Моля за помо...

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот nadia » 09 Юни 2006, 09:22

Моята история е съвсем простичка и дори бих казала банална, но се въртя в някакав омагьосан кръг вече осем години. Имам семейство, което се стремя със зъби и нокти за запазя. А причината за тази борба е , че мъжът ми пие и често прекалява. Когато е пиян става злобен, дори виждам пред себе си един непознат, който е събрал в себе си само омраза и нищо повече, ей така без причина. Живея в този кошмар и не виждам изход.
Затова моля за помощ . Има ли някаква надежда нещата да се оправят?
Не искам животът ми да мине в битка в която предварително съм победена. Не искам някъде там да загубя себе си и обръщайки се назад да видя, че всичко е било напразно.
Аватар
nadia

Мнениеот galina_dim » 09 Юни 2006, 10:10

Надя, пращам ти разни неща срещу алкохолизъм, защото доколкото разбирам, това е проблемът. Държа да ти кажа обаче, че аз лично не съм ги пробвала, и честно казано, спуках се да се смея докато ги чета. Така или иначе - с това разполагам. Ако те интересува личния ми съвет (и тук вече рискувам лавина от антимнения, но много много не се тревожа) - разведи се докато е време заради самата теб и заради децата ти, ако имаш такива. Надали е възможно до направиш нещо за семейството си така, както си казала нещата. Алкохолизмът е на фази и с времето се задълбочава, не се оправя... Друго нещо, което бих могла да те посъветвам, е да потърсих помощ чрез хипноза, ако мъжът ти е склонен да се подложи, разбира се. В такъв случай мога да те свържа и с правилен човек. Сега ти давам рецептите:

1. Лечение се започва след като зависимият не е пил 4 дни.
Взимат се 10 гр от билката бухалковиден плавун, заливат се с 200 мл вода и се варят 10 мин. на слаб огън. След 15-20 мин се прецежда и изпива 100мл. След 5 минути се приема чашка водка или ракия. Веднага след това да започне да диша отделящите се пари от добре загрятия остатък от отварата. След 15 мин започва повръщане. Преди повръщането може да се изпие още 100мл водка или ракия. Двайсет дни по един път се повтаря процедурата. На някои хора спира желанието и след 3-4 повторения. При необходимост лечението да се повтори след година.

2. Сухи брезови клонки, посипани с пудра захар, се запалват. Вдишва се димът, който се подсилва отново с пудра захар. Изпива се чаша ракия и следва повръщане.

3. В 400 мл. вряща вода се запарват 1ч.л. слмени корени от левзея. След 2 часа се прецежда. Пие се по 1 ракиена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Може да се порзва препаратът "Левзелин"

4. Счукайте цялото растение Копитник (корен, стъбло, листа). Прибавете към чаша в сино от билката. Предизвиква повръщане.

5. Направете отвара от 3мг. счукан на прах корен от Копитник в чаша вода. В получената отвара прибавете водка 1 с.л. Следва повръщане. Прави се 2-3 пъти. През целия месец се приемат запарки от плавун, пелин и червен кантарион.

6. Направете настойка от червен кантарион, мащерка и копитник. Вечер се изпива една чаша вода с 1с.л. от настойката. Пие се без прекъсване 6 месеца.

7. Вземат се 4 литра вино. Към всяка чашка, който ще се пие, се прибавя по 1 ч.л. смес от: 1ч.л. стрити на ситно листа от копитник и 2 ч.л. зелени обвивки от орех. [color=red]Копитникът е силно токсичен, да се внимава в дозата.

8. Добър ефект дава 1 с.л. пресен извлек от копитник, залят с 1 водна чаша вряла вода. След 2 часа се прецежда и се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден 20 мин преди ядене.

9. Ако няма на пазара, направете сами екстракт от серетула. Пие се по 20 капки 3 пъти на ден или по 30 капки 2 пъти на ден. Има добър ефект.

10 Прави се студен извлек от 4 с.л. ситно нарязан червен кантарион с 1 чаша студена вода. След 1-2 часа се прецежда и пие по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Това е от Величка Петрова - "Джобен наръчник с билкови рецепти" Част 2.

Мен ако питаш внимавай с копитника да не го натровиш, вместо да го оправиш... Билките се намират в дрогерии. Тази, която аз ползвам, се намира встрани от Съдебната палата и е добре заредена, а ако нямат нещо, могат да ти потърсят.

Успех ти желая в начинанието, макар че отново те съветвам да помислиш дали не е по-добър вариант законово да си уредиш нещата...
Прегръщам те.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот night_girl » 09 Юни 2006, 10:15

Надя и според мен трябва да се разведеш!Не си заслужава да мъчиш себе си и децата си с човек,който явно не може да се контролира.Ако не за твое за тяхно добро го направи,за да не живеят цял живот с образа на пияния татко.Знай че това нещо по някакъв начин се запечатва в психиката и и ще оказва влияние в бъдещия и живот.Действай докато е време!
Аватар
night_girl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот wal4iza » 09 Юни 2006, 16:40

тва за копитника помага,слагаи го и в храната,не вреди-стриваш билката и в панизата му.
Аватар
wal4iza
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 09 Юни 2006, 19:28

Потърси някой приятел да го вразуми да престане да пие, разведи се с него или ако това неможеш потърси помощ от някой да го вразуми насила. За определено време в болница ще се оправи. Последното незнам как ще го приеме човек, но за мен ми се вижда като изход от ситуацията, ако те е страх да се разведеш с него заради физическа саморазправа.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот nadia » 13 Юни 2006, 09:22

Благодаря на всички, които ми отговориха. Страх ме е от всичко, страх ме е е че всичко, което съм градила ще рухне. Често си мисля че над мен има някакво проклятие, че изкупувам грешки на някой друг.
Аватар
nadia

Мнениеот galina_dim » 27 Авг 2006, 14:38

Лейди, дай ъпдейт как ти вървят нещата, че да престана да те мисля... Става ли?
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 27 Авг 2006, 15:34

Йеп -срахуваш се,че това дето си градила ще рухне-ЕВРИКА :)

Разбира се и в това ти е грешката,че се нагласяш за неща,които не зависят от теб.
Промени това което можеш-бори се -в това е смисълът а не в победата!
Другото ако е писанмо ще дойде иначе...
Ние даваме съвети,но ти си тази,която решава.

Дам наистина не избягвай проблемите в живота си а ги атакувай-защото атаката е най-добрата защита.
Докъто атакуваш ще се чувстваш незастрашена.

Ако все пка решиш да напускаш мъжа си - това може да го стимулира да се освободи от алкохола.
А битката не е загубена предварително - не си ограничавай мисленето , като спираш да приемаш нови идеи.
Ако искаш нещо в живота ти да се промени-значи трябва и нещо в мисленето да се промени.

Не се интересувай дали ще успееш-ами се наслаждавай на борбата.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор