Душа на бебе.

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот ilusia » 20 Яну 2007, 11:04

Бебетата имат ли душа , когато са в корема на майките си ?
Ембрионите , преди да се родят ?
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 20 Яну 2007, 14:18

Мисля че не , приемат духът когато поемат за пръв път въздух ! Когато са вътре в утробата те просто съществуват . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 20 Яну 2007, 16:24

Има най-различни версии.Една от причините, църквата да осъжда аборта е ,че твърди, че душата влиза в бебето от 40ден след зачеването до третия месец.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 20 Яну 2007, 16:55

WandaBlenda написа:Има най-различни версии.Една от причините, църквата да осъжда аборта е ,че твърди, че душата влиза в бебето от 40ден след зачеването до третия месец.

Да това и аз съм го чувала. Но църквата твърди какво ли не...
Може и така да е...
Но живо ме интересува.
B-L-O-T
И това съм го чувала...
Ако никой не знае може да опитаме да намерим заедно истината. Но без да се караме ( умолявам ви...) може всеки да постави информация от що годе достоверни източници и да... знам ли би било интересно... ако ви се занимава де...
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот debika » 20 Яну 2007, 18:30

Аз пък знам , че душата идва в тялото на 40 ден след раждането и си отива на 40 ден слад смъртта.С това се обяснява защо детето не бива да се посещава или извежда до 40 ден и изпраните му дрешки да не замръкват на тела във въпросния срок.
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот alistar » 21 Яну 2007, 18:52

А бре хора,никой ли не се сети да честити на Илюзия?;) Имал съм силна духовна връзка с бебе в 7 месец и да!-бебетата имат душа. Ако е минал 3-я месец-честито;)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 21 Яну 2007, 18:58

Ок, днес ми се е дописало явно, щом като ви пиша четвърти пореден пост...

Това, което ще ви кажа по въпроса е определено изотерично знание и все пак ще открехна малко завесата:
Когато се зачева един човек, както знаете, той до третия месец ВСЕ ОЩЕ не може да се определи дали ще бъде Мъж или Жена. Едва след това може да се каже, че съществото е от съответния пол.
Така, представете си, че когато започнат двама души (мъж и жена) да правят секс с ЦЕЛ да създадат поколение, т.е. да имат дете, тогава около тях започва да се образува една доста странна енергия, която спомага до тях да достигне съответната ДУША на съответния дух, на който му предстои да се прероди.
Представете си сега, че на определено ниво над нашата планета Земя има такова място, което се заема от духове, които ЧАКАТ прераждане. Те не се прераждат на случаен принцип ами имат точно определени "цели", които чакат за да изпълнят. Когато (както споменах за секса между мъжа и жената с цел създаване на поколение) се създаде необходимата енергия, която да е близка до тази, която чака съответната душа, тогава тя се спуска и се настанява около тази двойка (интересно, нали? :wink: ). Та, този дух си стои там окло тях (семейството), минават си деветте месеца, и то никак не без невероятни моменти (питайте майките си за такива необикновени неща по време на бремеността и ще се убедите сами в думите ми) и ПАЗИ съответното бебе, докато то се роди.... Ок, сега малко ще съкратя "историята", защото така трябва... и само ще добавя, че ДУШАТА на човека се настанява в тялото, когато бебето си поеме ПЪРВИЯ ДЪХ...!

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ilusia » 21 Яну 2007, 21:37

Wizard

А ако детето е създадено без майката и бащата да го искат. И по определени обстоятелства то не може да се роди. Ако лекарите кажат , че ще бъде със 100% увреждания. Тогава при аборта , не убиваш дух а просто му забраняваш шанса за развитие точно тук и точно сега така ли ?

alistar
да те тако*** * ***** и аз тъ обичам angel12.gif angel13.gif
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 22 Яну 2007, 01:28

Сега де да зная може да прозвучи жестоко, аз
също мисля, че Духът, който чака да се прероди
е от самото начало до хората, които могат да му станат
потенциални майка и баща.Което значи, че има осъзнаване
може би още от самото начало. Но от друга страна
съм привърженичка на свободното право на избор, демек
не съм против абортите...
От това , което съм чела излиза, че един вид Духа сам си избира семейство и в общи линии още преди да се роди знае как горе-долу ще протече животът му, останала съм с впечатление, че това е във връзка с кармата, в смисъл, че можеш да си избереш ужасно существуване и ужасен бъдещ живот в отвратително семейство,
ако това би спомогнало за изчистването на кармата ти. И съм останала
с впечатление, че го правиш в пълно съзнание, като Дух, преди
да забравиш кой си. Спомените до колкото съм чела могат да
продължат дори до навършването на годинка-две на бебето. В
някой случай и по дълго. Майка съм и съм наблюдавала
интересни неща случващи се с моята дъщеря...
А и да попитам, какво е аборта, както каза Илюзия...не убиваш духа, нали... Просто е изтеглил късата клечка...но защо това му се е случило
защо са му изчезнали всички шансове...още преди да ги е опитал...Чудя се
Mell

Мнениеот sesil » 22 Яну 2007, 10:58

Да духа има право на избор, само че избора си е относително понятие, защото в крайна сметка избира от няколко /колко точно зависи от една камара фактори, включая и кармата/ възможности а ако се случи нещо, примерно аборт се връща в начална позиция да чака следващата подходяща двойка, така че се убива само тялото.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 22 Яну 2007, 14:36

ilusia написа:[b]Wizard
А ако детето е създадено без майката и бащата да го искат. И по определени обстоятелства то не може да се роди. Ако лекарите кажат , че ще бъде със 100% увреждания. Тогава при аборта , не убиваш дух а просто му забраняваш шанса за развитие точно тук и точно сега така ли ?

Ако лекарите потвърдят, че детето ще се роди с увреждания, моето мнение е да се направи аборт. Все пак това, което е в майката преди третия месец е зародиш, не можем да го отъждествяваме с разумно същество, с дух, душа и т.н.
Ноооо, както се казва, всеки сам си решава какво да направи.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот sesil » 22 Яну 2007, 14:52

Ще ползвам темата за да разкажа как една врачка навремето ми твърдеше, че абортиранте деца оставали до майката и се хранели от нейната жизнена енергия, както и от тази на братята и сестрите си докато им дойде времето да си отидат от този смят, т.е. да умрат. Беше ми адски интересно защо не каза, че съм болна от "анемия" поради тази причина /аборта на майка ми/ ами каза нещо толкова глупаво, че майка ми се притесни да не ми повлияе зле преславената врачка, та набързо ме изведе от стаята.

Та казвам го, защото съм го чувала и от други места, но лично аз никога не съм виждала нероденото дете на майка ми да кръжи нито около нея, нито около мен, нито пък други хора са забелязвали такова присъствие.

Както казваше един гинеколог - природата си знае работата и в някои случаи отхвърля даден плод защото не би бил приспособим. И в крайна сметка много души се прераждат в неподходящи за тях тела поради ограничения избор на добри тела, като недостигат избираш от наличните такива.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 22 Яну 2007, 18:49

Майка ми има аборт. Сестра ми също. Възможно ли е до някъде това да повлиява на непрекъснато влошеното им здраве , непрестанните болести, рака, витилигото , сърцето , кръвното , нервите ? Може ли да има някаква връзка между тези неща ?
Пс.
Сесил , моля те когато имаш възможност влез в кю то - искам да говоря нещо с тебе . Целувки мила.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 22 Яну 2007, 19:18

Впечатлен от едно изказване по горе питам - има ли мъжки и женски души ? (това си е доста спорна тема)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 22 Яну 2007, 20:57

Не B-L-O-T няма мъжки и женски души.
Всеки носи и мъжкото и женското в себе си.
В множеството прераждания всеки е бил ту мъж , ту
жена. В това поне вярвам, иначе няма как да има
цялост.
Mell

Мнениеот sesil » 23 Яну 2007, 09:51

Аборта може да повлияе временно на здравето ако не е направен както трябва от доктора, то това си се разбира скоро след това по инфекциите /случая не е такъв/, може да повлияе чрез психиката - според зависи човек как го е приел. Повечето болести са в резултат на некачествена диета на хранене и мислене. Има и такива, които са резултат от кармична обремененост, но те са изключително редки случаи, естествено има и такива които са в резултат на външни енергийни влияния, примерно причината за рак на гърдата предаван от поколение на поколение от майка на дъщеря се оказа чисто и просто геопатогенна зона, върху която е построена къщата, в която са живели тези поколения, когато 2 от дъщерите разчупиха традицията да си водят заврян зет - ни рак, ни дявол.

Та относно аборта и влиянието на психична основа - жената може до такава степен да си внуши, че няма да може да има деца, че наистина това да не се получава независимо, че според докторите няма физиологична причина. Често се случва когато аборта не е бил точно по нейно желание и особено когато става дума за първа бременност. Лечението е елементарно и се знае още от старите хора -осинови си дете и ще си имаш и свое или по-често прегръщай някое бебе и му се радвай. Елементарно нали.

По отношение на пола на душите - не няма такъв, все пак да не забравяме, че някога сме били двуполови същества, а причината за хомосексуалността при някои хора била, че дълго време са се прераждали с противоположен пол и изведнъж - в другия и не могат както се казва да свикнат току-така в новата сексуална роля, ако няма подходящи условия за това.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nishtoto » 23 Яну 2007, 10:41

Една по различна теория.Когато наближи момента на зачеването, детето вече е в аурата на маиката.Но и сьщевремено е и в аурата на бащата.Като структорна матрица.И когато настьпи подходящия момент душата навлиза през инф.енерг. система на бащата и се спуска през грьбначния стьлб и при изхвьрлянето на семето душата избира точно този сперматозоид които генетично наи точно отговаря на сьдбата която е избрала.В следващия момент с навлизането в и оплождането на яицеклетката се започва един вихров водовьртеж при които душата заспива и забравя какво е била там другадето.Това е вече 2-то и окончателно заспиване на спомените и коя е била и за какво е слезнала.Остават само откьслечни спомени и то при децата.С времето ако те не се спомнят и не развият се изгубват и достьпьт до по висшите слове на измеренията се прекьсва.И тн.. :)
Аватар
nishtoto
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 23 Яну 2007, 11:22

Ако ми кажеш, че второто заспиване става малко преди или по време на раждането съм напълно съгласна, но по време на самата бременност родилката с кого може да установи контакт и да си поговори? Определено не е с бъдещото си дете, а с душата - тази която помни не предишните си прераждания, а уроците които е научила от тях. И в промеждутъка между 2 и 3 години в полусън отново може да говори с тази душа /когато детето спи/. Друг е въпроса, че понякога приказва /детето/ на непознат език, макар че пак могат да се разберат за какво става на въпрос.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 23 Яну 2007, 19:26

Мел - Тогава извън тялото си ние сме хемофродити . Ако сме хемофрофити защо тогава все пак и без тяло, търсим души от срещуположния пол (в астрала) ? Защо в астрала не сме бисексуални ?
(не заставам зад ничия идея в момента а искам да изпитам правотата на теорията на Мел , аз си имам теория за себе си)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот chaos_angel » 23 Яну 2007, 20:28

Мисля, че душата на бебето идва в момента на раждането
Аватар
chaos_angel

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор