от ilusia » 31 Май 2007, 19:04
Unforgetable
Наистина ще дам всичко от себе си да ме разбереш и се надявам това да бъде уважено - казвам го от душа и сърце и не желая коментари . Моля !
Повярвай ми зная за какво говориш. Бях на 13 когато гледах как майка ми умира. Имаше рак със разсейки. За сега нещата са наред. Бях на 10 когато гледах как дядо ми умира от рак на черният дроб - малко по малко.... Почина. На 9 баба ми се самоуби - тази чието име нося. На 17 се самоуби един мой добър приятел... едва на 18... На 18 вървях към гробището с тепсия пълна със жито. Пред мен беше само братовчед ми - висок , силен и мусколест.... сриваше се под тежестта на кръста. Гробището беше на 1 км. от селото. Когато се обърнах все още виждах колите и хората. През живота си не бях виждала толкова много хора....
До ден днешен , една година по-късно виждам лицето на вуйчо си. На сватбата на сестра ми дъщеричката му , на 13 години запя. Запя така , че всички ревнаха. На 16 държах ръката на сестра ми , която в безсилен плач умираше от болка , за това , че бе принудена да направи аборт. Беше болна , лекуваше се и лекарствата увредиха плода. Знаеш ли още колко мога да продължавам ? Знаеш ли на колко хора паля свещичка ? Знаеш ли по колко пъти на ден някога се питах как по дяволите мога да помогна ? Майката на един от най-добрите ми приятели починала , когато е бил на 17.... Не дойде на бала ми защото беше един ден след задушница. Боли ме когато гледам как всеки път пали 2 цигари. Една за него и една за майка му...Помоли ме да нарисувам татуировката му. Кръст със сърце , роза и година...
В живота на човек се случват неща , за които никога не можем да бъдем подготвени. Случват се неща , които не можем да си обясним , но дори да можем - не го искаме. Защо ни боли ? Заради собственият ни егоизъм , собственото ни его ....
Някога да си мислила каква благодат може да бъде смъртта ? Да си се замисляла , че би могло да бъде и Божие избавление ?
Жестока ли съм ? Нека бъда жестока. Мисля , че е по-жестоко да видиш как някой бива пребиван всеки ден , или изнасилен , или забременее ? А не е ли по-жестоко да нямаш крака ? Ръце ? Очи ? Да не можеш да видиш , докоснеш или усетиш нещо ? А ако на всеки един от тях е било "писано" да се случи именно това ? Гледала ли си " момиче за милиони ? " Какво би направила , ако най-близкият ти човек може да си мърда само езика ? Нищо друго , тялото му се покрие с рани ? Мускулите атрофират ?
Къде е Бог през цялото това време ? Където винаги е бил и ще бъде. В нас.
Чувала ли си за Роанда - държава в Африка. Филма се казва " Хотел Роанда" , за 100 дни умират 800 000... Имаш ли идея колко хора са това ? Убити по-най жестокия начин ....
Не къде е Бог тук мила моя... Къде са Хората... Имало е мисия на ООН там... Има заповед всички да се изнесат. Един единствен генерал остава ... Остава на един стадион с няколко воиници. Денонощно моли за помощ ... НИкой не се одзовава. И това не е просто филм. От къде го знам няма значение. И така... въпроса не е къде е Бог , а къде да хората тук ?
Но това е друг въпрос. Говорим за лични трагедии нали ?
Все пак вярвам в Него и в Справедливостта . Не разбираме защо нещо се случва , но първото което правим е да се озлобим , да се ожесточим и да обвиним. А какво право имаме да обвиняваме ? Никакво....
Май наговорих твърде много глупости , а същината не би могла да се изкаже с думи... Трябва да се преживее , да се почувства....
Егоисти сме в живота... нека поне не бъдем егоисти в смъртта искайки да задържим обичаните същества на всяка цена... Без дори да подозираме каква би била тази цена за тяб
Малко ще нагарчам с цвят на кръв