Гадания с малкият аркан

С тях може и Бридж-белот да се играе, но не е желателно - отмъщават си..., и то много яко ;-).

Модератор: Cath

Назад към Карти - Таро

Мнениеот Агнес » 03 Ное 2005, 12:30

Или с други думи казано, с тесте от петдесет и две обикновени карти за игра. Та питанката ми е някой използва ли ги за гадаене? Лично аз съм постигала недотам лоши резултати, но начините за подредба, които ползвам са крайно недостатъчни. Бихте ли споделили свои гадателски практики?
Аватар
Агнес

Мнениеот Nac » 03 Ное 2005, 12:50

Ами аз лично за гадателски метод използвам само и предимно ТАРО.
Но много хора от край време си използват обикновените карти за игра,освен че ги има навсякъде и че всички ги познаваме от малки много по лесно се свиква с тях.
Ако ти кажа че навсякъде по книги и интернет има хиляди вариянти на гледане с тях,сигурно знаеш...просто трябва да се поразровиш малко.Из разни езотерични вестници редовно се предлагат различни подробни и недотам начини на гледане със стандартните карти.
Поне за тях информация валяло...сигурен съм че ще намериш :)
Животът е гаден и после умираш!
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 05 Ное 2005, 16:56

Виж добре ще е и сама да си направиш своя схема за гадание с малките аркани. Лично съм си изработил такава и да ти кажа, работи доста добре. Послушай и себе си ;)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот OneTwoMany » 27 Окт 2006, 18:27

С малките аркани има много начини за гледане. Може да се използва и метода келтски кръст. Но аз най-често използвам следния метод: отделяш девятки, десятки, валета, дами, попове и асове. Вадиш картата, която отговаря на теб или на този, на когото гледаш. Разбъркваш и цепиш тестето. После вземаш твоята карта с тази която е под нея и я отделяш. Останалите карти започваш да подреждаш с лице на горе около тях. Трябва да се получат по един ред отдолу, и два отгоре. Останалите карти поставяш върху нещата, за които искаш да научиш повече. Картите нямат строго оределено значение. Тълкувай ги както ти идва отвътре.
Love`s only enemy is time.
Аватар
OneTwoMany

Мнениеот Bloody Alibis » 28 Окт 2006, 07:26

Специално за обикновени карти си има книжка на Наина владимирова "Уроци по гледане на крти" се казва има някои добри методи пробвала съм ги и резултатите не са били лоши...иима и за тестета дето можеш сам да си направиш въобщее интересна е...
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 28 Окт 2006, 10:45

Ето ти един метод, които използвам - изключително лесен е за научаване :)

Използва се тесте, с което НЕ СЕ ИГРАЕ!
То трябва да съдържа картите от 9 до Асо (Туз).

Изображение

Карите се зарбъркват от клиента токова пъти, на колко навършени години има, след това се цепи - с лява ръка, за неомъжени (неженени) и с дясна - за омъжени (неженени).
Цепи се с картата-идентификатор:
1) Рус/а, със сини очи - Каро (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама);
2) Рус/а, с тъмни или пъстри очи - Купа (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама);
3) Чернокос/а, с тъмни очи - Пика (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама);
4) Чернокос/а, със светли или пъстри очи - Спатия (за млади мъже - Вале, за стари мъже - Поп, за жени - Дама);

Карата-идентификатор цепи колодата с лице, обърнато ето така:
Изображение

след това, трите карти над лицето на колодата се поставят на масата (това са картите на сърцето), след това се подрежда пасианса, и накрая се дава на клиента да си избере три карти - това са допълнителните пояснения. Останалаите три карти се поставят върху идентификатора - картите на Съдбата.

Картите се тълкуват по следния начин:
* Две карти с лица, които се гледат означават хора със сходни интереси (любовни, бизнес и т.н.);
* Две карти с лица, които са си обърнали гръб означават скаване меджу тези хора.
* 9 Статия - малки сълзи по загубена вещ, предмет или човек;
* 10 Спатия - сълзи по сънища, бълнуване, бели кахъри;
* Вале Статия - Чернокос, със светли или пъстри очи малд мъж, верен приятел, помъдрял от живота, винаги готов да бъде рамо, на което да поплачеш;
* Дама Спатия - Чернокоса, със светли или пъстри очи, вярна приятелка, добра съветничка, човек, неспособен на лъжа;
* Поп Спатия - Възрастен мъж, с широки рамене, красиви очи и посребрена коса, питежава много имоти и пари, голям спор за бизнес дела, човек, който помага - адвокат за добра воля;
* Асо Спатия - Право - венчило, годеж, започване на връзка, Обърнато - разтурено венчило, развод, провален годеж;
* 9 Каро - малки победи, печалба от късмет - намерени пари, малки пари, спестявания;
* 10 Каро - пътуване с цел облагодетелстване - пътуване за пари, образование, наследство...
* Вале Спатия - Рус, със сини очи, млад егоистичен човек, раздаващ много, но за да похранва егото си, дава милостиня, само ако го наблюдават, себичен и надут, нарцисизъм, също нзчи и малък подарък в лъскава опаковка;
* Дама Каро - Руса, със сини очи, млада чужденка, леко глуповата - добра с тези със пари, злобна към тези, без пари, егоистична, обича празненствата, знае как да се забавлява;
* Поп каро - Рус, със сини очи възрастен мъж, просташки отговаря на обидите, сбива се с враговете, злобен, но щедър;
* Асо Каро - Право - големи пари, скорошно забогатяване, имоти, наследство; Обърнато - обедяване, липси на пари и имоти, загуби;
* 9 Купа - флиртове;
* 10 Купа - кракти връзки, несериозни отношения с парньора, връзка заради секса
* Вале Купа - Рус, с тъмни или пъстри очи малд мъж, притежаващ голямо сърце, обичащ приятелите си - обича силно, мрази силно... Чист и непорочен човек;
* Дама Купа - Руса, с тъмни или пъстри очи жена с голямо сърце, развит майнински инстинкт, обгрижваща, но и задушаваща грижа;
* Поп Купа - Рус, с тъмни или пъстри очи застаряващ мъж - силен и добър, меценат, помага на познатите си, с широки пръсти;
* Асо Купа - Право - голяма любов, силна емоция, привързаност и доброта, истинска любов; Обърнато - разбито сърце, загубена чусвтителносът към красотата на живота;
* 9 Пика - мъка, нежелание да усетиш доброто около себе си;
* 10 Пика - болест, поасност от раняване, пленяване, болсет, смърт;
* Вале Пика - Чернокос, с тъмни очи тъмен човек, мургав млад мъж, красива физика, има тъмно минало и тъмно бъдеще - съблазнител е - идва, взима каквото му трябва и си заминава;
* Дама Пика - Чернокоса, с тъмни очи жена, обичаща около нея паяка на интригата да плете мрежи, подломно действа и прави кофти номера, не се смилява пред никого, потъпква всичко по пътя си;
* Поп Пика - Чернокос, с тъмни очи мъж, жесток тиранична натура - властва, не моли - заповядва. Жесток баща, шеф, господар, съпруг - насилието, като форма на налагане на мнение;
* Ако Пика - Право - добри вести, писмо с добра новина, късмет; Обърнато - Смърт;

След изтълкуване на картите от пасианса, клиента показва къде иска да се поставят допълнителните три карти и те също се изтълкуват...
След това се отварят картите за сърцето и за Събдата - разтълкуват се поотделно в група от по три - първо Сърцето, после Съдбата.
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lilith » 04 Май 2007, 20:51

Bloody Alibis вярно е , че в книгата на Наина има много методи за гадаене , но доста от тях са малко неясни... например за някои не е изяснено дали да ги ползваш за генерално гледане или за определен въпрос и много други неща има , който просто не си пасват с подрежданията ... иначе може да пусна след някой ден една гледанка :)))
Аватар
Lilith
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот witch_88 » 06 Май 2007, 16:59

ок аз имам въпрос аз сам с кестенява коса и нормални кафеви очи.Каква дама съм?
witch_88
Аватар
witch_88
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mandragora~Scream » 21 Мар 2009, 15:52

witch_88 написа:ок аз имам въпрос аз сам с кестенява коса и нормални кафеви очи.Каква дама съм?

Ако си по - мургава - Пика.
Ако си с бяла кожа, въпреки че си с тъмна коса и очи - Спатия.
True Love Is Forever
Аватар
Mandragora~Scream
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Карти - Таро

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор