Може ли човек да бъде безсмъртен?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот ilusia » 19 Фев 2007, 18:40

човече , ти изобщо разбираш ли , че по този начин вървиш против природните закони ?
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 19 Фев 2007, 18:51

ilusia написа:човече , ти изобщо разбираш ли , че по този начин вървиш против природните закони ?

Аз ли вървя съмнявам се защото всичко изчетено до сега моето безсмъртие ми се струва детска играчка :?
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 19 Фев 2007, 18:54

:roll: Твоето ? Нали говореше за родителите си ?
Както и да е.... казах каквото мислех. Никой не вижда последиците от действията си а после след някоя и друга година или след някое и друго прераждане се чуди защо живота му отива по дяволите...
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 19 Фев 2007, 19:00

ilusia написа: :roll: Твоето ? Нали говореше за родителите си ?
Както и да е.... казах каквото мислех. Никой не вижда последиците от действията си а после след някоя и друга година или след някое и друго прераждане се чуди защо живота му отива по дяволите...

Моето на приятелите ми на роднините ми все тая поне искам да питам тая тема с тоя кристал наистина ли може да извикам мъртъв да говоря с него да го видя???
Ами за прераждането искам и да питам всеки път човек в човек ли се преражда аз даже не вярвам в прераждането ама както и да е!!!
Някой да знае миналия си живот къв е бил???
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 19 Фев 2007, 20:00

разбери едно

"Кансюбиги Омуртаг, живеейки в стария свой дом, .........направих този надпис. Човек и добре да живее умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомни за този, който го е направил. А името на владетеля е Омуртаг, канасюбиги. Нека Бог го удостои да живее сто години! "

смърта е нещо нормално.приеми го.
колкото повече се привързваш толкова по силна ще е боката от загубата.
баба ми която много обичам е вече стара вероятно не и остава много но дори и да мога небих и дал повече живот от колкото има на този свят.макар че ще ми бъде тежко да я изгубя така трябва да бъде.
а и твоите родители как биха реагирали ако имаш силата да ги върнеш към живота или да ги държиш живи при положение че те вече са толкова стари че понякога и не съвсем скрито искат да не са вече тук.

а и доколкото знам се случва умрели близки да стават пазители на семейството.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот splinter » 19 Фев 2007, 21:20

Е хубаво де някой ще ми каже ли като умре човек де отива какво става поне???
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 20 Фев 2007, 13:44

Да, ще ти кажа.
Ще ти кажа и защо не е добра идея да викаш мъртвите.

Нащата, които могат да станат с човек след като умре са три:
1)Да се прероди- по принцип в друг човек. Много рядко и дължащо се на културни и религиозни особенности- в животното си пазител(или тотемно животно)
2)Да остане да съществува някъде в астрала, което може да се случи или между две прераждания, или ако някоя сила има нужда от него, или при някои други обстоятелства. Или просто, ако душата така избере. Човек отива там, където смята, че принадлежи общо взето, било то рай, ад, валхала... :) Но може и да избере да няма промеждутъчен период, или пък да не се преражда наново.
3)Да се слее с "безкрая" или "божественото" или първичното... Както искаш го наречи. Но за целта трябва да е минал през много "величествена" духовна трансформация и да е изминал през живота си и последното стъпало на развитие...

А не е добра идея да викаш мъртвите, защото честият и/или продължителен контакт със света на живите им причинява болка. Много е трудно да се премине прага, и още по-да се задържиш отвъд него.

Стига ли ти като информация?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 20 Фев 2007, 15:46

ChaoS написа:Да, ще ти кажа.
Ще ти кажа и защо не е добра идея да викаш мъртвите.

Нащата, които могат да станат с човек след като умре са три:
1)Да се прероди- по принцип в друг човек. Много рядко и дължащо се на културни и религиозни особенности- в животното си пазител(или тотемно животно)
2)Да остане да съществува някъде в астрала, което може да се случи или между две прераждания, или ако някоя сила има нужда от него, или при някои други обстоятелства. Или просто, ако душата така избере. Човек отива там, където смята, че принадлежи общо взето, било то рай, ад, валхала... :) Но може и да избере да няма промеждутъчен период, или пък да не се преражда наново.
3)Да се слее с "безкрая" или "божественото" или първичното... Както искаш го наречи. Но за целта трябва да е минал през много "величествена" духовна трансформация и да е изминал през живота си и последното стъпало на развитие...

А не е добра идея да викаш мъртвите, защото честият и/или продължителен контакт със света на живите им причинява болка. Много е трудно да се премине прага, и още по-да се задържиш отвъд него.

Стига ли ти като информация?

Стига ми да обаче пич честно просто за мен това че хората умират е просто че хората още не са разбрали как може да се остане по-дълго жив!Демек за мене аз съм сигорен че хората вече би трябвало отдавна да живеем по много повече години и даже вече трябваше да има и хора и на някоя друга планета!Че да не е пренаселено тук!Просто още не сме разбрали какво трябва да се направи че да умираме много по-късно от колкото на 80-90 и искам да те питам че ти примерно сега си стойш и просто чакаш да дойде твойта смърт без да се притесняваш...не вярвам!!!
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ZefaS » 20 Фев 2007, 19:40

сега си стойш и просто чакаш да дойде твойта смърт без да се притесняваш...не вярвам!!!  

icon_toothy splinter смърта е нещо нормално. Защо човек трябва да се притеснява от обикновените неща? Много сте ми странни тези, които се плашите от смъртта си. Никой не те кара да смяташ мнението му за вярно. Иначе животът на човека на земята става все по-дълъг. Човекумаймуните са живяли не повече от 30години, а сега определено живеят повече.
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 20 Фев 2007, 22:26

Сплинтер, аз се страхувам от преждевременната смърт.
От смъртта, която ще ми попречи да извърша онова, което съм се родил да извърша.
Но аз знам, че моето време ще дойда.
И да- чакам този момент.
Чакам да дойде момента, в кйто ще мога да се освободя.
И не ми пука особенно дали ще е на 30 или на 330.
Знам, че Смърт ще дойде и за мен.
И че ще си ме вземе навреме.
А до тогава- ще се постарая да си живея добре и да върша това, което искам, трябва или смятам за правилно.

Тсака че да- сега си стоя и чакам да дойде Смърт.
И се притеснявам само някой или нещо да не реши да ускори процеса.
Но дори и тогава не е сигурно, длаи просто не ми е дошло времето и живота не е решил да е по-ефектно от това просто да умреш в съня си от страрост. :) И надали някой би могъл да каже докато не се случи.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 21 Фев 2007, 08:11

Смъртта не значи край ! Ако живееш осъзнато и запаметиш съзнанието си в следващият живот ти ще градиш , това е само път . . . Как да се избавим от страхът за смъртта ? Медитацията е частична смърт . Медитацията значи да се вгледаш в нищото , да станеш нищо за малко . Смъртта не е ли същото за определено време (докато не намериш тяло) ? Така се докосваш до смъртта без негативни последствия . . . Другото което мога да кажа е ,че хората които толкова се страхуват от смъртта не знаят как да живеят ! Писнало ми е от фразата "умирам ! искам да направя толкова много неща" . В последният момент като разберат ,че умират се втурват да живеят . Това е нормално ,но с медитацията ще се доближиш до смъртта и когато я видиш тогава ще станеш и експерт в живота .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот splinter » 15 Мар 2007, 17:22

Е хубаво де вие какво искате да умрете ли поне не искате ли вместо тия кирливи 80 години не искате ли да живете поне още 20 или 30 години и аз си мисля че това нещо може да се постигне и вече съм тръгнал да си набавям информация който го интересува може и да се включи в екипа така да го кажа!!!
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rouhnter » 15 Мар 2007, 17:26

http://communism.hit.bg/immortality.html
ей тука пише за едни безсмъртни йоги прави си изводите .
Целта на еволюцията не е ли безсмъртието ?
Аватар
rouhnter

Мнениеот splinter » 15 Мар 2007, 20:45

rouhnter написа:http://communism.hit.bg/immortality.html
ей тука пише за едни безсмъртни йоги прави си изводите .
Целта на еволюцията не е ли безсмъртието ?

Не мога да разбера присмиваш ли се или какво?
Ако не съжалявам :(
Обаче и ти ли вярваш в безсмъртието :)
И ти ли искаш да го постигнеш? :)
Ей сега четох за тоя БАБАДЖИ НАГАРАДЖ и 100% мисля като събера пари да го намеря!
А така смейте се ама не ме интересува...сериозно говоря че ще го намеря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rouhnter » 16 Мар 2007, 14:17

Не не ти се присмивам просто съм чел за много подобни йоги няма кой знае какви доказателства но според мен безсмъртието е възможно но не мисля че вашите ще се навият да го постигат :roll:
Аватар
rouhnter

Мнениеот Johney » 16 Мар 2007, 15:15

Човешкия дух за мен е безсмъртен.Просто сменяш телата си.И аз си обичам семейството ама не съм седнал да рева предварително и да се тревожа какво ще стане ако някои умре.
А и ако все пак можеш да си безсмъртен то ще бъде отвратително да умират всичките ти приятели и роднини пред учите ти.Ако е трябвало сме щяли да бъдем безсмъртни.
Спри да се трявожиш за тия глупости и не гледай толкова фанатично на нещата.Щото може да изпревариш роднините си,от къде да знаеш какво може да стане утре.
Нищо лично в това мнение,но аз така гледам на нещата.
Аватар
Johney
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот splinter » 17 Мар 2007, 22:10

Аз съм съгласен със всичко ама много шибано става така е :(
И защо си мислите че пък сме смъртни хората може би трябва да сме безсмъртни :)
И ако някой близак умре и даже да има живот след смърта може би ще се преродя в нов човек ама и пак никога няма да видя човека когото съм обичал не знам просто честно тази мисъл ми иди не знам какво да направя просто не знам :( :(
Еми исках да питам за йогата тя просто ако си я тренираш ти дава дълъг живот не че това си е някаква магия или трябва да пиеш някакви си отвари нали...ама все пак се чидя даже една йога как може да ми даде даже още 50 години живот та на ония е дала 1000 и нещо си :?
Аватар
splinter
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 18 Мар 2007, 08:48

Почнахте с глупостите отново . . . В момента започнахте пак да обсъждате вашите мечти . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот elionna » 22 Мар 2007, 12:22

Ето и моето мнение...майка ми почина преди 5год.и аз си мислех че света свършва за мен,изпаднах в депресия,но започнах да сънувам пророчески сънища-тя ми говореше че смърт няма и не е страшна,че тя е тук до мен,само аз немога да я чуя и видя!Ами това е-вече вярвам че е пак до мен и ме напътства и помага в живота ми....друг път ще продължа...:)
Аватар
elionna

Мнениеот Mad_Mike » 26 Мар 2007, 17:42

Блот защо според теб е невъзможно да съществува такова "нещо" като безсмъртието. Щом е възможно да се викат демони и други подобни защо пък да няма и безсмъртие?
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор