От какво падна чашата?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Krin le Fee » 07 Окт 2006, 13:56

Значи... Снощи някъде към 3 или 4 (по точно тая сутрин) станах да дам вода на хлапето и малко след като отново си легнах (в онова състояние дето чуваш тракането на чАсовника и сънуваш едновременно) чашата с вода, която стоеше на скрина над леглото, падна настрани и се счупи на земята. Счупи се само горната й чАст. на малки парченца.
Само чЕ аз се запитах от какво падна тя и защо се счупи?
ПОнеже моя милост , тресейки се от студ , се беше увила пашкулоподобно в завивката , така и си лежах след падането на чАшата-увита .КОето ме наведе на мисълта че не може аз да се отвия, да бутна чашата някак си и пак да се завия така както преди и всичко това за няколко секунди.Даже и да можех, поне шях да си спомням движението. А и чашата беш? поставена така , чЕ да я достигна само ако се протегна.А и не спя сама ,та да си мисля че бълнувам..
Та доста се почудих от какво падна тая чаша?Нямаме домашни животни, и вратите бяха затворени , пък чАшата стъклена и масивна, което ще рече , няма как да е паднала от течението.
Та.. .. Си се чудя тук сега. Айде и за вас задачка закачка :)
Аватар
Krin le Fee
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 07 Окт 2006, 14:31

Ами да си призная тогава...;) Понеже бях отвит и на мен ми беше студено,май аз я бутнах:))) Може да съм се спънал в астрала:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Krin le Fee » 07 Окт 2006, 14:48

[quote="alistar"]Ами да си призная тогава...;) Понеже бях отвит и на мен ми беше студено,май аз я бутнах:))) Може да съм се спънал в астрала:)[/quotе]
:)
Аватар
Krin le Fee
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 07 Окт 2006, 16:09

предположението не е особено абсурдно предвид седношните ни опити :P
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Krin le Fee » 07 Окт 2006, 16:40

ilusia написа:предположението не е особено абсурдно предвид седношните ни опити :P

Бе то си стана без да се опитваме даже, но не знам дали това е причината, или има друго...
Аватар
Krin le Fee
MagicGateBg Приятел

Мнениеот TANQ » 07 Окт 2006, 17:37

според мен това е вид предупреждение :roll:
Аватар
TANQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 07 Окт 2006, 18:03

А да си правила ритуали или други неща наскоро и да не си
се заземила или да си затворила кръга/вдигнала Храма или
просто да си закрила ритуала не както трябва?

Такива неща ми се случваха някога,а и сега,но някога
бяха в изобилие.ДА,винаги така се случват-уж нищо не правиш
но те стават.Първия ми път беше,когато правих един ритуал,
египетски,ала "Битката при Кадеш".Не затворих сферата(тогава
правих не кръг а сфера) правилно и се разхвърчаха златни
сфери из стаята и оказваха малки механични въздействия.

Друг един път правих сервитор,който "преля" от енергия и поч
на да се "множи",но не както трябва,а само фрагменти от него,
които се носиха из стаята.Чуваха се шумове,почуквания,скърца
ния,а по едно време маркуча на прахосмукачката опита да танцува.

Тези феномени се реализираха заради грешки в ритуалите и греш
ното им преустановяване.Направи някакъв ритуал(от типа на Уика)
при който има отваряне на кръг и го "забрави".След това ще стават
интересни явления.

Е,може да имаш и посещения от отвъдното-имах и такива,когато
ключовете на лампите сами се включваха и микровълновата печ
ка се активира.Не,не беше нещо страшно,дори напротив,бях потър
сен от една много интересна личност,но не ми се пише тук за това.

Та помисли си дали на един от тези два варианта не се дължи този
ефект.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Krin le Fee » 07 Окт 2006, 19:48

AryanSun написа:А да си правила ритуали или други неща наскоро и да не си
се заземила или да си затворила кръга/вдигнала Храма или
просто да си закрила ритуала не както трябва?

Такива неща ми се случваха някога,а и сега,но някога
бяха в изобилие.ДА,винаги така се случват-уж нищо не правиш
но те стават.Първия ми път беше,когато правих един ритуал,
египетски,ала "Битката при Кадеш".Не затворих сферата(тогава
правих не кръг а сфера) правилно и се разхвърчаха златни
сфери из стаята и оказваха малки механични въздействия.

Друг един път правих сервитор,който "преля" от енергия и поч
на да се "множи",но не както трябва,а само фрагменти от него,
които се носиха из стаята.Чуваха се шумове,почуквания,скърца
ния,а по едно време маркуча на прахосмукачката опита да танцува.

Тези феномени се реализираха заради грешки в ритуалите и греш
ното им преустановяване.Направи някакъв ритуал(от типа на Уика)
при който има отваряне на кръг и го "забрави".След това ще стават
интересни явления.

Е,може да имаш и посещения от отвъдното-имах и такива,когато
ключовете на лампите сами се включваха и микровълновата печ
ка се активира.Не,не беше нещо страшно,дори напротив,бях потър
сен от една много интересна личност,но не ми се пише тук за това.

Та помисли си дали на един от тези два варианта не се дължи този
ефект.

Не не съм правила скоро ритуали,но напоследък много си мислех за един човек , вече покойник.
Възможно ли е мислите да привлекат неЩо/някой без аз да съм направила нещо особено или без никакво умишлено действие от моя страна?
ПО стечение на обстоятелствата имаме и пълнолуние.
НЕ знам какво да си мисля.
Интересното е не само това че чашата се счупи, а как точно се счупи.
Тя падна от около метър,масивно стъкло е. (ОТ тези чаши в които се сервира Кайпириня) Имаме мокет.В основата си чашата остана цяла(добре, там е и по здрава), но тя се счупи горе, най отгоре и при това на доста малки парченца някои дори толкова миниатюрни, като тресчици или трънчета...КОето много ме озадачи, понеже по мое мнение такава масивна чАша която не е паднала отвисоко и на мокет, а не на плочки д рече,м,как се е счупила на такива дребни парчета и то само отгоре?
Хм, абе то ще се покаже.
Аватар
Krin le Fee
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 08 Окт 2006, 08:00

Хм,за това как се е счупила чашата може да има и съвсем логично обяснение-мисля си,че е по-важно как е паднала...Технолог съм на керамика и стъкло и на мен също ми се е случвало да се чупи чаша и шише по невероятен начин,до като не разбрах,че това зависи от ТЕМПЕРИРАНЕТО на стъклото Това е процеса на бавно изстиване в специална /темпер пещ/,който ако се съкрати оставя вътрешни напрежения в стъклото. В някой барче например-купуват евтини чаши 3-4 качество и ти носят кола- после до като посегнеш към чашата и тя се чупи,както се чупи автомобилно стъкло-видите ли такива малки парченца- 99% е от вътрешно напрежение. При скъп кристал вече си задайте въпроса кой или какво е създал това напрежение. На мен ми се е случвало да ми се счупи чаша с кола,а един съученик от техникума си наряза краката със шише,което си беше свил без да знае,че изобщо не е било темперирано...Пръснало се е до като се е опитвал да го пълни с вода...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Krin le Fee » 08 Окт 2006, 08:04

alistar написа:Хм,за това как се е счупила чашата може да има и съвсем логично обяснение-мисля си,че е по-важно как е паднала...Технолог съм на керамика и стъкло и на мен също ми се е случвало да се чупи чаша и шише по невероятен начин,до като не разбрах,че това зависи от ТЕМПЕРИРАНЕТО на стъклото Това е процеса на бавно изстиване в специална /темпер пещ/,който ако се съкрати оставя вътрешни напрежения в стъклото. В някой барче например-купуват евтини чаши 3-4 качество и ти носят кола- после до като посегнеш към чашата и тя се чупи,както се чупи автомобилно стъкло-видите ли такива малки парченца- 99% е от вътрешно напрежение. При скъп кристал вече си задайте въпроса кой или какво е създал това напрежение. На мен ми се е случвало да ми се счупи чаша с кола,а един съученик от техникума си наряза краката със шише,което си беше свил без да знае,че изобщо не е било темперирано...Пръснало се е до като се е опитвал да го пълни с вода...

Доверявам се на преценката ти като специалист, наистина не знам от какво качество е чАшата за мене това е една хубава здрава чаша от стъкло, а в нея съм си правила и капучино понякога, дето ще рече чЕ е малко или много издръжлива, но най добре е да ти метна една снимка да ти покажа каква е чашата а ти да ми кажеш дали може да се счупи тя така на мокета. Но така или иначе загадката си остава как изобщо се стигна до там, но по мое мнение всяка загадка е загадка до време, а и нещо ми подсказва чЕ много скоро ще я разреша :)
Аватар
Krin le Fee
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 08 Окт 2006, 08:15

Едва ли ще мога да преценя дори да я отхапя:))) Ако гризна керамика мога да определя дали е добре изпчене ,но със стъклото тоя номер не минава:) Дебелината обаче няма значение! При вътрешни напрежения те се проявяват,когато си искат-понякога,не- в повечето случай при доста прецизни тепмераурни условия-ще рече външна и вътрешна температурна разлика с прецизност до десети от градуса,а може и стотни....А и качеството не винаги е критерий,защото се случва,до като се темперира стъклото в пеща,да падне например част от продукцията и да се наложи да се събира-тогава пеща се спира за малко-пеща е газова и не изстива,но движението се спира,което променя времето за темпериране...Такива чаши или изобщо съдове си остават добро качество,защото разликите са много малки,но понякога се случва и това,защото там са останали много мали напрежения,които избухват при "идеални" условия. Все пак-уверен съм,че един ден и магията ще можем да си обясним по подобен начин...Да се развиваме без да се "разплуваме":)))
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 09 Окт 2006, 17:52

Тук говорим за сравнително голяма енергия - Физични явления (явни)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор