КУКУМЯВКИТЕ

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Lilith » 30 Май 2007, 14:26

Какво сте чували за кукумявките? Интересно ми е да разбера дали са верни преданията , че ако кукумявка кацне на прозореца или на къщата ти изобщо и пее , там ще умре човек. И изобщо всичко , което знаете за тях... Помня , че като малка като питах баба ми тя категорично отказа да говори за това ....
Аватар
Lilith
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Unforgetable » 30 Май 2007, 19:00

Да, аз знам за тях, че ако кукумявката е израз на тъга. Ако я чуваш няколко вечери подред - твой близък ще умре. Мисля че авгурите са описали значението на появата на кукумявките. Старите хора много вярват на това и с право. Ако не те споходи смърт на близък, то тогава ще страдаш много.
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 30 Май 2007, 19:04

такова кукумявките ги кукат(карат ги да кукат) астралните разуми, сиреч не става това което изкука кукумявката ами което изкука астралния разум.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 30 Май 2007, 19:16

Lilith написа:Какво сте чували за кукумявките? Интересно ми е да разбера дали са верни преданията , че ако кукумявка кацне на прозореца или на къщата ти изобщо и пее , там ще умре човек. И изобщо всичко , което знаете за тях... Помня , че като малка като питах баба ми тя категорично отказа да говори за това ....

Гледай малко Animal Planet, животно като животно, птица като птица - прави това, което природата й е заложила. Нищо страшно или мистично.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Май 2007, 19:34

да де животно ама в главата си и то има енергиен разум, нищо че е по-неразвит и щом има енергия в главата си животното познай астралните разуми дали могат да го командват или не.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 30 Май 2007, 20:36

Ако бях на твое място, щеше да ми омръзне само едно нещо да си повтарям.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Май 2007, 21:12

гледай сега ще се опитам да обясне нещо пък ако го разбереш добре иначе все ми етая. Всеки който е човек е енергиен разум. Нещото което може да му въздейства на неговия разум е нещо което задължително трябва да е направено от друг или подобен начин или от такава енергийна мисловна енергия. Всичко друго от света на енергийния разум не му въздейства по никакъв начин. Енергийния разум си има сетива за да наблюдава околния свят. Мисълта ми е че не се надявай примерно в материалната вселена се разхожда една енергия и тя може да ти въздейства по някакъв начин, това е пълен абсурд, може да ти въздейства само на материалното тяло не и на мисленето ти. Или мисловната енергия е строго специфична и за да се въздейства върху нея трябва да го направи друг енергиен разум който има същите способности на тази мисловна енергия. И продължавам нататък правейки ритуали и заклинанния вие нищо не правите всъщност, защото единствената съставка която е необходима за магията е в главите ви а не в предметите или думите от заклинанието. И после човек така е устроен че психичните му сили са доста слаби за да направи нещо като магия. Ще дам най-тъпия пример, имаше ритуал жертвата да изпитва болка, ха ха я ми кажи как ще стане това с вашите тъпизми ритуалите - никога. Става когато някой енергиен разум кацне на главата на жертвата и образно казано му захапе с телепатията си някой нерв за да го заболи ръката примерно (то не захапват никакъв нерв ами направо ти пускат болката все едно идва от ръката ти, а всъщност на ръката ти нищо й няма).
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 31 Май 2007, 00:56

Баба ми казваше, че ако ти кацне кукумявка на къщата и почне да кука, трябва да почнеш да броиш колко пъти ще изкука.Колкото пъти изкука толкова години ще живееш.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 31 Май 2007, 04:07

КАТ, не съм казал, че не съм съгласен с теб. Просто имах впредвид, че е излишно да го повтаряш по 100 пъти, не можеш да отвориш очите на някого за истина, за която все още не е готов. Закон.

Колкото до магията и ритуалите. И тук си прав, магията я прави не ритуалът, не думите, не заклинанията, не инструментите - а самият магьосник. Всичко друго изброено е просто инструмент на волята на магьосника за по-лесно фокусиране. Да се прави магия без тези неща е вече признак за майсторство, май се наричаше - магията на празната ръка.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 04 Юни 2007, 19:31

Четох някъде, че кукумявките били вестители, на това за смъртта не вярвам най-вероятно поради простата причина, че те много си ме обичат и постоянно си пищят някъде наблизо. Поверието, че като видиш ще умреш...ами виждала съм 3-4 пъти доста близо и щом пиша значи дишам и не съм умряла нито някой е умрял от познатите и роднините ми. Малко не може да се спи като ти кацнат над терасата и почнат да пеят иначе са много симпатични нощни птички.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Unforgetable » 05 Юни 2007, 08:28

Мисля че в "Окултна философия - Природна магия" на Агрипа има една част, посветена на авгурите. Там имаше тълкуваня за появата на птиците, броя и т.н. Някой ми беше казал, че кукумявките са израз на т.нар. Банши от ирландската митология (дух, който се появява за да предвести смърт в къщата) - не знам колко е вярно.
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 05 Юни 2007, 09:39

Unforgetable - един съвет не чети нищо на Агрипа, пълна глупост е, гледай Кришна - Агрипа виж как хубаво се римуват, те дори и имената им предварително избират. Ей гледайте как се изпуснах, да енергийните разуми избират името на всеки един човек като се роди. Нали вашите родители започват да мислят и да се чусят как да си кръстят детето. Е ставанещо като там индиянците имаха един обичай отиват съвсем сами в пущинака без храна без нищо докато великия дух не им подксаже какво ще е войнското им име. Е енергийните разуми те по някоя време пошепват и убеждават родителите как да се кръсти детето.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Сайлеа » 05 Юни 2007, 14:48

Според мен това се вписва в понятието "суеверие"....кукумявката може да е причина, а не предвестник. Просто като я чуят хората се плашат и то какво да се прави...стресът убива... :roll:
Fiat lux!
Аватар
Сайлеа
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Unforgetable » 07 Юни 2007, 06:26

Оле, КАТ, laughing9 тея твоите "енергиини разуми" ще започна да ги сънувам. ОК. отричаш Агрипа - няма лошо. Всеки си има гледна точка. Ами авгурите - сега ми кази че им е било скучно та са гледали птиците. С или без намесата на "енергиините разуми" е факт, че кукумявката предвещава смъртта в къщата. И това не е резултат от стрес или болно съзнание.
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 07 Юни 2007, 09:36

"С или без намесата на "енергиините разуми" е факт, че кукумявката предвещава смъртта в къщата."

Аз вече обясних май че всяко животно и то си има енергийно съзнание, което разумите могат да управляват и написах че всъщност енергийния разум кара кукумявката да отиде някъде си и да почне да куку за да я чуе определен човек и за да му се въздейства по този начин на психиката на човека.

Аз писах че също съм чувал кукумявка в 2 ч. през нощта и то в гъсто населен градски район, където е трудно да се повярва че изобщо може да се появи кукумявка. Да и изкукванията бяха 4-5 и след това усетих как като изтече този срок и капут ще умра от нещо (това беше през 1998-99г. не помня точно). Още да ти обяснявам ли тези чувства откъде идват.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот satanic_witch » 07 Юни 2007, 20:06

МНого пъти и на мене са ми казвали че като слушаш кукумявка как гука
значи че твои близак ще умре но много пъти сам чувал но нищто не станало за сега.
Аватар
satanic_witch

Мнениеот Lanukio » 08 Юни 2007, 13:53

А откога факт стана нещо, в което вярват хората или което пише по някоя книга. Не е никакъв факт, че някой ще умира като чуеш кукумявка освен ако не решиш да убедиш баба си в това и горката жена да умре от страх. В противен случай доста хора и всичките им роднини са безсмъртни явно.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Unforgetable » 08 Юни 2007, 17:24

Ами аз пък не бях чувала кукумявка допреди година, когато в продължение на месец взе да кука една от незнам къде. Същия месец почина моята съседка. От тогава птицата изчезна. Така че за вас-лъжа, за мен-истина. ОК
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 09 Юни 2007, 18:20

Потърсих ти малко информация, но странното е,че не намерих откъде идва това вярване. Намерих един форум по тая тема има за кукумявките, дано се отвори линка...ето го:
http://209.85.135.104/search?q=cache:qV ... wtopic.php
Другото, което намерих е, че е смятано, че вампирите дневно време се превръщали и в кукумявки освен във вълци, котки и т.н.
Аз лично мисля, че вярването е тръгнало от страха на хората и не е оправдано, освен това кукумявките са много силни тотемни животни.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот berla » 23 Авг 2007, 21:17

Здравейте,
бях дете, когато живяхме е в ЦГЧ, имаше кукумявка на покрива на къщата. Бегли спомени, не помня да е кукумявкала, но имам спомен от възрастна съдека, която казваше, че когато я чуеш трябва да изречеш: " от теб месото, от мен солта". ..., Днес живея, в блок състоящ се от 15 входа, обиколен от доста други подобни. От 1 година има кукумявско семейство, което не мога да кажа къде точно живее, чува се странно, понякога мисля, че е на покрива на съсдения вход, друг път от съседния блок не мога също да кажа колко са животинките, но има случаи, когато се чуват повече от 2.
Една нощ, не ми даде мира с виковете си, на следващата сутрин разбрах, че съсед е претърпял катастрофа с фатален край. Година по-късно песента или вика й, както го наричате, беше оглушителен, почина съседка. Сами се сещате, че блок на 8 етажа по 3 апартамета на етаж с 15 входа, си е доста сериозно като численост на хора. Ужасявам се, когато я чуя, често се питам, предвестник на лошо ли е, в разгонителен период ли е, кукумявка си, защото това е израза й на нормално съществуване ли, питам се защо избра квартала ни, вече 2 години. Поверията ни правят чувствителни и изпълват душите ни със съмнения. А какво правим, за да улесним живота на себе си и животните.
Аватар
berla

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор