вампирка

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот AZA » 02 Мар 2005, 12:46

THE_MeTaL_GIRL написа:awe iam dvoika po biologia ama kruvta nese li sasirva se niakoga? )

Ти за хемофилия да си чувала - болест при която кръвта не се съсирва , дори и извън тялото ...
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vault » 02 Мар 2005, 14:02

Мисля че THE_MeTaL_GIRL питаше как така кръвта във въпросното шишенце не се е съсирала, ако разгледаме случая от вампирска гледна точка в слюнката на вампирите се съдържа специален ензим който не позволява кръвта да се съсирва както е и при прилепите кръвопийци, но вероятно може да се постигне и чрез някакви медицински препарати или билки, но лично на мен не са ми известни Druido
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 02 Мар 2005, 22:28

Съгласна съм за веществото, което притежават прилепите.... мисля, че такава бактерия пренасят и някои комари и насекоми. Те пренасят бактерията и у хора и от там и сериозните болести които са с трагичен край.... Това обаче е една друга тема.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот HeBuDuMa » 06 Мар 2005, 16:02

вярването във вампири е било доста характено за средновековието. но долкокото знам по това време е била разпространена чумата.чела съм че много от признаците на тази болест са се съвпадали именно с нещата които са се смятали като характерните за вампирите-например непонасянето на светлината.така че по-скоро има болни хора (имам предвид физически болни) а не вампири.а енергииният вампиризъм е друга тема, но не тук е мястото й.
I don't need no drugs to calm me . I have seen the writing on the wall . Don't think I need anything at all
Аватар
HeBuDuMa

Мнениеот White_Wizard » 08 Мар 2005, 19:04

офффф icon_angry ко спорите толкова които каквото си иска да си мисли всеки иска да вярва в нещо всеки можи да си вярва в вампири и аз вярвах но като се замислих стана глъпост . Съглесен съм напално че всеки разказвач си измислял и окрасявал разказа си и това се знае от много отдавна така може и да е за вампира . Помислете вярвате ?! Аз вярвам наи много в това което видя . Вие да сте чували някои исчезнал или такъв със исмучена кръв или нещо от сорта ? Защото аз не сам . И от незнам си колко време няма да се знае за енергиинте вампири мога да се съглася но за истинските ..... Добре тия които вярват да на убедят снимка или някакво доказателство ?
White_Wizard

Мнениеот EliKarim » 08 Мар 2005, 20:26

White_Wizard написа:Вие да сте чували някои исчезнал или такъв със исмучена кръв или нещо от сорта ? Защото аз не сам .

Абе има и такива случаи, но това вероятно има други обяснения...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Cynthia » 08 Мар 2005, 21:02

White_Wizard, едва ли ли по новините на някоя телевизия ще съобщят, че са открити 10 обезкървени трупа. Никой няма да даде достъп до такава информация.
И да, може би голяма част от историите за вампири си измислица, най-вероятно дори 95% са глупости. Но какво ще кажеш за останалите пет! А и във всяка легенда или мит се крие частица истина! Достатъчно е тези 5% да са истина. От там нататък - за какво да си говорим... :-P
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 09 Мар 2005, 13:30

Уф писними от такива празни приказки.Такива вампири,като описаните в приказките НЯМА!От къде идват тези легенди ли?От страхът към непознатото,от там идват.Хората са се страхували от ноща и тъмнината и са я олицетворявали с вампири и тем подобни детски приказки.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот raja » 09 Мар 2005, 18:36

значи всеки един от вас може да се порови малко повече в нета и ше намери много писания за кръвопиещите хора наречени вампири.
най правдоподобната теза е че страдат от малко желязо в кръвта и чрез пиене на кръв си го сдобиват от забраих кой доктор. а ако някои не вярва че те съществуват, моля да отиде в клуба им в софия голяма е възможноста да се върне с дупчици на вратът :lol:
Аватар
raja
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 10 Мар 2005, 10:53

Тя не че темата за вампиризма е лоша, много си е интересна дори, но и мен ме е яд на някои тълкувания. Естествено, че хората се страхуват от непознатото и търсят някакво приемливо обяснение. Легендите ще продължат да се предават по поколения...а за филми да не говорим. И аз като Синтия мисля, че от тези 95% или дори 99% нещата са просто мит и хорски измислици, но вероятно има 1%, който е факт.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 16 Мар 2005, 18:12

Еми то тогава тоя дето е измислил легендите ще да е голям мислител. Няма начин да няма вампири. Мисля, че легендата идва от истината, някъде останала в миналото.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 16 Мар 2005, 23:38

Poison, не всички легенди са измислени от един човек. Ако все пак има автор, то естествено че това е човек с дарба.
Според теб каква е истината за вампирите и къде мислиш, че същаствуват? Мисля, че трябва да уточним за какъв вампиризъм става въпрос!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 22 Мар 2005, 17:01

Амммм, няма сега да коментирам, че още повече ще усложним нещата. Май наистина ми е трудно да си обясня тея работи.
Искам да попитам тогава за енергийния вампиризъм. как става това точене на енергия? Ако ми се случи да се сблъскам с такъв бих ли усетила?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shadow Mage » 23 Мар 2005, 13:42

Poison, ако наистина се сблъскаш с такъв човек почти сигурно е, че ще усетиш било по умората, която би съпътствала всяка среща с него или може още по зле да се чувстваш след срещата/ите. Разбира се има 2 вида енергиен вампиризъм - единият е когато самият "вампир" не осъзнава че е такъв, а всичко преминава предимно на подсъзнателно ниво. По лошото е ако е осъзнат за това и съзнателно го "практикува". Но пък такива хора интуитивно се избягват от хората - просто най-често се възприемат доста зле от околните и контактите с тях се свеждат до минимум.
Още нещо искам да добавя за неосъзнатите енергийни "вампири". Както и хората, страдащи от някакво заболяване, така и при тях е нарушен енергийният обмен на някои видове енергии и те интуитивно се опитват да се сдобият с необходимата им "порция енергия" от хората около тях.
Има начини за защита от подобен род изпълнения разбира се :smile:
Аз лично използвам огнена енергийна сфера, която те отделя за известно време, а и съм забелязал, че въпросните хора се стремят по най-бързия начин да се отдалечат от теб. Проблема е, че при прекаляване с това, може да се предизвика енергиен дисбаланс, защото тази сфера не допуска енергията нито да влезе, нито да излезе. Изгаря всички енергии, затова е препоръчително да се ползва само колкото е необходимо :?
Иначе с удоволствие бих прочел за други методи за подобни предпазвания :smile:
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Celestial » 06 Апр 2005, 16:29

Достатъчно е писано за тях в "Български фолклор". Макар, че това са митове останали до края на XVIII век, т.е. последните предания задържали се толкова дълго. Страно е, че познаваме по добре Западния варянт (който се оказа доста скучен) но не и нашенския. Което ме навежда на мисълта, че малко или много сме почнали да губим етно-културния спомен. Е това не е нещо ново все пак не съм открил топлата вода! Пък и не това е темата...
Le Mot Juste
Аватар
Celestial
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alkalenergyhole'sdawn » 10 Апр 2005, 16:42

а виж мойта история с две думи. Преди мнооо години в нашето сем. е дошла една жена мноо красива и моя пра пра пра пра дядо се оженил за нея и тя ми станала пра пра пра пра баба тя го посветила в тайни обреди и магии и двамата се изселили от градчето в което живеели единствения помен от тях ни е два листа с думи на латински които е описан някакъв ритуал аз разчетох само това "est-inteligio est-fiorcio esr-vivrio magiko est morgio" ако изпратя на някои листите ще ги разчете ли

p.s какво е енергиен вампир
alkalenergyhole'sdawn

Мнениеот EliKarim » 10 Апр 2005, 18:18

alkalenergyhole'sdawn написа:а виж мойта история с две думи. Преди мнооо години в нашето сем. е дошла една жена мноо красива и моя пра пра пра пра дядо се оженил за нея и тя ми станала пра пра пра пра баба тя го посветила в тайни обреди и магии и ....

Сега, купуваш си латински речник и превеждаш написаното, което според мен е някаква рецепта. Друго, не мисля че листите имаха връзка с баби и дядовци и тяхното изселване от градче....
За енергийния вампир мога накратко да ти кажа, че това е човек, който умее да ти източи енергията и да те накара да се почувстваш изтощен...почти като парцал...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Celestial » 11 Апр 2005, 00:08

alkalenergyhole'sdawn - Учил съм лат. но не съм спец! Знам го за обща култура и колкото да си превеждам сентенции. Е потписа ми е на лат. но е част от цитат. Виш са... това което пиеш... абе, не че не ти вярвам... но нещо ми звучи като сценарии на ниско бюджетен латино-американски серял. Но както и да е ако искаш мога да потърся някой по добър в лат. от мен!
sad11
P.S. Може и да греша ама като ще си разказваме за "родата" - баба ми гледаше боб (ама много хубав боб) и... падна един град и го уби!!!
Sorry, ама не си ли говорехте за вампири?
Le Mot Juste
Аватар
Celestial
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 11 Апр 2005, 17:45

Е потписа ми е на лат

Le Mot Juste си е чист френски, ако питаш мен :grin:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 11 Апр 2005, 20:50

Да продължим за вампирите все пак ;)