Има ли такова нещо?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот man » 28 Юли 2006, 10:33

Здравейте!Искам да ви попитам след като в толкова филми гледаме как някой си продава душата на Дявола истина ли е това дали наистина е възможно или всичко е поредната измислица и как става :roll:
Аватар
man

Мнениеот hekata_ehnaton » 28 Юли 2006, 11:45

Ами... не мисля, че в Ада има нотариат, които да заверява подобни договори - всичко това е символ на това, че си даваш душата на тъмните сили, които рушат Хармонията, която Светлината и Мрака пазят с цената на всичко.

Трябва да се прави разлика меджу Мрака и Тъмните сили. Първото е контрасното противоположно състояние на Светлината, и двете изграждат Хармонията, а Тъмните сили са противоречието на Хармонията. Дори Мрака се бори срещу Тъмните сили, защото те целят и неговата погроба. Без Хармонията, Мрака няма да съществува...

Ако работишп срещу Хармонията, ако не уважаваш Мрака и Светлината. Ако не ликуваш, когато Мрака погълне планините, и когато Светлината си играе във водите, значи Тъмните сили са купили душата ти...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mr.Wynn » 28 Юли 2006, 16:08

Душата не може да се загуби. Нито можеш да я продадеш, нито да купиш нечия, нито да затвориш, ограничиш нещо освен себе си и то само в психиката си.
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 28 Юли 2006, 16:19

Можеш ли да дадеш определение за думата "душа".Ако ти е
известно какво е,тогава ще можеш и да си отговориш на въпроса
може ли да бъде продадена.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mr.Wynn » 28 Юли 2006, 16:24

Тогава това ще е просто определение, което може да бъде продадено. Душата е отвъд такива харектеристики, още повече и над и отвъд собственост и използваемост. Тя е неперсонална и използва носителите си без значение на техните желания и стремления.
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 29 Юли 2006, 15:59

hekata_ehnaton написа:Ами... не мисля, че в Ада има нотариат, които да заверява подобни договори - всичко това е символ на това, че си даваш душата на тъмните сили, които рушат Хармонията, която Светлината и Мрака пазят с цената на всичко.

Трябва да се прави разлика меджу Мрака и Тъмните сили. Първото е контрасното противоположно състояние на Светлината, и двете изграждат Хармонията, а Тъмните сили са противоречието на Хармонията. Дори Мрака се бори срещу Тъмните сили, защото те целят и неговата погроба. Без Хармонията, Мрака няма да съществува...

Ако работишп срещу Хармонията, ако не уважаваш Мрака и Светлината. Ако не ликуваш, когато Мрака погълне планините, и когато Светлината си играе във водите, значи Тъмните сили са купили душата ти...

Много грешно според мен . . . Няма такива неща като граници и крайности както - светлината/мракът и хармония между тях .
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wanda » 01 Авг 2006, 16:14

man написа:Здравейте!Искам да ви попитам след като в толкова филми гледаме как някой си продава душата на Дявола истина ли е това дали наистина е възможно или всичко е поредната измислица и как става :roll:

Зависи дали вярваш в християнските деветини кат дявола, ада и т.н. ... icon_sleeping
Аватар
Wanda
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 01 Авг 2006, 18:04

Ако не сте забелязали,поне в исторически план,всички подобни
договори за покупкопродажба на души не е нищо друго,освен
"отричане от Господа Иисуса Христа и светиите".Вижте договора
на Антони,за когото се говори в "Свещената магия на Абрамелин".
Вижте договорите на Юрбен Градие и др подобни-писани са тук.

Да си продареш душата не означава друго,освен да приемеш
друг порядък на съзнание,различен от този,който ти насажда
популярната религия( в случая за запада-християнство).Приемаш
този на Сатан.Кръщаваш се в сатанизма.И понеже приемаш да бъдеш
канал на неговите енергии и вилияния,приемаш да му служиш,
получаваш нещо добро в замяна.

Колкото до адските мъки и ужаса след смъртта-ех,спомнете си
историята за Желязната Завеса.И при гнилия западен капитали
зъм беше ужасно...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 01 Авг 2006, 18:28

BLOT_heretic написа:Много грешно според мен . . . Няма такива неща като граници и крайности както - светлината/мракът и хармония между тях .

Аз пък смятам, че в света на материята, в който живеем, всичко има граници - дори и духовното. Щом има добри и лоши събития, то между тях и пораждащите ги сили трябва да има граница. Преминеш ли границата - ставаш борец срещу Хармонията, която Добро и Зло пазят на Земята.
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 01 Авг 2006, 18:31

Извини ме hekata_ehnaton ама да не си
препрочитал наскоро
Дневен и Нощен патрул ?
Mell

Мнениеот Cath » 01 Авг 2006, 21:05

аз смятам, че в тези договори по скоро става въпрос за един вид отдаване на тези сили (доколкото забелязах по-горе ги наричате Тъмни сили), обричане на тях, а не за покупко-продажен договор. самото понятие "продажба на душата" е доста условно. действително не мисля, че душата може да е обект на подобна сделка, доколкото имам някакво определение за душа. но всичко е възможно... простете ако се повтарям.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот hekata_ehnaton » 02 Авг 2006, 15:41

Mell, не не съм - просто това е моето разбиране за Света - Тъмните сили за мен са онези сили, които са противоречието на хармонията, а Хармонията - това са Светлите сили. Светлите сили, обаче според мен се състоят от Светлина и Мрак, защото хармонията (поне, тук на Земята) се състои от Добро и Лошо и те уравновесяват Хармонията и я налагат - колкото Добро, толкова и Лошо има тук.
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот kriziq » 03 Авг 2006, 07:03

ми според мен има няква истина в това нещо,но по скоро е илюзия .....Ти да не искаш да си "продаваш" душата а??? icon_flowerface
ВяРвАй СаМо И ЕдИнсТвЕнО в СеБе СИ !!!
Аватар
kriziq
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 03 Авг 2006, 14:49

hekata_ehnaton
Така е, не зная защо ми напомни за
Дневен патрул...Все си мисля, че
в лошото няма нищо лощо, просто наистина
е запазване на равновесието.
И в такъв случай просто няма как да си продадеш душата
Можеш само да се обърнеш на едната