магически кръг

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот kiko » 05 Ное 2006, 17:18

Искам да питам след отваряне на магическия кръг как мога да излезна за малко без да нарушавам ритуала ?
аз съм чела че може с атамето да де изреже нещо като врата ама не съм много сигорна моля ви пишете щото ми трябва за тва пълнолуние
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот kiko » 05 Ное 2006, 18:05

много ти благодаря а искам само да те питам може ли да се изнасят предмети от ритуала извън кръга
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 05 Ное 2006, 19:19

НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗЛИЗА ИЗВЪН КРЪГА...
Това не ви е Хари Потър не се излиза извън кръга по никакъв начин и за нищо...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот kiko » 05 Ное 2006, 19:25

да но в моя случеи не мога да преместа луната за да освети ритуала ми а трябла да отида до прозореца
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 05 Ное 2006, 19:27

Това да си мислила преди да си завършила кръгът... ако толкова ти трябва луната излез навън и направи ритуала...
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 05 Ное 2006, 21:13

или ПРОСТО отвори ПО-ГОЛЯМ кръг извън рамките на стаята си.... така няма да се налагаш да излизаш от кръга, което е меко казано неразумно глупаво.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 05 Ное 2006, 22:34

Дам и так става, но ще отиде прекалено много енергия а и матерялната база ако се допира до такава, но никога не излизай извън кръгът...
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот kiko » 06 Ное 2006, 17:36

мерси за мненията помогнахте ми и не съм излизала от кръга а го оголемих
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Cath » 07 Ное 2006, 16:49

Хора... искате да ми кажете, че никога не сте отваряли кръг по-голям от размерите на стаята, в която се намирате? или може би по-лошо - че смятате, че това е невъзможно? confused2
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Wizard » 07 Ное 2006, 16:55

Предполагам, че е въпрос на виждане, относно начина на изпълнение на самия ритуал. Определено това с размерите на магическия кръг си зависи единствено от желанието на самия оператор.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот AMON RA » 07 Ное 2006, 21:07

кръгът не трябва да се напуска ( това повечето магове го знаят) но има вариянти в които кръгът временно може да се разшири (раздуе) на енергиина основа. това обаче не означава "разширяваме кръгът и аде полвин час почивка".
Това раздуване е хубаво да го прави човек, който има добра енергиина защита и може да задържи енергииният кръг достатъчно дълго без да го отслабва или прекъсва. За това е нужна добра концентрация.
Ако нямате такава по-добре си стойте в материалния кръг по-сигурно е.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 08 Ное 2006, 06:23

Кръг може да се направи така 4е да е индивидуален.Тоест центъра му да е вързан за теб или нещо което носиш.При това положение когато се движиш кръга се движи с теб.Може да се завърже кръга за пръстен например.Прави6 ритуала за отваряне на кръга и на финала завърташ пръстена който с движението си го затваря около теб.Отварянето на кръга е по обратния ред- завърташ пръстена в другата посока.Така можеш да се движиш навсякъде из къщата.Подобен кръг оба4е и труден за поддържане по дълго време и е малък.Но е достатъ4ен за да те предпази.Остава риска оба4е при преместване,олтара да остане извън кръга и да поеме 4ужда енергия от нещо или някой,което само по себе си обезмисля понататъчния рутуал.Ина4е както казва Кат, най-добре е кръга да се отваря така 4е да излиза извън пределите на стаята в която правиш ритуала така 4е да обхваща вси4ки зони които биха ти били необходими.Аз понеже съм параноик отварям два кръга.Един около олтара и един индивидуален :mrgreen:Това оба4е е приложимо при бързи,кратки и ударни ритуали.При по-продължителните ритуали,риска да се разсееш и да спреш да поддържаш кръга(индивидуалния),или да ти се из4ерпи енергията и да си неспособен да продължиш е голям.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 08 Ное 2006, 11:15

Не задължително да е с пръстен.Може и без.Пръстена ти е помагалка-патерица :) Както и жезъла и атамето.И свещите и благовонията и вси4ко останало.Можеш да визуализираш вси4ко това и пак ще стане стига намерението ти да е непреклонно.Ако си тръгнал да променяш реалноста не е важно каква свещ ще запалиш,важна е Вярата ти 4е това ще промени дадена ситуация.Свеща и пръстена са плацебо което прави Вярата ти да работи.Вярата(респективно силата ти) е това което размества реалноста.И тя няма нужда от никакви панделки и украси с които си пудриш ритуалите.Нужда от тях имаш ти и съзнанието ти, за да можеш да изкараш вятата-сила от 100те пласта забрава с които Аза ти я е затиснал и да я накараш да работи.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 08 Ное 2006, 22:47

Ако усещаш , че за малко можеш да излезеш и няма да ти навреди защо да не излезе ? Ако е доста осъзнат и овладян да излезе за малко без проблеми зашо да не излезе ? (трябва да се внимава ясно)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор