Нещо за руните

Темата сама подсказва за себе си за какво ще иде реч. Силата на Руните, тайната на Один, това е което ще намерите в тази част на Форума.

Модератор: EliKarim

Мнениеот Росето » 28 Яну 2005, 17:15

Интересува ме нещо за руните... ако може някой да ми каже какво всъщтност правят те? С моя приятелка си нарисувахме на ръцете по една руна която си харесахме и от тогава ... мисля че ни се случват страннички неща. Като например излизам си аз на терасата и някаква сянка мина през стената... Изкарах си ангелите! После цяла нощ почти не спах и нямах ама никакъв сън! Ужасно беше!!!
Та моля ви кажете ми нещо повече за рините
Във всеки от нас блести Светлина, която сияе и огрява света около нас
Аватар
Росето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 28 Яну 2005, 23:52

:lol: Доста неща правят руните...
Като начало ти препоръчвам да си купиш книжка за руните. Не е лесно да се обясни с две изречения. И между другото руните са първата писменост, има редица руни. Предполагам ще срещнеш най-срещаните - келтските (които през вековете са променяли броя си). Има и други руни, има много древни рунически азбуки, дори линеарното писмо е изсичано по начина, по който и келтските руни.

А вие какво целите с приятелката си, че си драскате руни по ръцете?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Росето » 29 Яну 2005, 23:39

Тя каза че щели сме да имаме късмет и и ми показа няколко руни, на някакви древни герой и така.... Много сме загубени двечките! Между другото аз изтрих моята.

Ама тея неща дето ми се случиха онази нощ дали са от руните?
Аватар
Росето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 30 Яну 2005, 19:19

Не мисля, но все пак напиши какво ти се е случило и коя руна си рисувала?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот V » 30 Яну 2005, 23:37

Трябва да внимаваш с Руните те са много силни магически значи,а силата им се допълва от това че служат и за писменост "силата на писаното слово" не е за подценяване, самото им изписване или гравиране може да активира руната! Руните са били гравирани върху оръжието на Викингските войни и са се активирали от кръвта (Ан и Джон Спенсър "Мистерии И Магии история на тайното познание"). icon_angry
V

Мнениеот Росето » 31 Яну 2005, 16:36

Eli аз вече споменах за сянката на терасата... от онази вечер стават разни такива малки неща, разтреперва се пердето (бях сигурна че не е от течение или нящо такова, защото бях съма и си бях легнала) или потреперва вещицата (тя е играчка, която съм закъчила на стената)Няма смисъл да казвам за всяко такова "нещо", защото се прекалено дребни, но като ги събера става много подозрително. И станното е че става само вечер.
А за руната си нямам и идея коя е. Пишеше под нея нещо от сорта, че била на герой, който имал късмет и бил любимеца на народа. Ще видя дали мога да я сканирам и да я сложа тук, но не знам дали ще успея.

Мерси за помоща :-P
Аватар
Росето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 31 Яну 2005, 20:18

Росето а пък може пък чисто и просто да си внушаваш,че стават "странни" неща.Просто може би имаш някакъв подсъзнателен страх,че това което си направила може и да действа.И всичко това идва прсото защото не си била наясно какво точно правиш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Росето » 31 Яну 2005, 20:36

HELLclan, надявам се да си прав. Както сигурно на всички ни е омръзнало да слушаме "Всичко е възможно" ;) Аз наистина доста се уплаших и незнам какво значи всичко това свързано с руните, което най-много ме плаши.
Аватар
Росето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ODISEY » 31 Яну 2005, 22:03

Руны - это мистический способ высвобождения силы, позволяющей осуществлять свои желания, предупреждать враждебные намерения или предвидеть будущее.

Я беру свою потрепанную тетрадь. В ней много всего умного и загадочного. Когда я начала изучать руны, то удивилась чистоте и плавности их воздействия.

Руны - это древнескандинавский алфавит, наподобие китайских иероглифов, которые заключают в себе не одну букву, а порой, целое предложение.

Каждый рунический знак - носитель потенциальной энергии, предшествующей бытию в любом проявлении. Рунические знаки в виде талисмана - это мощные трансформаторы энергии, которая необходима для достижения цели.

Руны - это самостоятельные магические знаки. Прибегая к их помощи, мы запрашиваем открывающиеся резервы Вселенной.

Рисуя руну я обращаюсь непосредственно к силе руны.

Да, сейчас много говорят, что руны - это что-то, несовместимое с христианством. Но, уверяю, так говорят те, кто ещё не познал Законов Вселенной. Кто их знает, тот может разобраться какие вещи противоречат друг другу.

Руны же похожи на травы. У травы ведь есть своя сила и мы делаем отвары, настойки, вытяжки и не считаем, что это противоречит вере православной. Так и с рунами. Мы используем чистую энергию руны, не обращаясь при этом ни к кому и ни к чему кроме неё самой. Поэтому руны действуют одинаково на людей разного вероисповедания.

Я заряжаю руны в предрассветный час, когда солнце ещё не показалось, но уже осветило лучами горизонт. Предварительно соблюдаю пост и веду определённый образ жизни. Натощак на свежем воздухе я медитирую, раскрываю потенциал нужной руны, накладываю её на человека (или на себя) и рисую её же на кусочке кожи или коры. Для руны годится любой природный материал несинтетического происхождения.

Что мне нравится в рунах, так это то, что действуют они настолько мягко, что кажется совершенно естественным ход событий. Действие начинается сразу же и идет само собой. Его не нужно подталкивать. Просто получаешь потом то, что заказывал и радуешься... или нет. Тут мы подошли к очень интересному моменту.

Я начала практиковать с рунами, когда ещё в России не было книг о них и знали о рунах только немногие. Вот когда я добралась до бесплатного сыра и исполняла себе все желания. Думаете я стала счастливее? Я тогда была юной и ума, соответственно не хватило, чтобы предварительно посмотреть: "Оно мне надо?"

Очень часто оказывалось, что достигнув желаемого, получив его, я была неспособна порадоваться результату, так как мне становилось неинтересно и ненужно то, что я получила. Но руну я, конечно, благодарила.

Поэтому опирайтесь на мой опыт и предварительно просите посмотреть мага, что Вы получите, когда исполнится Ваше желание.

Это, естественно не касается тех случаев, когда маг сам выбирает для Вас руну.

Моя цель - не просто рассказать о рунах, их магических свойствах, но и, по возможности, научить желающих пользоваться ими самостоятельно: погадать, исполнить желание себе, защититься, выздороветь.

Читая описание рун, можно увидеть, для чего нужна та или иная руна, как и в каких случаях её можно использовать.

Ещё есть один момент: руны делятся на магические и энергетические.

Магические руны требуют от нас определённых усилий в достижении цели, исполнения заказанного желания.

А энергетические руны сами всё делают и даже дополнительно снабжают Вас энергией и вносят новые энергии в Вашу жизнь.

В начале описания каждой руны пишется её произношение.

"Практическя Белая Магия и Християнство"
Аз пиша на Кирилица. А Ти?
Аватар
ODISEY
WebMaster

Мнениеот Росето » 01 Фев 2005, 09:14

Много благодаря за дългия отговор, ODISEY, но аз не знам руски и ми е много трудно да разбера какво казваш (от което ме е супер срам, защото почти всеки българин говори руски)
Аватар
Росето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus_NA » 01 Фев 2005, 15:01

Аз имам личен опит с руните и магията им... Чесно да ви кажа въобще не е за подценяване силата им. Иска се малко да се резнете тук-там, но резултатите са впечатляващи. Но наистина много трябва да се внимава, защото по самата си природа те са доста агресивни !!!
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 16 Май 2005, 12:09

Утре ми предстои много труден ден, триабва да се пребориа с едни злодеи но не за да вредиа на никого а просто да помогна на себе си да постигна целта си коиато е за добро, та ако ниакои знае много силна руна за успех и победа нека ми иа постне тук.
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 16 Май 2005, 20:58

Не занам каква ти е крайната цел, но ще ти донесе успех ако използваш руната JERA.
Късмет!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот krismari » 17 Май 2005, 09:41

Много благодаря, наистина успях. Целта ми беше да си върна не6то което ми беше откраднато скоро и успях.
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот co540 » 17 Май 2005, 12:45

как се използват руните?
Аватар
co540

Мнениеот Wizard » 17 Май 2005, 13:15

krismari написа:Много благодаря, наистина успях. Целта ми беше да си върна не6то което ми беше откраднато скоро и успях.

АМИ ТАКА Е - довери се на WIZARD!
;)
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот AZA » 19 Май 2005, 22:51

http://www.geocities.com/druidicraven/4.html
Тук има няколко обяснения за келтските руни ;) дан да са ви от помощ.
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EnKoRe » 16 Яну 2006, 12:15

Здравейте!
Феху,Соулу,Одал,Вуно - мога ли да ползвам тази формула за успех?
Аватар
EnKoRe

Мнениеот Wizard » 16 Яну 2006, 14:30

Руната Одал, защо си я включил? Нещо не ми се връзва много с това, което искаш...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот EnKoRe » 17 Яну 2006, 07:56

Как би трябвало да е комбинацията?
Аватар
EnKoRe

Следваща

Назад към Скандинавска магия - Руни

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор