от berla » 23 Авг 2007, 21:17
Здравейте,
бях дете, когато живяхме е в ЦГЧ, имаше кукумявка на покрива на къщата. Бегли спомени, не помня да е кукумявкала, но имам спомен от възрастна съдека, която казваше, че когато я чуеш трябва да изречеш: " от теб месото, от мен солта". ..., Днес живея, в блок състоящ се от 15 входа, обиколен от доста други подобни. От 1 година има кукумявско семейство, което не мога да кажа къде точно живее, чува се странно, понякога мисля, че е на покрива на съсдения вход, друг път от съседния блок не мога също да кажа колко са животинките, но има случаи, когато се чуват повече от 2.
Една нощ, не ми даде мира с виковете си, на следващата сутрин разбрах, че съсед е претърпял катастрофа с фатален край. Година по-късно песента или вика й, както го наричате, беше оглушителен, почина съседка. Сами се сещате, че блок на 8 етажа по 3 апартамета на етаж с 15 входа, си е доста сериозно като численост на хора. Ужасявам се, когато я чуя, често се питам, предвестник на лошо ли е, в разгонителен период ли е, кукумявка си, защото това е израза й на нормално съществуване ли, питам се защо избра квартала ни, вече 2 години. Поверията ни правят чувствителни и изпълват душите ни със съмнения. А какво правим, за да улесним живота на себе си и животните.