ПОМОГНЕТЕ!!!

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Nemezius » 24 Апр 2007, 22:27

archangel_metatron, ако си мюсюлманин, надали ще изпълняваш християнски молитви... Да, важна е Вярата, но надали един мюсюлманин ще се моли в Името Христово/Господне, нали?! И това "важна е вярата а не вероизповеданието"- предполагам че под вероизповедание имаш предвид религия- двете са съвсем различни все пак...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот alana_lire » 25 Апр 2007, 14:22

ми аз съм и вярваща ( вярвам във всичко: ангели,вещици,призраци и т.н.т......) и в църква съм кръстена .... но не стана чудо и не дойде ангел-хранител....
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 26 Апр 2007, 07:18

Nemezius написа:archangel_metatron, ако си мюсюлманин, надали ще изпълняваш християнски молитви... Да, важна е Вярата, но надали един мюсюлманин ще се моли в Името Христово/Господне, нали?! И това "важна е вярата а не вероизповеданието"- предполагам че под вероизповедание имаш предвид религия- двете са съвсем различни все пак...

Ами така е. Няма спор.

archangel_metatron, казвам това защото съм убедена в думите си.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот nishtoto » 26 Апр 2007, 09:24

Пример.В Асеновград в черквата св.Троица всеки четвьртак се изпьлняват Киприановите ритуали.Започват в 8.00 ч.и свьршват кьм 12.00.ч.Там ходят не само христяни,но и от другите религии.Виждал сьм и мюсолмани и евреи.св.Киприян е аз всички ни без разлика от това в какво вярваш и от каква религия си!
Аватар
nishtoto
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот archangel_metatron » 26 Апр 2007, 15:13

независимо от това кой бог почиташ пак ще стигнеш до едно и също място -до разговор с нещо което смяташ че се намира някаде във вселената. а това че мюсюлманин няма да се моли на христос може да се поспори все пак в корана се говори и за христос и то не малко дори има разлика от това което четем в библията за живота на христос от това което пише в корана , това което казвам е подкрепено от разговорите ми с мои приятели мюсюлмани. в кари на сметка е наи важна вярата в онова което смяташ че вярваш защото никои неможе да каже с ръка на сърцето аз вярвам в единствения и истински бог
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alana_lire » 27 Апр 2007, 12:04

вярваща съм .във всикчо вярвам ( даже и въвъ вампири) , ходя си на църква , свещи си паля,и вкъщи осветена икона имам и и се моля ,а пак съм наказана ,заради нещо, което не съм направила.и са ми баяли.... и светена вода вкъщи си носихме изобщо всичко съм пробвала и пак туй нещо ме намира и проваля живота ми... какво да направя повече?????
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Unforgetable » 27 Апр 2007, 16:57

В Асеновград в черквата св.Троица всеки четвьртак се изпьлняват Киприановите ритуали.Започват в 8.00 ч.и свьршват кьм 12.00.ч.

Това доста допълва моята теория че църквите на са най-добрите места за молитвите от този тип. archangel_metatron
доста добре поясни как се изпълнява такъв тип ритуал и честно казано не мисля че онези т. нар. "свети хора" спазват всички условия за добър резултат на молитвата...
alana_lire, може да се повтарям, но кажи какво точно искаш да постигнеш с тази магия:да донесеш късмет, да спреш зло, да излекуваш някой.... извинявай, но така и не разбрах...
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот archangel_metatron » 29 Апр 2007, 21:27

Това доста допълва моята теория че църквите на са най-добрите места за молитвите от този тип.

всеки има право на мнение, това допълва в деиствителност мнението ти за църквите и молитвите и т.н. но дори и така аз продължавам да смятам че всичко това е ненужно ако има вяра, да църквите са необходими за да върнеш вярата си но те не са нужни за да я имаш и да я крепиш камоли за да спазваш молитви от типа на киприановата.
archangel_metatron
доста добре поясни как се изпълнява такъв тип ритуал и честно казано не мисля че онези т. нар. "свети хора" спазват всички условия за добър резултат на молитвата...

този тип ритуал не е за да се спзва от поповете, това си е за домашни условия, защото в днешно време на поп вяра да нямаш нищо че е "свети човек", все пак се смята че поповете са се отдали на Бог изцяло и бла бла бла бла бла и т.н. но самите ученици на христос когато са се занимавали с екзорсизъм или са прилагали такива молитви като киприановата са се отдавали на споменатия и описан начин от мен. с което имам предвид че в днешно време на поп и църква да не разчиташ а на собствената си вяра защото за нея не ти е необхидим храм и посредник между теб и Бог.
Cogito ergo summe
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Unforgetable » 30 Апр 2007, 08:09

не ме разбра правилно...исках само да кажа че не е нужно да ходи накрай България в някаква си "специална" църква за да й прочете някой уж божи човек молитвата. Мисля че щом тя самата вярва силно това е предостатъчно за да я изпълни сама. Просто камара хора се юрнаха да й обясняват за религия и църкви...не мисля че те могат да ти помогнат, alana_lire, трябва сама да откриеш силата, с която да се пребориш с нещастията
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 01 Май 2007, 08:31

Unforgetable, така е! Съгласна съм.

archangel_metatron, нима един християнин трябва да се моли на Буда или на някой сунитски бог например? Както казах, в това което твърдя съм убедена. Ако човек не е вярващ, не е религиозен, то едва ли би тръгнал да се моли. Ако пък е вярващ в дадено божество, ако ще се моли на Исус да речем, то тогава дали този човек ще е мюсюлманин?
Аватар
EliKarim
Модератор

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор