"Посвещаване" на душата

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот AryanSun » 13 Ное 2006, 14:57

Попадна ми една интересна книга-казва се "Тъмната Страна
на Луната" от Бейзъл Кроуч.В нея има доста интересни неща,
но това,което ми грабна вниманието е самоинициацията.В нея
се казваше следното(цитирам по памет):"Призоваввам Сияещият.
Аз,смъртно дете на Земята предавам на теб моето тяло и ум.Вземи
ме и действай чрез мен,използвай ме и така аз ще бъда във теб.
Дай ми мощта да бъда Сила всред хората.Учи ме на твоята
мъдрост и бъди винаги с мен".

Е,тук не се казваше "вземи душата ми".Нека отбележа,че не
става дума да си продадеш душата някому.Докато в класически
те митове за "продажба на души" се говори,че придобиваш нещо,
че ще имаш и притежаваш това -онова,в този случай става дума
да бъдеш(в случая -"сила всред хората",както е във книгата).
Точно това аз разбирам под "посвещаване","отдаване" на душа
та на нещо или някого.Продажбата предполага,че ти се отричаш
от душата си в полза на някого,противен на този,който ти я е
дал.Средновековните пактове с Дявола лансират тази идея-Гос
под е дал души на хората,но пък ги е лишил от доста други неща
които ги подтикват да ги продадат(и така да се отрекат от господ,
своя създател).

Днес съвременните сатанисти в повечето случаи отричат да имат
смисъл подобни пактове.Но идеята за посвещаване на душата
на Сатан(и последвалото обвързване с това) е все още валидна-което е доста интересен момент.Те не го препоръчват на начина-ещите сатанисти.Този етап може да дойде по-нататък.Известно е
че някои разглеждат и християнското кръщение по този начин-
като "посвещаване" на душата към Господ.Какво всъщност се
случва,ако "посветиш",обвържеш душата си с този,който всъщ
ност я е създал?След като процесът на възнесение,просветление,
еволюция цели обединение с твоят Източник,тогава подобен
пакт(който,както ми е известно не само от тази книга,може да
помогне да придобиеш сила и да ускориш развитието си-т.е.
не е фиктивен а действа) не е ли една (преждевременна?)финализация на процеса на еволюцията?Или най-вероятно е
просто прибавяне на мощен катализатор?

Та идеята е интересна,а предприемането на такава стъпка е
нещо доста сериозно-обвързването на душата с някаква висша
сила.Пактове за служба,жречество се правят,свързвания с висши
сили се правят за разни неща,но подобно обвързване може да има
наистина невероятен ефект върху развитието.И тук отново се акцен
тира върху идеята "да бъдеш",а не да "имаш".

Е,печелиш може би много,може би страшно много.Но какво точно
губиш?Все пак като получаваш,плащаш.Е,как точно плащаш в
случая?С какво?Губиш връзка със всички останали същества,хора
и сили с които си свързан(и същевременно отговорен към тях)?
Изцяло губиш свободната си воля?Или просто достигаш определе
но ниво на развитие и спираш дотам?

Е,идеи някакви?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 13 Ное 2006, 17:27

Идея - губиш ценностната си система от гледна точка на християнството . . .
Идея - Даваш си сегашната самоличност доброволно и получаваш това което искаш от тъмната страна (променяш се доброволно)
Като човек който много се е интересувал от сатанизма винаги съм се чудил на това и съм търсил отговова търсил ама не го намерих точно дефиниран . . . Все някакви заобикалки . Ама то в сатанинската библия си пише как става номера .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 13 Ное 2006, 17:35

"Посвещаването" на душата, поне при християните чрез Свето Кръщение, е символ не смо на обвързване, но и на приемане, на донякъде сливане с Бог; това е първата човешка връзка с Бог. Какво губиш от това?! Да си призная, аз лично не съжалявам за нищо от загубеното- всъщност мисля че нищо не съм загубил- било то сили и прочие, просто източникът е друг... нима няма християнски гадатели/пророци, лечители и прочие?!
С подобни пактове душата се обрича на някого/нещо- това е същността.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот sesil » 15 Ное 2006, 08:24

Ако не се лъжа посвещаването в тъмната страна на луната е един вид преобразявене на човека до степен на Бог, но с всички отговорности от това. Подобни неща са се случвали в историята на земята досега и за жалост отговорността и последствията от действията на тези, които са го направили са плачевни.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DragonFire » 15 Ное 2006, 10:04

Значи мисля, че в книгата избързват с обвързването с божеството. Не мисля, че има смисъл още в началото на пътя някой да се слива с божеството, което ще следва. Не мисля, че е от особена полза нито за магьосника, нито за божеството. В смисъл, каква полза има някой бог да речем да се слее, да се обедини с неосъзнат, неразвивал дотогава потенциала си човек. Никаква. Мисля си, че такава процедура би имала смисъл, ако практикуващият се е обвързал като жрец на дадената същност и с нейна помощ е започнал да развива потенциала си. Когато по този път се е развивал и е достигнал дадена степен на осъзнатост/божественост, тогава пакт като този в инициацията в тази книга би имал полза и за двете страни. В другите случаи предполагам, че избързалия ще се изгуби някъде в същността, на която се е обрекъл, а пък може и да завърши доста плачевно. Нещо ми навява мисълта за Testimony of the mad arab II от Некрономикона на Симон. Там арабина избързва с подобно нещо и завършва луд, изоставен от боговете, очакващ древните да го погълнат. Дали грешката, която е извършил и поради която си е навлякъл гнева на боговете- старейшини не е била точно това- поради високо самомнение да е избързал да се слее с боговете?
Нищо вярно- всичко позволено
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FeLiCiTy » 15 Ное 2006, 12:02

BLOT_heretic написа:Идея - губиш ценностната си система от гледна точка на християнството . . .
Идея - Даваш си сегашната самоличност доброволно и получаваш това което искаш от тъмната страна (променяш се доброволно)
Като човек който много се е интересувал от сатанизма винаги съм се чудил на това и съм търсил отговова търсил ама не го намерих точно дефиниран . . . Все някакви заобикалки . Ама то в сатанинската библия си пише как става номера .

Zna4i ima sataninska bibliq-a otkade da se sdobiq s neq,ili puk v internet ima li q nqkade online da moje6 da q raglejda6?
Аватар
FeLiCiTy

Мнениеот B-L-O-T » 15 Ное 2006, 17:31

Felicity - http://hereticblot.data.bg/The[1].Satanic.Bible.pdf
Сесил - Това с отговорноста е така и забравих да го напиша но другото се различава много от истината . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 16 Ное 2006, 09:43

BLOT_heretic написа: Сесил - Това с отговорноста е така и забравих да го напиша но другото се различава много от истината . . .

Кое точно се различава от истината? Преобразяването или че вече се е случвало?Преобразяване в смисъл на свободен достъп до определени енергии и знание. Определени хора вече са го правили и са решили, че вече са наравно с боговете, защото са имали техните сили и възможности и са изисквали подинение на масите като са ги държали в подчинение,за да подхранват допълнително силите им. Не говоря за Бог в езотеричен план. Самозабравянето обаче води до неприятности, защото все пак - баланс трябва да има. Просто погледни историята на земята от създаването й до днес като обърнеш съществено внимание на Лемурия и още повече на Атлантида.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 16 Ное 2006, 19:56

Не те преобразява до степента на бог . Да помагат ти да изпълниш целта си но чак до бог не те качват . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот FeLiCiTy » 17 Ное 2006, 08:07

BLOT_heretic написа:Felicity - http://hereticblot.data.bg/The[1].Satanic.Bible.pdf
Сесил - Това с отговорноста е така и забравих да го напиша но другото се различава много от истината . . .

Е хора извинявам се че пишех на латиница,са прочетох правилата :) Сесил мерси ще го погледна това.
Аватар
FeLiCiTy

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор