???

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

???

Мнениеот GARVANA » 26 Апр 2007, 09:24

Здр.Незнаех къде да го напиша ни искам да попитам нещо е нее много важно но вие ще решите да ли да ми отговорите>Та да питам за вас сичкитъе които сте в тоя форум. 1.Какво е да си мag? 2.какво ви дава магията(сила,власт,знание)? 3.Ако сега започнете наново с кой уроци първо бихте започнали? Е имаше и още но незнам дали изобщо ще отговорите и на тия но това вие решавате.но е добре човек да се замисли за тия рабути и да си отговори.Са ако искате ми дайте червен картон но е хубаво да получа някои отговори.БЛАГОДАРЯВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С ВАС.
Аватар
GARVANA

Мнениеот B-L-O-T » 26 Апр 2007, 12:41

Почти никой от тук не е маг . Доста хора биха ти отговорили но те не са магове :) . Те са само фенове имащи себе си за магове . Какво дава "магията" ? - Знанието е в началото . После е опознаването (най-вече на себе си) . И практики . Това всичко дава сила . Аз бих започнал с Йога . Това е хем най-добрата основа (защото дава ясна и трезва представа за всичко) хем и таван .
И ако си нов не приемяй като чиста монета нищо от прочетеното по които и да е форуми или книги . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mad_Mike » 26 Апр 2007, 12:53

Блот. Той не те пита дали има магове тука а какво означава да си маг.
Пък и ти недеи да отговаряш сякаш всичко знаеш. Тука има повече вещи хора отколкото си мислиш.
Като гледам въпросите на гарвана си изкарвам това че е скептично настроен към окултисткото. Гледам искаш да знаеш дали тези неща които хората вършан наистина стават. И ако стават искаш и ти но не защото ти е интересно а защото искаш да опиташ да видиш дали наистина става. Сега съм съгласен с това че първо трябва да опознаеш себе си. Ако наистина си сериозен за да се занимаваш с окултното първо земи че чети книги. Недеи се втурваи с главата напред в незнайното без никакво инфо. Човек има много да учи преди да предприема тези работи.
пс: Блот ти да не смяташ себе си за маг?
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 26 Апр 2007, 14:29

Mad_Mike, Блот не е казал, че е маг, а каза, че има хора, които смятат себе си за магове...

Иначе всичко, което казахте и двамата е вярно. Света е огромно място и цялото то е създадено, за да се опознава. Начинът, по който го правят едни е, като не си правят кумир за тъуй, що е на небето и на земята и под водата и вярват на това, което е на написано в Библията (наистина е жалко да стоиш пред възстановките на диплодози и тиранозаври и да отричаш съществуването им); други вярват, че Вселената е чисто материално-енергийна грешка, следствие на концентрация на нищото.. затова вярват, че света се опознава чрез науката и не допускат, че дори и законите на физиката, химията и биологията си имат законодател - по-висша сила, която кара Вселената да се крепи. т.е. - не всичко на тоя свят е гравитация; и трети - те вярват, че материята е следствие на духовните сили, изваяли Вселената по нечие желание - те вярват, че за всяка брънка материя има смисъл и нищо не съществува самосиндикално - тези хора търсят и опознават околния свят през очите на духа си - тв търсят истините в себе си, тъй като те самите са най-доспъпните "проби" от Вселената...

Както казва баба ми: "Погледни се в огледалото и ще видиш целия си род - и доброто, и лошото!"... всички идваме от Вселената, и там и ще отидем... а духът е силата, която ще върти галактиките и след като телата ни умрат...

Това е смисълът да вярваш в окултното - защото то обяснява всичко, през простите житейски истини, без да отрича нищо вече сторено или да създава илюзии, че има нещо повече от това, което вече е.
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот GARVANA » 27 Апр 2007, 10:38

Благодаря.Кътко каза B-L-O-T че първо е йога,да прав е едно време малко праттикувах(чакри,дишане и т.н)но нещо се обърка в живота сега само копонясвам9душата мие на 18 :}}(но това е друга теме).Да интересно мие дали става Mad_Mike. Обичам да четя от време навремено нищо повече,можеби мее страх да пробвам(макар че когато си пожелая или направя то става)са като попаднах на цгар Саломон и Абрамелин мага малко се замислих дали е вярноjavascript:emoticon(':)').Hekata_ehnaton права е бабати но понякога човек се губи и незнае кой е и какво прави.май стана много дълго.А идеята беше секои да каже какво мисли за какво се занимава с окултното (ВЛАСТ,ПАРИ,ЗНАНИЕ)но май беше тапа идея.Все пак ви благодаря.НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ВАС.
Аватар
GARVANA

Мнениеот Марио » 27 Апр 2007, 12:16

GARVANA написа:Здр.Незнаех къде да го напиша ни искам да попитам нещо е нее много важно но вие ще решите да ли да ми отговорите>Та да питам за вас сичкитъе които сте в тоя форум. 1.Какво е да си мag? 2.какво ви дава магията(сила,власт,знание)? 3.Ако сега започнете наново с кой уроци първо бихте започнали? Е имаше и още но незнам дали изобщо ще отговорите и на тия но това вие решавате.но е добре човек да се замисли за тия рабути и да си отговори.Са ако искате ми дайте червен картон но е хубаво да получа някои отговори.БЛАГОДАРЯВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С ВАС.

1. Да си магьосник означава да движиш живота си в посоката, която ти желаеш.
2. Магията дава както власт, така и сила, така и знание. Всичко е свързано.
3. Магьосник се става с едно единствено нещо - ПРАКТИКА

Нека силата бъде и с теб :wink:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Unforgetable » 27 Апр 2007, 17:09

Ами аз дори не съм сигурна какво е да си маг... не знам кой ще ти даде точен отговор. Не знам някой от този форум да е маг... поне не по начина по който аз си го обяснявам. Мисля че за да си маг трябва да контролираш силите...но не само тези на елементите, а и тези вътре в теб(а второто е много по-трудно!)
Лично аз не използвам магията (или поне се старая) за лична изгода... за мен тя е по-скоро начин да помогна на другите и това ми дава вяра в утре-то
Урок ли? 1.Без страх 2.Практика 3.Без лична изгода
честно казано, ако можех да се върна назад НИКОГА нямаше да се захвана с това... но веднъж започнеш ли.... няма път назад... поне за мен
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 27 Апр 2007, 19:24

Наистина понятието Маг бяга много по тъч линията . . .
Само да кажа нещо което Unforgetable каза за личната изгода . ДО едно време и аз мислих така . Нещо като морална ценност беше . Но после поразсъдих още и не само сам а ис други хора . Нека да вземем един пример - Ние извършваме много физични действия за да си угодим . Какво толкова различава менталните ? И при двете е мисъл и действие . Някои го мислят за нечестно спрямо другите . Една малка част от мнението ми преди ,че не трябва да се използва за собствена изгода беше и поради тази причина . Но после останах на мнението ,че хората като цяло са глупави . Трябва ли да им позволявам да ме "дърпат на долу" ? Колкото до лоша карма мисля ,че такова нещо няма (преди подозирах че има) но не съм 100% сигурен . Мисля ,че лошата карма се определя не от стереотипите (да се държиш зле с другите , да си егоист . . .) а това да измениш на себе си (това което наистина си ти ако за миг другите хора изчезнат) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Unforgetable » 30 Апр 2007, 16:42

лошата карма се определя не от стереотипите (да се държиш зле с другите , да си егоист . . .) а това да измениш на себе си

Много добре го каза. под "лична изгода" аз имах впредвид онези заклинанийца "да съм хубав" и "да се влюби в мен" и т.н. Странно е че когато съм ги правила за друг винаги е ставало, а когато се опитвах за мен, винаги имаше страничен ефект. Веднъж една "вещица", ако мога така да я нарека, ми каза: "магия за лична изгода няма. Никога не можеш да получиш това, което искаш за себе си по магически начин..."
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор