Свинско Месо

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот wolf_kohen » 17 Яну 2007, 16:58

В семитския свят употребата на свинско месо е забранена от религията, много мистици и съвременни окултни общества не употребяват свинско, някои никакво месо, но това е друга тема.

Известни са доста причини, поради които свинското може да е вредно - съдържа холестерол, намалява пропускливостта на артериите, в по-топлите райони, като семитския свят то е трудно за обработване от организма и други подобни...

Но въпросът ми е, знае ли някой от вас причини базирани на окултната действителност, поради които свинското е добре да се откаже??? Чувал съм мнение, че свинското запушва чакрите... Но не виждам каузалност в това...

???
IEHVI ADONAI HEILII
Аватар
wolf_kohen
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lil » 17 Яну 2007, 17:17

От лекар съм чула, че причината за забраната на свинското месо от религиите е била болестта трихинелоза, която се пренася само от свинете, а за човека е смъртоносна. По онова време едва ли са можели да я лекуват, затова просто са забранили да се яде свинско. Може и да има и други причини, но не съм запозната.
Аватар
lil
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 17 Яну 2007, 18:39

Според мен яжте всичко... що е годно...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 17 Яну 2007, 19:49

Абе някъде беше свещено животно , другаде го хулят за това че яде трупове на хора дори и че яде всичко дори и **** . . . Нещо като змията че се влачи" по земята . . . Който няма да си яде свинското да ми го даде , ние с Сънчо ще се справим :)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Darklady » 17 Яну 2007, 20:59

Според мен се забрана да се яде свинско ,защото е тежка храна и трудно смилаема.Особено за районите с горещ климат,в които са и арабските страни.В Корана се забранява да се яде не само свинско,но и месо и кръв от мъртви животни.В Библията също се забранява да се яде свинско месо.Много болести могат да се предадат на човек при консумация на свинско месо,не само трихинелоза,тя е най-малкия проблем сега.Но навремето не са знаели как да се справят с тези заболявания.
В Корана:
" Forbidden to you for (food) are: dead meat,
blood and the flesh of the swine and that
which hath been invoked the name other than
Allah. "
Holy Qur'an 5:4
В Библията:
" The pig also because it is a splitter of the
hoof but there is no cud. It is unclean for
you. None of their flesh must you eat and carcass
you must not touch. "

що се отнася до холестерола в свинското.....Организма на човека не може без холестерол.Най-малкото тои е предшественик за синтез на вит. Д и някой хормони :mrgreen:

П.С. B-L-O-T ,FireSun's Viking трихинелоскопирането на свинското ви е от мен icon_occasion . Само кажете кога ще правите свинско парти.
Аватар
Darklady
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 18 Яну 2007, 10:25

Поканена си ... и чoвешко бихме oпитали с Блота ... такаче ти и Лолф имате специални покани :)
Но за месото (свинското) според мен няма никакви проблеми да се яде...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор