Ще ме посъветвате ли?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Катерина » 05 Фев 2005, 19:44

Привет.Сайта е страхотен и хората тук са страхотни и много напреднали та реших да ви попитам предложете някоя книга,която може да ме въведе в окултизма. icon_color Аз съм на 15 години чела съм По пътя на душите,Разговори с бога(но не цялата)Вера-мисия феномен както и на Мулдашев-От кого сме произлезли?...но не получавам достатъчно информация а искам сериозно да се занимавам с това.Искам и да медитирам,но незнам откъде да намеря подходяща книга на която да се доверя.Искам да ви помоля да ме посъветвате предложете някоя книжка за магийки,окултизъм нещо,което да ме насочи и да ме въведе.Ще помогнете ли? icon_color icon_blob1 :mrgreen:
Катерина

Мнениеот Vault » 06 Фев 2005, 17:26

Катерина книга която да те въведе най-общо мога да ти препоръчам "МистериИ Магии - история на тайното познание" от Ан и Джн Спенсър, също "Принципи на Уика" от Вивиан Краули и "Да Яхнеш Сребърната Метла - уика за новото поколение" от Силвър Рейвън Улф, чел съм ги, а тази на Силвър Рейвън Улф още чета; много са полезни... :smile: според мен!!! Успех!!! ;)
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus_NA » 06 Фев 2005, 19:08

Дам, съгласен съм с Valut за книгите, но "Да яхнеш сребърна метла" е предимно насочена за Уика последователи. Виж преди време още един юзър излезе с този въпрос. И както другите посочиха - започни от този форум и този сайт. Много ще ти помогнат, уверявам те :)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Marta » 07 Фев 2005, 16:01

Катерина, от книгите, които изброяваш - "По пътя на душите" или "Пътя на душите" на Майкъл Нютън? Ако е същата книга, забрави какво си чела там. С тази книга съм се смяла на глас. На Онзи свят душите висят на гроздове, има родилни домове и болници за души, организира се Комитет по посрещане на душите... И това не е проблем на превода, и на английски е така. Макар че има претенции за сериозна кнга, препоръчвам я на всички, които имат развито чувство за хумор.
Ако тази материя те интересува, по-добре чети Реймънд Муди - това поне е класика в жанра.

За други книги - Vault ти дава добри идеи. Бих добавила Дайън Форчън - без "Космическата доктрина", която е доста по-сложна. Но "Психическа самозащита" и "Приложен окултизъм", освен че са добри, са и много приятни за четене. Нейната "Кабала" също е една добра основа.

По принцип като избираш книга, гледай автора - име, на което може да се вярва. По-нататък ще развиеш усет и ще можеш сама да преценяваш на кое да вярваш.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nikoj » 07 Фев 2005, 16:44

Ако желаеш да тръгнеш по така наречения висш път ти препоръчвам "Мистичната Кабала" на Форчън и "Психическа самозащита и благополучие" на Мелита Денинг и Осбърн Филипс. Последната е по-добра от версията на Форчън.
Независимо как ще се развиеш в магията, задължително е в началото да се заемеш с техники на концентрация и техники на защита.
Успех icon_bduh
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Катерина » 07 Фев 2005, 22:54

Хей thanx много :grin: Много ми помогнахте :mrgreen: Marta сори сбъркала съм заглавието тази имах предвид.Мене ми беше интересна и даже си мислех,че е вярно...въобще никакъв усет нямам :grin: Както и да е..ще се заема веднага с книжките.Thank you all!!!:)
Катерина

Мнениеот Катерина » 07 Фев 2005, 23:16

ам Marta само едно въпросче кои книги на Реймънд Мууди би ми препоръчала-Живот след живота или Светлината отвъд или и двете са добре :smile:
Катерина

Мнениеот Marta » 08 Фев 2005, 22:53

Мисля, че и двете са добри. Ако искаш, почни от "Живот..." Но той пише за Преживяванията, близки до смъртта - тунелът, светлината... сигурно си чувала.
А ако ти се чете за регресия към минали животи (за да "изтриеш" предишното прочетено ;) ), това може да бъде Брайън Уайс - той е сладур - "Не един живот, не един учител", "През времето към излекуване", имаше и още една, но в момента не се сещам.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 09 Фев 2005, 12:05

хм а бихте ли ми дали на мене някакво заглавие за чакри и аури,да се образовам малко по темата.
Гост

Мнениеот Marta » 09 Фев 2005, 17:29

Потърси във форума - не си спомням в коя тема Wizard беше дал един чудесен списък от автори. От тях Тед Андрюс е писал за аурата - "Как да виждаме и да разчитаме аурата". Хубава и изчерпателна книга за чакрите е "Чакрите - колелата на живота" на Енодиа Джудит. Струва си да се прочете и "Тало от светлина" Джон Ман и Лар Шорт.
За чакрите има и книги, които разглеждат цялата система, т.е. и второстепенните чакри. Но за основните 7, най-важните, горната книга е добра.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 09 Фев 2005, 21:22

10Х Марта,госта бях аз,благодаря за съвета,в най скоро време ще се сдобия с тези книжлета;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Marta » 09 Фев 2005, 23:46

MaRiO, някъде видях, че питаш за Астрална проекция. Пробвай отново в Аратрон и специално попитай дали няма някоя дефектна бройка. Тях по принцип не ги предлагат и не ги продават. Но щом толкова ти трябва... Няколко липсващи страници или избеляла корица не са голям проблем.
Всяко едно търсене винаги започва с Късмета на начинаещия и винаги завършва с Изпитание на завоевателя.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 10 Фев 2005, 10:50

Марта,благодаря за съвета,ще пробвам и така icon_color
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот CimeriaS » 16 Апр 2005, 21:09

Не знам от какво се интересуваш,но аз лично бих ти препоръчала да потърсиш Ra Avinor.Книгата ще ти хареса,сигурна съм ;)
Аватар
CimeriaS
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 17 Апр 2005, 10:59

А какво искаш да изучаваш? наясно ли си защо и какво?Ако те интересува вещерство: земи си на Реймънд Бъкланд :Ритуали със свещи:)
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 17 Апр 2005, 11:08

А и "Призоваване не Духове " на Константинос :)...Също и 2-те излязли на Български език книги на Корнелиус Агрипа, "Свещената магия на ангелите"...Това ако се интересуваш от ангели...Ако ти се занимава с демони, което не мисля, че те интересува, ама де да знае човек...Ами обади се ..ще ти кажа icon_color
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 17 Апр 2005, 22:56

CALIGASTIA написа:......2-те излязли на Български език книги на Корнелиус Агрипа, "Свещената магия на ангелите"...Това ако се интересуваш от ангели...Ако ти се занимава с демони, което не мисля, че те интересува, ама де да знае човек...Ами обади се ..ще ти кажа icon_color

Само да отбележа, че в българския вариянт книгата е със страшно грешен и изопачен превод. Това не е оригиналът.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Celestial » 19 Апр 2005, 20:16

Корнелиус Агрипа в книгата си "Свещената магия на ангелите" се опитва да пладиятства от неоплатонизма. Нищо лошо, но поне да беше и добре преведена, пък и самия Агрипа доста си пречупва нещата. А и самото течение е позамряло доста в началото на VII век. Да не споменавам, че - да, неоплатонистите са първите които дават определение за външния вид на ...... паднал/бес/демон/дявол... кои как си го нарича негова си работа. Макар, че хората доста пот хвърли ли да видят ангел - ХА!
Но имат много добри трудове особено за Ангелските чинове, което са направили не може да им се отрече. Трактатите им също не са за изхвърляне
.
Le Mot Juste
Аватар
Celestial
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор