Псорязис

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот desskata » 23 Юли 2006, 09:07

Хора отчаяно моля за помощ ако случайно някой знае лек за псорязис да го сподели на лс или в форома вече сам от 6 години така и не мога да се изелкувам.Много и сърдечно благодаря!
Аватар
desskata

Мнениеот wal4iza » 23 Юли 2006, 18:56

пробвала ли си мас несолена,и сяра?
малко сяра за да не прегори епитела на кожата ти,предупреждавам.успех.
Аватар
wal4iza
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот weballergy » 23 Юли 2006, 20:03

Аз мога ли само да попитам какво е това "псорязис"?? За първи път го чувам.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 23 Юли 2006, 20:23

то псорязис няма, но вижте псориазис има, заболяване подобно на екзема, но в повечето случаи на нервна почва, затова и доста добре се поддава на лекуване с баене и билки.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 23 Юли 2006, 22:52

Наистина сериозна болест, трудно лечима или в добри случай потушавана временно. Вероятно скъпа Деска си опитвала да си помогнеш с най-различни мазила и елексири...
Сега, струва ми се че има аптечно приготвяни тинктури, които облекчават разрастването на "работещото" място, а за тинктурите на академик Хлебаров, наричани още "вълшебни елексири" вече съм чувала положителни неща. Провери за тях, въпреки че не съм ги пробвала за собствени нужди и не бих твърдяла че са идеални за случая.
Ще се разровя за билки и рецепти. В твоя случай просто трябва да приготвиш запарки или отвара. доста са тези растения, които растат и в българия и помагат едновременно противовъзпалително, противомикробно, противосърбежно и болкоуспокояващо.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот WandaBlenda » 23 Юли 2006, 23:12

Смрадликата помага при всякакви видове екземи.За лечебни цели се използуват листата, които се берат в началото на цъфтежа,преди образуването на плодовете. Най-подходящото време е от юни до август. Листата напълно развити и плътни, се откъсват внимателно без да се смачкат. Листата се сушат на сянка или слънце, след като са прочистени от разни примеси. Разбъркват се често, особено в началото на сушенето. В никакъв случай да не се допуска, листата да се овлажнят, тъй като губят голяма част от съдържанието на танини, заради което билката особено се цени.
Дрогата, богата още на дъбилни вещества, етерични масла и други ценни елементи, се съхранява на сухо и проветриво, опакована добре в книжни торби. 100г ситно нарязани листа от смрадлика се запарват в един литър вряща вода. След изстиване, запарката се прецежда и се използува за компреси и лапи (с остатъка от прецеденото).
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nepoznata » 24 Юли 2006, 08:53

Това е много упорито заболяване, изисква се много търпение и постоянство, за това най-добре ще е да направите консултация с кожен лекар. Билките също помагат, ако желаете мога да Ви насоча към много добър билкар, от Плевен е!
Аватар
nepoznata

Мнениеот desskata » 26 Юли 2006, 13:17

Искам са ви кажа че вече какво ли не съм опитвала но в момента пак сам цялата и наистина съм исползвала всякакви мазила но без резлултат изчезва за седмица и се пак появява единственото нещо което ми помага е само слънцето но пак временно.Благодаря на всички които се отзоваха и моля ако някаои знае нещо независими какво да го каже .Благодаря предварително.
Аватар
desskata

Мнениеот МагНаско » 28 Юли 2006, 13:15

бих ти препорачал рейки мисля че сте помогне помагалол е при какви ли не болести при който медицината е бесилна потарси някой реикист
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 24 Дек 2007, 15:26

Ето два начина за лечение които помогнаха на един приятел:

Първи начин-Засегнатите от болестта части да се почистят с не много силен спирт и после да се намажат с изстискан сок от билката сапунче.

Втори начин-да се съберат люспите на една голяма морска риба , която тежи не по-малко от три килограма , взима се жлъчкатана рибата и се сваряват в един литър бяло вино за 30 минути.Получената течност се прецежда и се смесва с 200 мл. зехтин.С тази смес се мажат поразените места след като предварително са били измити добре.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот stanislava » 24 Дек 2007, 16:16

Чувала съм за жлъчка от заек,трябва да се заколи около Пълнолуние защото тогава била пълна,и се мажат засегнатите участъци.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 25 Дек 2007, 15:54

Трайно лечение на псориазис.

А ето една рецепта, която дори и да не е съвсем билкова, даде реален резултат за мой лизък човек при заболяване, което иначе минава за нелечимо. Естествено обърнете внимание, че се прилагат и медикаменти, които трябва да се изпишат от лекар и най-добре е цялото лечение да се провежда под лекарски контрол!

Метода е комбинация от локално лечение, приемане на витамини и най-важното лечебна лимонова диета.

Самата рецепта е следната: В продължение на 10-12 дни се изяжда по един килограм лимони на ден заедно с корите. По желание може да се подслаждат с мед, но през това време е напълно изключено друго хранене.
Приемат се витамини - по 2-3 таблетки дневно А и E (Геритамин напр.) и по една таблетка от някой комбиниран препарат (Супрадин напр.)
Локалното лечение включва салицилов унгвент (около 10 на сто) и кортистероиден мехлем, за предпочитане - клобетасол ( Дермоват напр.)

Лимонената диета е изключително важна за крайния резултат от терапията, без нея - резултат няма.
Иначе няма рецидиви, не се налага повторно лечение (псориазисът изчезва трайно), безвреден е, а освен това и достъпен като цена.

И все пак предвид строгия диетичен режим и използваните медикаменти - прилагайте метода за лечение на псориазис вулгарис само под лекарско наблюдение!
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ve6terica » 19 Фев 2008, 16:01

И аз я имам тая болест. Много е гадна ,кво ли не опитвах ,обаче нищо не помага. А и не се лекува също знам. Та за това реших да не слушям вече никави лекари и да си се лекувам сама, все пак аз най-добре си знам какво ми е. За тази цел сега съм влязла в размишление за сребърната вода или йонизираната в комбинация с витамини- А ,Е, Б2.
За рецептата с лимоните се замислям обаче имам язва и няма да ми се отрази добре.
А кортикостероид няма да пипна никога вече.
Аватар
ve6terica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 19 Фев 2008, 17:17

ve6terica, много е важно да вярваш!Чувал съм за случаи когато на хора са им изчезвали и неизлечими болестти благодарение на вярата!
Ще е хубаво, ако се информираш за различни техники за визуализация и проекция.Успех! icon_angel
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FeVox » 22 Фев 2008, 16:34

desskata написа:Хора отчаяно моля за помощ ако случайно някой знае лек за псорязис да го сподели на лс или в форома вече сам от 6 години така и не мога да се изелкувам.Много и сърдечно благодаря!

Виж в този сайт има рецепта зе лечение на псориазис!www.izgrev.info
Аватар
FeVox
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mandragora~Scream » 30 Юни 2008, 10:47

Псориазисът се влияе прекалено много от стреса и напрежението. Доколкото знам не се лекува, но може да се махне за определен период и после пак избива. По- добре отиди на дерматолог. Мисля, че с кварцово облъчване, подходяща диета и лекарства може и да се получи, но без лекарска намеса се съмнявам да постигнеш нещо трайно.
Успех все пак!
True Love Is Forever
Аватар
Mandragora~Scream
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот лозк » 30 Юни 2008, 11:25

Не е нелечимо заболяването. Преди много години /20/ аз също страдах от него .За мое щастие попаднах на много добър лекар и се приключи за един месец.Тогава приемах много витамин А по-3 пъти по 2 ;фолиева киселина и се мажеше с Лоринден Т/тар/ Но проблема е че вече не се внася този лоринден ТИма сега едно ново лекарство вместо него но ще го напиша допълнително Това е с което мога да помогна Успех на всички
Аватар
лозк

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор