Как да си направим свещи?

Публикуваните от вас ритуали са и трябва да бъдат силно и ефикасно работещи.

Модератор: rain

Мнениеот alistar » 14 Юли 2006, 05:17

В практиката често се налага да се използват свещи,които не се намират на пазара...Искам да поставя темата,за да може ако някой знае как се оцветява парафин и с какво,да помогне на другите да си направят сами подходящи свещи за всеки ритуал...Също не маловажна тема ми се струва и намирането на подходящи благовоний...Как да ги направим,при положение,че някои състваки просто не се намират тук?
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 14 Юли 2006, 12:24

Тема за това, как да си направим свещи ИМА тук във форума. Разгледай!
А за благовонията има подходяща книга на Скот Кънингам - "Магически аромати, масла и отвари"
;)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот alistar » 16 Юли 2006, 12:25

Братко Архимикус,моля те дай някаква насока къде да търся тая тема за свещите? От 2 дни ровя и не откривам нищо! А търсачката не помага!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот debika » 16 Юли 2006, 17:01

http://www.magicgatebg.com/forum/viewto ... highlight=

ето тук "брат Архимикус" е обяснил ;-)
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот alistar » 16 Юли 2006, 20:42

Благодаря-намерих начин за оцветяване. Благодаря ти специално "сестро" Дебика-много ценя тънката ирония:) Приеми мойте симпатии!:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 17 Юли 2006, 19:54

Черни свещи се оцветяват идеално с мастило от тонер за принтер или ксерокс.В стар използван тонер винаги остава малко прах който може да се остърже в някое бурканче.Само не забравяйте да сложите ръкавици и стари дрехи и го правете на балкона или в двор, 4е е голямо цапане.Ина4е свещ се прави много лесно.Прежалва6 пластмасова 4аша(продават ги в магазините за "едно лев4е" в най разли4но цветове-да е по дебела 4е тънките се деформират от восъка).Отрязваш и дъното а горната 4аст на 4ашата ззалепяш плътно за картон.Обръщаш картона да е за основа.Полу4ава се отворен в горната си 4аст конус.Върху отрязаното дъно слагаш на кръст две кле4ки(китайски за хранене - вършат идеална работа.За тях завързваш фитила,предварително натопен във восък и оставен да изсъхне.Фитила виси то4но по средата вътре в 4ашата през дъното.Фитила да не е от тънък конец и да не изкуствена материя.Идеални за целта са конците дето бабите плетът дантели с тях-има ги във всяка кинкалерия.Но от по дебелите-може да ги усу4еш както се усукват конци за мартеница.Така.И накрая сипваш в чашата стопения восък предварително оцветен в желания цвят.Може да си направиш и свещ на цветни пластове:)Просто изчакваш да изстине всеки пласт преди да налееш следващия.Стават много красиви.Накрая като изсъхне внимателно разрязваш чашата.На същия принцип може да се направи и дебела свещ със шише от кола .Или пък 4аени свещички в дупките на картон за яйца.Може да сипете във восъка ароматизатори,или сухи цветя,мъниста,миди и т.н.А ако имате някоя бутилка с интересна форма, просто сипвате и после 4упите стъклото.Най-големите мераклии могат да си направят и отливка от гипс на някоя фигурка и после да излеят в нея свещ,но това е пипкаво и отнема време.Макар 4е самата направа на свеща за то4но определен ритуал и концентрацията над нея докато я правите я зарежда предварително и я прави специална.Аз например съм правила от моделин определени форми за свещи със изгравирани по тях знаци ,сигили,символи и заклинания за то4но определени ритуали.Но това е вече за маняци 8)
Последна промяна WandaBlenda на 17 Юли 2006, 20:02, променена общо 1 път
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 17 Юли 2006, 20:02

Малееее-тонер! Как не съм се сетил бе? Та аз рабитя в рекламна къща-тонер да искаш при мен! А и нямам проблеми с калъпите-бях моделист в керамиката във Варна-някой още се хранят в мой модели...:) Мерси много за съветите!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 17 Юли 2006, 20:06

Ей да не сипеш много :mrgreen: Ще стане мазало.От един тонер мастилото може да ти върши работа с години.Освен ако не си решил да правиш геноцид де:mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 17 Юли 2006, 20:07

Знам ли:) от много глава не боляло,ама дупе-глава затривало...:))))
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 18 Юли 2006, 10:46

Da-sigurno e taka,no ne e mastilo-tonera e na granuli-kato nastargan grafit....Sori za laitnicata-na rabota niamam kirilica.
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 19 Юли 2006, 02:31

E to4no de.Ti te4no li o4akva6e da e :)Granulie sa prah ot grafit vsa6tnost.Nama4kaj gi s ne6to i praha se sipva vav vosaka.Mezdu drugoto mislja 4e na 6ipka 6 v knizarnizite dolu na parvija etaz prodavat grafit ili mastilo na prah i to vsjakakvi zvetove.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Slayer fest'06 » 10 Сеп 2006, 19:21

И аз не я намирам ама съм 4ел на Скот Къниган цялата книга и я използвам по4ти всеки ден въпреки 4е Сасафрас , Ти или има6е тама американски билки за , който няма да сънувам! :)
Аватар
Slayer fest'06
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот trainedelephant » 13 Дек 2007, 14:14

Най-яките свещи които съм правил стават в калъп от метални кутийки от безалкохолни, свещта става идеално обла и гладка, за разлика от кутиите от сок и пластмасовите чаши, които обикновено се деформират от топлия восък. Пробвайте и ще останете учудени от това колко добре стават. Малко е тегаво изваждането на свещта, но ако обелвате алуминия с клещи поне няма да се порежете...
Аватар
trainedelephant

Назад към Заклинания - Ритуали

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор