Дари ме с знание !

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот B-L-O-T » 23 Дек 2006, 06:32

Преди година бях написал нещо и чак сега го виждам че ми седи на компа . Поствам го тук за да видя какво ще кажете . Аз като го четох все едно го четях за първи път и ми беше интересно как съм разсъждавал. (дано илюзия не ме помисли за конкоренция :mrgreen: )

Дари ме със знание !
Дръж неведението далеч от мен ! Да и то си има собствена красота на мистерията и загадката но най добре се осеща всичко ако си зад колисите . Дали самото знание е опасноста ? Толкова блажнещо е ... Един от въпросите е кой ще ти го даде или по-точно казано кой ще ти покаже пътя за към него . Знанието се крие в самите нас и около нас,да правилно крие се . Но не си представяйте виe души че вие самите сте затворената врата . Някак звучи просто , постно и безвкусно вече . Не може да го слагаме в клетката от самите нас в представите си . Но стига сме го търсили къде е то защото то само ни открива ако го искаме силно и не бездействаме . Да видим обаче , какво е то , сбор от въпроси или сбор от отговори , а можеби хибрид ? Ммм даа ... хибрид да е защото където има отговори възникват въпросите . Красотата на светът се показва явно в липсата на строги правила и смърт за тез които искат да сложат .
Гледам ги тез хората и какво да видя ... недостойни играчи които играят играта не света . Вече все повече хора се здобиват с по-лесен начин на живот , а именно с повърхностното си мислене . Те дори са толкоз повърхностни че не разбярт това и ако го видят изписано на челото си погледнали се в черното огледало . Липсата на знание е обхванало почти целят човешки свят като чума . Знаят те едно да следват там , чули че нещо трябвало да се гони ... ДОБРОТО . И всички голи и боси тръгнали да дирят някакъв откраднат идеал без да знаят даже защо .
Как могат хората да се нарекат "най-вишото" и най-сложното устроено "нещо" след като те самите търсят простото . Погледнато мозъкът е толкова сложно изграден орган , а в действителност черз него изпитваме най-простите нужди .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот treskea » 23 Дек 2006, 07:38

много правилно казано,много истина има тук я вземи по често да ги мъдриш,че ми хареса. icon_eusa_clap
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор