естествено зависи от йерархията.
Книгата е разделена на три части : първото описвайки характерите и клейма на демоните, с формите от тяхното повикване и освобождаване. Втората порция се състои от магични тайни. Първото предоставя насоки за приготовлението на магьосникът, основано на тези на. Другата част е по-скоро нещо Като Книга на сенките, конкретно - "тайните" на Албърт и т.н По отношение на книгата - в нея има древен печат на Луцифер, както и на други...
Аватар
EliKarim
Модератор

...

Мнениеот Druida » 12 Май 2006, 13:32

Според това, което съм чел, Луцифер е изостаналия бивш планетарен дух на Венера и от там Венера се нарича Деница. В Библията е назоваван с името Дявол. Луцифер действа отвътре.
А, Сатана е името, с което е бил назоваван Ариман в Библията.
Ариман е древен Дух на мрака и действа отвън.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 12 Май 2006, 20:03

Много благодаря за отговорите. Ели беше особено изчерпателна. Ще чета. Но той е по близо до земята и до нашите проблеми отколкото другите или поне така го разбирам. И да го почиташ не означава да сключиш договор с дявола нали ?
Mell

Мнениеот till_it_sleeps » 13 Май 2006, 05:52

защо да се ограничаваш така с 'почитането'? дори и луцифер е част от бог. просто той олицетворява определен аспект на нещата. други духове и тн олицетворяват други аспекти. няма смисъл да си затваряш очите за пъстротата на вселената.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 13 Май 2006, 06:51

till ,така е, но в момента съм малко сърдита на Бог
Mell

Мнениеот damnameneus » 13 Май 2006, 07:09

кога успя да се извисиш до боговете, че да имаш правото и да им се сърдиш? Това беше интересно...
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Mell » 13 Май 2006, 07:25

damnameneus, мога да се сърдя на
когото си поискам...и даже думата не е
"сърдита" съм му, а по скоро писнало ми е
от него отегчава ме и не мога да го понасям...
Така по ясна ли съм ?
Mell

Мнениеот damnameneus » 13 Май 2006, 12:16

не, по бясна си, но не си по ясна, а наистина може да правиш каквото поискаш, но има една хубава немска поговорка - Разрешено ли ни е да правим всичко, което можем да направим. на немски - Darf man alles machen, was man machen kann?
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот AZA » 14 Май 2006, 14:36

"Всичко е възможно , стига да си го представиш как става"
"ВсичкО И НищО Е ЕднО И СъщО"
"БоГ - ТовА СИ ТИ"

Кат' ша караме с поговорки...
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 24 Май 2006, 18:48

Та като на поговорки damnameneus
Если нельзя, но очень хочется, то можно :)))
Mell

Мнениеот ChaoS » 24 Май 2006, 19:23

Брях, Аза го обърна на хаос-поговорки...
^_^
Ето още една.

"Нещата понякога са точно такива, каквито изглеждат. Невероятно, но факт."
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 24 Май 2006, 19:25

Добре тогава....
"Живота е, като стълба в кокошарник - къс и усран" :)
Mell

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор