Необяснима промяна

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот bgns » 24 Яну 2007, 11:42

Имах приятелка с която ходихме около 2 години и след това се оженихме. Шест месеца след като се оженихме се разделихме. През годините когато бяхме заедно мисля че живеехме добре, мисля че се обичахме. Всичко беше добре до един момент, можеби до около четвъртият меслец след сватбата. От тогава насам явно моята съпруга си каза НЕ и нещата тръгнаха надолу. Откакто се разделихме направих всичко възможно да оправя нещата да се съберем, много мислих, много усилия положих но всичко до този момент е напразно.
В съпругата си виждам такава промяна, която просто не мога да си я обясня ( и това не ми дава мира). Не мога да си представя как за такъв малък период (около 2м) човек може да се промени толкова много.
Пиша във Вашия форум защото по пътя на логиката не мога да намеря причините за това положение.
Искам да Ви помоля за съвет или предложение (не толкова от магическа, колкото от човешка гледна точка) какво мога да направя по този важен за мен въпрос.

п.п. Жена ми е човек който обичам и ценя.
Аватар
bgns

Мнениеот treskea » 24 Яну 2007, 13:09

може би смяташ,че е направена магия и затова сте се разделили така необяснимо и за толкова кратко време,а може би нещо я е накарало да се промени -трети човек например.Пред очите ми се е разигравала подобна картина-само че в обратен вариант и причината беше друга жена.Аз лично смятам,че ако така е трябвало да стане ,каквото и да се направи няма да се променят кой знае колко нещата.Мен ако питаш остави нещата да се развиват от самосебе си,това което трябва да се случи ,то просто ще се случи.
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 24 Яну 2007, 13:19

Виж сега, много добре подхождаш, като смяташ, че в момента не ти е нужна магия...
Ако трябва "да ти дам" психологическа помощ, първото нещо, което трябва да направиш е това - да си дадеш равносметка къде си сбъркал или как се е стигнало до сегашното положение между вас.
Внинаги са прави както единия, така и другия. Няма смисъл да се тревожиш, защото, ако вече няма любов между вас двамата, то все едно не си струва да се хвърляш в предварително загубена кауза.
Две години все пак не са много дълъг период, но живота позва и много по-дълготряйни връзки, които са завършили с раздяла...
Опитай се да не се застояваш много дълго време сам, излизай с хора, срещай се и постепенно това, което те е обзело ще отшуми....
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот sesil » 24 Яну 2007, 13:24

Знаеш ли, една жена с години може да играе ролята на прекрасна и обичаща съпруга преди да прецени, че не си струва поради какви ли не причини и да си покаже истинското лице, което слага началото на края.
Всъщност това в пълна сила важи и за мъжете, само че при тях периода е в пъти по-кратък /все пак при жените може да продължи и до 20 години/.
След раздяла е трудно да се направи нещо - мостовете са пречупени и трябва време докато всеки един се успокои и си направи равносметка къде е сбъркал и защо нещата са се случили именно по този начин, но само ако е човек, който анализира живота си и иска да извлече най-доброто от него за да не повтаря старите грешки - иначе старата песен на нов глас докато мандалото не удари.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bgns » 24 Яну 2007, 14:44

Sesil можеби си права. Когато бяхме заедно с жена ми и се разбирахме добре съм виждал неща, които не са ми харесвали но не съм и обръщал внимание. Сега като се върна назад някои неща вече ми стават ясни.
Аватар
bgns

Мнениеот bgns » 24 Яну 2007, 15:29

" Знаеш ли, една жена с години може да играе ролята на прекрасна и обичаща съпруга преди да прецени, че не си струва поради какви ли не причини и да си покаже истинското лице, което слага началото на края. "

Ako действително е било така, дали има смисъл да се боря за нея, дали нещата могат да станат истински, да се променят???
Аватар
bgns

Мнениеот Nemezius » 24 Яну 2007, 17:49

Хора, това е ОКУЛТЕН форум(поне доколкото си спомням какъв беше когато се регистрирах), а не форум за Психоанализа- не ви ли писва да се занимавате с това и да отговаряте на подобни въпроси?!

bgns, дали си струва или не, можеш само ТИ да прецениш за самия себе си- никой от нас неможе/небива да ти казва какво да правиш. Седни, анализирай в каква ситуация си, и прецени кое е най-доброто за теб в този момент.

\/
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ekaya » 25 Яну 2007, 12:01

Да, това е окултен форум и напомнянето е едно от поредицата безсмислени неща, които извърших днес, включително и че прочетох тази тема.
Не че не уважавам, мъката на човека, че са му били шута, но както вече каза Nemezius, само той може да си отговори на зададения въпрос...
...или да вземе да я пита ли... знам ли, може и тя да може да вземе отношение, нали... не че е длъжна да му обяснява...
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bgns » 25 Яну 2007, 12:09

Към ekaya:
Понякога е по-добре да замълчиш, когато няма какво да кажеш!
Аватар
bgns

Мнениеот ekaya » 25 Яну 2007, 12:32

Bgns, казах много – постът ти го доказва, реакцията ти също. Имам да кажа още много, но няма да го направя за хора, които нямат уши, за да го чуят.
Пожелавам ти да намериш истината, щом точно тази истина е толкова важна за теб.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 25 Яну 2007, 14:36

Хората се влюбват и докато са влюбени си изграждат един идеализиран образ за любимия, а в периода на спечелването на обекта на чувствата си се представят в най-добрата си светлина, правят и обещават неща, които в последствие когато се съберат заедно просто забравят, защото те са постигнали целта си, а именно желания човек да е до тях. Е, да той е до тях, но периода на лудото влюбване отминава, възвеличения образ на другия пада и се показва такъв, какъвто е. Идва ред на компромисите и комуникацията между двамата. Обсъждане, кой, какво очаква от връзката и как практически другия може да му го даде. Естествено повечето двойки подминават тази част, а ако се подмине възвеличаяния образ на любимия до скоро човек придобива съвсем черни краски. Лошото на черните краски е, че водят до една кофти мисъл, а тя е:"За какво да се боря за нашата любов, когато той/тя е еди какъв си и нищо не прави на мен да ми е добре" именно защото се вижда разликата от преди и след, като веднага се оформя в съзнанието мисълта, че той/тя се е променил и следователно вече не ме обича. Това е подсъзнателна реакция.

Естествено всичко това е подсилено с една камара ОЧАКВАНИЯ и ПРЕДСТАВИ какво означава да обичаш, да бъдеш обичан, както и съответно каква е ролята на съпругата и съпруга в едно семейство, което включва от къде си хвърля той чорапите, до кой, кога и как ще слага масата, колко често ще се прави секс и какъв и прочие. Едни елементарни дребни нещица, които пълнят чашата на отчаянието, ама както знаем дребните камъчета преобръщат колата.

Остави си един период на забавления, в които просто да не мислиш нито за нея, нито за вас и когато огорчението и обидата станат просто един стар парцал, едва тогава започни да анализираш какво, защо и по каква причина. Има едни много хубави книжки от поредицата "Психология на човешкото ежедневие", преди 10-на години бяха на пазара, предполагам че и сега ще се намерят, ако не другаде то поне по библиотеките, ще са ти от полза когато правиш анализа. А когато вече си наясно ще прецениш струва ли си, харесвам ли я все още, има ли някакви чувства и може да я поканиш на кафе да си поговорите заради доброто старо време. Помни, че медала винаги има две страни - нейната версия може да е съвсем различна от твоята и не за друго, а защото всеки един човек възприема едно и също нещо по различен начин, просто когато са намесени емоции истината става разтегливо понятие, а човешкия мозък има свойството да помни това, което му изнася.

ПП. Независимо, че е форум за окултизъм и магия, предпочитам такива теми - отколкото - лудо влюбен търси магия за връщане на любов.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bgns » 26 Яну 2007, 11:18

Благодаря sesil!
Аватар
bgns

Мнениеот emanuela » 29 Яну 2007, 16:38

Няма да те разбере само този който не е загубил човек когото много е обичал. Разбирам те и искренно ти пожелавам да намериш начин да си я върнеш .Защото без нея живота някак си губи смисъл, нали?
Аватар
emanuela
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот LZayn » 30 Яну 2007, 09:24

bgns , чувал ли си думата "самодостатъчност"?
Защо не използваш обтоятелствата в живота си (те не са се случили просто така) и не откриеш своята себедостатъчност. Ако постигнеш това, следващия път когато се влюбиш ще имаш свободата просто да обичаш човека до себе си, не да го задушаваш с някакви очаквания ... Знам, че звучи странно, но определено има ефект.
"Магията няма безопасна ..."
Аватар
LZayn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bgns » 30 Яну 2007, 14:27

Благодаря на всички за отговорите.
След време ще пиша да кажа как са се развили събитията.
Аватар
bgns

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор