Библията

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Sunshine_Girl » 04 Фев 2005, 21:30

Добре искам да ви попитам всичко ли в Библията е вярно?..Аз мисля,че има и вярни но и много грешни работи,написани от хора без никаква работа.Както и за ада и рая това не е ли измислица на църквата за да плаши хората!???Много се дразня като почнат да ми цитират разни тъпотий от Библията,които въобще не са верни :-x ..!!!!Какво ще кажете,как смятате вярно ли е всичко,което пише в нея.... въобще има ли прераждане или след смъртта идва нищото както смятат повечето хора..
Sunshine_Girl

Мнениеот Mixael » 04 Фев 2005, 22:05

Чул съм че в Библията има кодирана информация,както при картите таро.Въпрос на интерпретация.От смъртта ли те е страх?
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Sunshine_Girl » 04 Фев 2005, 22:32

Ааа не...доколкото знам не ме е страх от смъртта.Вярвам,че има прераждане,но повечето хора ми казват,че това не е вярно и че няма смисъл в него и нещо почвам да се съмнявам.
Sunshine_Girl

Мнениеот EliKarim » 04 Фев 2005, 23:54

Не само, че има кодирана информация, ами това е и Свещена книга. Ами то и в Корана и Сунната нещата не са по-различни. Ако вземеш да отвориш Тората например, книга с индуистка тематика каквато е Бхагавадгита също ще решиш, че не е истина или звучи като легенда. Всяка религия има своя история, свое писание и свои канони. Какво значи всичко ли в Библията е вярно? Та това е "най-вярната"християнска книга. Аз уважавам всички тях, а християнството въобще няма да коментирам. Вече споменах, че Библията е свещена книга с богато съдържание. Ако си чела между редовете и си очаквала реалистична история с щастлив край.... търси друга литература!
Ами то значи ако отвориш китайския Даоизъм или будистките писания ще ти се сторят нещата съвсем странни и измислени...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот White_Wizard » 22 Мар 2005, 21:10

Извинете ако може да дам моито мнение по тоя въпрос 5 години вероучение сам учил бих казал ,че в рай и ад това са 2 противоположни неща които винаги са се допалвали преди мисля че богомилството беше са учили че бог създавал душата и всичко невидими за хората а дявола тялото и всичко около нас което се вижда . Но и според мене може да има кодирани съобщемоя в боблията според мене има верни има и лажи защото е преписвана няколко пъти . Чел сам и че са приспивали един крадец и един добар човек и като са сабудили питали крадеца какво е санувал тои казал че виждал как някви демони са яли вътрешностите му БЛЕ гадно теи де а добрия човек казал че виждал бяла светлина . Имало е хора които са казвали че са сънували как говорят с бог и им казвал какво трябва да направи . Има много доказателства за бог ма за дявола нищо друго незнам :cool:
ThE WhiTE SiDe oF MaGiC!
Аватар
White_Wizard

Мнениеот till_it_sleeps » 22 Мар 2005, 22:32

според мен няма дявол, такъв, какъвто го рисуват по картинките. пък дори и да има такива демони надали точно те ни карат да правим кофти неща (освен може би ако ние не поискаме да ни накарат).
дявола си е вътре в нас-това е част от самите нас-тъманта страна, която непрекъснато се опитва да надделее над светалата, а дали това ще стане-изборът си е наш, последствията-също :?
till_it_sleeps

Мнениеот raja » 23 Мар 2005, 11:18

багават гита, библията, корана и мн други в тяя няма ни6то измислено, всичко вътре е кодирано ппонеже в тях се крие една много важна философия и единствено просветленият човек може да я разбере
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lady_Makbet » 25 Мар 2005, 00:31

Всички тези книги не са ни дадени случайно.
И затова са написани по начин ,който не всеки може да разбере.
Аватар
Lady_Makbet

Мнениеот Дон_Корлеоне » 25 Мар 2005, 20:14

Вие наистина имате много фантазия:)Библията си е чиста измислица на църквата и заради тая смахната шарлантия навремето са ги качвали на кладата. Защо ли?Защото хората,които са се отдали на точната наука и са се опитвали да постигнат нещо съществено са били преследвани от църквата както Бойко Борисов преследва Мафията:)Заради тая тъпа църква хората са "боксували" 2 века.
И второ.В Библията уж Господ създал човека по свой образ и подобие и пр.Но май е станало обратното.Човек е толкова суетен,че даже се е опитал да се обожестви с тая елементарна книга.Другата причина Библията да бъде създадена е,че иска да накара хората да вярват в някаква всевишна сила и да се страхуват от нея.
И относно за смъртта като се върна ще ви кажа какво е в отвъдното:)
Дон_Корлеоне

Мнениеот . » 25 Мар 2005, 23:43

това, че доста хора четат тази книга дусловно без да вникват какво реално седи зад всичко това и най-вече, че други хора използват това 'четене' за собсвени изгоди, не я прави тъпа.
това е най-просто казано един наръчник как спасим душите си, дори и никога да не се замислим над правилата, които спазваме.
да спасим душите си не, за да отидем в рая, където ще си живеем, както сме искали да си живеем тука на земята,а за да дадем своя принос, към вселената, която зависи от нас и от която ние зависим.
.

Мнениеот Lady_Makbet » 26 Мар 2005, 17:44

Дон_Корлеоне, това, че в миналото е имало много свещенници и т.н. "Божии хора", които са спекулирали с църквата и вярата в Бог не значи, че тя е безмислена книга.
И би ли ми казал,как човека се обожествил чрез Библията? И ако хората наистина се страхуват от тая сила, за която ти твърдиш, че Библията втълпява,защо има толкова безмислени войни,защо хората мразят, завиждат, обиждат, лъжат... няма смисъл да изреждам повече.
Всеки има право на мнение.Аз съм ЗА свободната воля,Бог ни е дал правото да избираме в какво да вярваме и в какво не.
Но не мисля,че ти прави чест така да настъпателно да осъждаш каквото и да било.
Аватар
Lady_Makbet

Мнениеот Don_Korleone » 07 Апр 2005, 23:56

Добре тогава.Кажете ми как може такова същество като човека да бъде създадено от кал:)И всеки знае,че от нищо не може да бъде създадено нещо.Помислете разумно.И още нещо искам да добавя.В десетте Божи заповеди се казва:"Да нямаш други кумири освен мен".Ами тогава защо човек трябва да се кръсти с "Отца,сина и светия дух"?
Аз съм сигурен даже,че повечето от вас не знаят какво означава в същност думата религия:)
Don_Korleone

Мнениеот BPAHA » 08 Апр 2005, 10:36

простите маси са жалка картинка
Гарантирам ви, че в този форум, и където и да е тук наоколо, няма да намерите човек, който да ви отговори обективно и адекватно на този въпрос. Затова спрете да се правите на жалки лапета, дето чули нешо някъде и сега го пишат, за да им се види името

Добро изказване на Ели!
BPAHA

Мнениеот damnameneus » 08 Апр 2005, 11:20

нека всички дружно благодарим на Гаргата, че ни светна, че тук никой не може да ни отговори на въпросите. Кък се извъди пък ти такъв капацитет, леле да ни си изкарал Хогуъртс?
Пък като си толкова начетен и наясно, едва ли не българският Мерлин дай си твоето мнение без да плюеш по другите, те поне са написали какво мислят във връзка с темата, а не във връзка с мненията на участниците.

Очакваме Гардже и вашето мнение, нека видим накрая нещо настина обективно от птичи поглед!
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Celestial » 08 Апр 2005, 13:57

Знам само, че много хора са тълкували БИБЛИЯТА (и продължават да я тълкъват) съгласен съм, че е доста дразнещо разни "лаици" да цитират Свещеното Писание - както им изнася! Особено дразнещо е когато започнат да цитират "Откровение" (това е единствената книга от БИБЛИЯТА която не се тълкува) и "леко" се поизнервям!
Да вярно е дотолкова, че да не търсиш динозаври в нея - все пак това не е историческа книга!!!
Mixael - БИБЛИЯТА не се използва за тълкуване на това в ортодоксалната църква се казва ерес!
White_Wizard - много хубаво, че си ходил на неделно училище, но богомилството е изкривено учение и е усъдено от църквата през X век. Е среща се при католиците като орден - все пак две неща от България са "плъзнали по света" богомилите и дъновизма.
Дон_Корлеоне - жалко, ти с какво вероизповядване си? Но и с каквото и да е прочети малко не се излагай все пак от 1200год. сме христианска дървава!!! Ортодоксалната църква не е горяла никой. Още по малко е водила воини... Да не говориш за католиците? Правиш ли въопше някаква разлика между "църквите"?
BPAHA - а понапъни се и си представи, че има някои хора които дали от знание или случайно имат правилно мнение а? Приеми и мойте поздравления...
Le Mot Juste
Аватар
Celestial
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BPAHA » 08 Апр 2005, 15:29

Абе demnбля-бля, не разбра ли че пет пари не давам за теб, безразличен си ми. Ако искаш да се заяждаш с мен, ела на срещата, за която писах. В противен случай се скрии в червейската си дупка от която си изпълзял. Не съм казвал, че аз мога да дам оценка. Казах че никой тук неможе. В долните си жалки страсти да се заяждаш с мен, изпадаш в катилски ситуации. Престани да ми завиждаш, да мислиш за мен, изобщо спри всичко, дори да съществуваш. И ще ти стане много много по-леко на душата
BPAHA

...

Мнениеот BPAHA » 08 Апр 2005, 15:31

Сега разпервам криле, поглеждам към Слънцето и отлитам от тук докато перата ми са още чисти :-P
BPAHA

Мнениеот fly^spirit » 08 Апр 2005, 15:58

Относно темата(защото като гледам е почти изместена от гадни нападки).Дон Корлеоне,Библията не може да бъде създадена от църквата,защото тя е преди църквата,относно инквизицията точните науки тук нямат нищо общо.Съгласна съм с това ,че по време на инквизицията църквата е била палач на масово убииство с цел налагане на властта и материалните облаги,но тук сме давали вече мнение по темата и няма да се повтарям.Вземи и прочети.Напълно съм съгласна с това че е напълно възможно да има закодирани съобщения.Много учени я изучават чрез заместването на букви.Но самата Библия е духовна храна.Написана е така че и четейки между редовете и дори по самите редове да бъде разбрана.Кой се съмнява че това са глупости.Повечето от изразите според мен са в преносен смисъл,но не се съмнявам в съветите и напътствията посочени в тази свещена книга.Дали е истина?Незнам какво разбираме под истина.Знам,че всички сме съгласни с едно ,че тази в тази книга е истината.Че в тази книга е пътя към доброто световния мир и най-вече мира със теб самия.Какво повече ни трябва да знаем?Защо търсим все нещо което да ни разтърси или спаси.Разтърси себе си и ще видиш как и макрокосмосът се разтърся с теб.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот fly^spirit » 08 Апр 2005, 16:05

А да,а и какво лошо има в това да вярваме било в християнството или която и да било друга религия?Та нали всеки един от нас трябва да вярва в нещо.Така е устроен света.Важното е,че вярваш.Не мислите ли?
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 08 Апр 2005, 21:04

Хехе, Гаргата пак грачи грозно зловещо....
Fly Spirit вярно е, че най важното е да се вярва в нещо. Аз лично съм езичник, но винаги съм казвал, че е по добре един вярващ християнин, отколкот невярващ езичник - това в кръга на шегата. Вярата е наистина най-важното, но не сляпата вяра - това е така и е така, защото е така. Трябва да го усещаш и чувстваш, без значение дали това е ислям или християнство или каквото там да е.
Въпреки всичко аз не признавам свещените писания като такива, защото те са били изменяни прекалено много. Все пак последният редактор на библията - апостол Павел никога не е виждал и не е познавал лично Назарянина - или Исус.
Темата за библията е доста спорна и ще има да се пише обаче доста, не искам да обиждам никого, това си е лично мнение и не е срещу никого.
Аватар
damnameneus
Модератор

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор