Що е това Азазиел

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Trismegist » 28 Юли 2004, 20:22

Какво точно представлява това същество.Може ли повече информация и има ли нещо общо то с висок-подобен на обелиск черен камък(скала)
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Сатана Дяволов Демонов » 13 Авг 2004, 09:54

Trismegist написа: Какво точно представлява това същество.Може ли повече информация и има ли нещо общо то с висок-подобен на обелиск черен камък(скала)

Азазел е демони
и не е АзазИел а е Азазел,може и да си го срещнал някъде като Азазиел но мисля че е Азазел
Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си безсмъртен.Тъмнината е безсмъртна.Светлината се ражда и умира...Мракът просто е!
Аватар
Сатана Дяволов Демонов
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 25 Ное 2004, 09:45

В превод името на демона означава "отстранена коза",на места се превейда и като"изкупителна жертва".Азазел е изгонен в пустинята,където не може да сее злини сред човечеството.Той е главният демон-коза,които се смята,че обитават пустинята,където примитивните племена са правили жертвоприношения.В Апокалипсиса,Азазел е изобразен като нечиста птица,която слиза за жертвоприношението,което приготвя Абрахам.Азазел се асоциира още и с Ада.
В книгата на Енох има доста интересно определение за Азазел.Там той е споменат като един от падналите ангели,бодач на наблюдателните кули,който дава на човечеството учения,които водят към грях.Тези учения включвали правенето на оръжия и начини използвани от жените да съблазняват ангелите.
След като ангелите разбират на какво учи Азазел(което е било непредвидено и забранено)те разкриват престъпленията му пред лорда на наблюдателните кули(лордът оправлява демони на определена кула,по висш от него в йерархията е Царят).Тогава е боло възложено на ангелът Рафаел да го накаже като върже ръцете и краката му и го хвърли сред остри и поръбени скали ,кадето Азазел трябва да остане до деня в ,който се реши той да бъде хвърлен в огъня.Казва се,че цялаа земя е била насята от злото на ,което е учил Азазел и всичко било изпълнено с грях.Тогава Господ изпраща потопа,който трябва да очисти и убие злото по земята.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 10 Яну 2005, 19:37

fly^spirit супер отговор:)))Интересно ми е само от къде взе информация за него.Ако ми кажеш ще ти бъда много благодарен:)))
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот SomoN » 13 Яну 2005, 00:54

Уфффффффф не обичам да се заяждам,но ако не го направя знам че много ще съжалявам ;)
Що не вземете да си го призовете и да си играете заедно?!?
ARAF.
Аватар
SomoN
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 13 Яну 2005, 17:25

HELLclan написа:fly^spirit супер отговор:)))Интересно ми е само от къде взе информация за него.Ако ми кажеш ще ти бъда много благодарен:)))

Информацията я имам от различни места.От книги и сайтове.Бъди сигурен,че съм написала всичко свързано с Азазел.Обичам изчерпателните отговори.Сайтовете от които намирам информацията си са английски,защото смятам,че българските ни сайтове са доста комерсиални.Също така чета и страшно много литература.Общо взето инфото ми е от различни места.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nvknvk » 24 Юни 2007, 12:07

На менми хареса това което е написала fly^spirit. Само че нека се знае че Отец е сътворил светът. И след като ангелите са видяли секса и радоста от сближаването им се приискало и на тях. Тук Азезел не ги е учил. Грехът на Азазел е това което вие наричате магия читирам книгата на Енох 2 глава

Енох 2 глава,
1. [6] И станало така че след като синовете на човеците се умножили в онези дни, на тях им се родили красиви и прелестни дъщери.
2. И ангелите,синовете на небото ги видяли, и ги възжелали , и си казали един на друг "нека изберем за себе си жени от средите човешки и да ни се родят деца"!
7. И ето имената на техните началници: Семъйяза, техния начальник, Уракибарамеел, Акибеел, Тамиел, Рамуел, Данел, Езекеел, Саракуйял, Азаел, Батраал, Анани, Цакебе, Самсавеел, Сартаел, Турел, Иомъйяел, Аразъйял, Това са управителите на двеста ангели, и другити всички които били с тях.
8. И те си взели за себе си жени, и всеки избрал за себе си една; и те почнали да влизат при тях и да се мешат с тях, и ги научили на вълшебство и заклинания, открили им срязването на корени и дървета.
15. И се явило велико нечестие и много непотребности, и хората съгрешавали, и всичките им пътища се развратили.
17. И когато хората умрели, завикали и гласът им проникнал до небето.
18. Тогава погледнали Михаил, Гавриил, Суръйян и Уръйян от небето и видяли много кръв, която се проливала по земята, и всичката неправда, която се извършвала по земята.

24. Така че виж какво е направил Азазел, как е научил на земята на всякакво нечестие и е открил небесните тайни на света.
26. И дошли стражите един с друг при дъщерите челвешки и преспали с тях, с тези жени, и се осквернили, и им открили тези грехове.

преводът е малко нескопасан от руски аз съм го превеждал.

ГРЕХЪТ НА АЗАЗЕЛ Е ТОВА КОЕТО ВИЕ НАРИЧАТЕ МАГИЯ И СЕ УЧИТЕ
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор