Хаос магия или Хаос манипулация?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот DarkAngel666 » 02 Юни 2007, 14:25

Дай където е цитат надолу до край, има доста, ама го постнах така, за по- малко място. Има около 4 реда разстояни м/у заглавието и по- долу написаното (защо няма едит на съобщенията подяволите).
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 02 Юни 2007, 14:51

[quote=8] За новопостъпилите магьосници, често се наблюдава избягване на смесването и/или използването на мета- модела. Типичен диалог с новатор може да прилича на посочения по- долу:

„Има ли духове?”
„Да, в спиритичния модел.”
„А в енергийния модел?”
„В енергийния модел има енергийни форми.”
„А в психо- модела?”
„В психо- модела се занимаваме с подсъзнанието.”
„А в информационния модел?”
„Там има информационни матрици.”
„Да, но сега има ли духове или не?”
„Да, има – в спиритичния модел.”
[/quote]

Така завършва това писанието дето си дал линка за моделите. И именно този диалог показва каква глупост са именно тези модели. В това което прочетох за спиритичния модел доста неща са вярни може би поне половината, но другата част са пълни глупости. Две думи и за енергийния модел, за да ти покажа каква тъпня са тези модели. Да много е ясно че човек имайки енергия и той може да прави магий както могат съществата от спиритичния модел. Но това как всичко се разглежда като една фина енергия е пълна глупост.

И понеже аз нали пак ще кажа съм прост телепат, проследи внимателно диалога и ще установиш че под "духове", "енергийни форми" и "подсъзнание" се има все едно и също нещо а именно енергийни разуми. Нарочно не съм посочил в това число и информационните матрици че, щото те изобщо нямат място никъде.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 03 Юни 2007, 11:37

М, да навярно в твоите очи. Един въпрос към всеки, който не е КАТ - той винаги ли е нещо подобно на фанатик-католик, който вместо Господ, защитава някаква форма на разум, която ми бърка някъде в душата и си прави гавра? Казах ти, че твоите енергийни форми приличат на Летачите на Кастанеда. Жалко, че човека почина, не бих пропуснал спор м/у двама ви, на тема, той ли е прав или ти си прав. Да, но пък, той не би спорил, защото доказването (по точно перченето) е само за задоволяване на егото, пък на него малко му беше непотребно. В крайна сметка мога да се обзаложа, че твоята система ще се изчерпи в даден момент, освен ако не я промениш или не преминеш към друга. Дори се обзалагам (да на хазарта). Интересно ми е, какво мислиш за употребата на канабис и халюциногени в твоя метод. Просто се питам, любопитно ми е? Както и да е, имам един познат, на чиито скайп пише "Прекалено сме важни, за да се вземаме на серионзо". Ти, вземаш ли се на сериозно, защото като чета, май го правиш. От написаното от тебе си правя извода, че абсолютно всичко се върти около твоите енергиини форми. Е другите тогава какво по дяволите правим и как го правим? И вземи прочети малко психология, няма да ти навреди, себе- анализа е нещо ценно, не просто губене на време. От друга страна "Въстаналия Прометей" също е книга, която си заслужава да се прочете. И още нещо, много си тесногръд.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 12:36

DarkAngel666 - ще ти отговоря на оня въпрос какво правим ние хората - ние си мислим че си живеем нашия живот, онези енергийните разуми ни смучат енергия, тяхната цел е естествено тази, те естествено много държат това да си е тайна за хората, щото никой дори и ти няма да искаш някой да ти консумира мисловната енергия. Това че животът ни изхлежда горе долу нормален, пак ще ти повторя те онези така го правят, иначе ще се изпортят и им е спукана далаверата.

Едно леко сравнение каква е разликата между човек и тези енергийните разуми. Представи си че човек може да мисли с скорост примерно на 3 Ghz компютър, а пък онези от паранормалното могат с 1000 GHz. Но това за скоростта не е толкова важно те имат енергий с които ти си в тяхното енергийно капанче и мислиш каквото те ти наредят и в каквата посока те искат.

И престани да ми вреш постоянно тази психология с нея си играя ей така както си въртя ключодържателя на малкото пръстче. Забелязал ли си как някой хора тъкмо това правят въртят си на някой пръст ключовете. Ха какво безсмислено занимание нали, за кво го правите бе, а вие умниците от психологията, а да аз ще ти кажа ония отгоре така нареждат на човека, защото така им трябва.

За летачите на Кастанеда и дон Хуан, да горе долу е вярно, но там е описано като детска приказка и някои неща не са точно както те ги описват. А пък за онези треви и опиати на дон Хуан са пълни глупости, вземи някакъв наркотик горе долу същото е.

Аз нямам его.

И ти съвсем си объркал нещо, къде съм писал че защитавам някакви форми на разум, аз ти разправям че те ни смучат мисловната енергия ти ми викаш че съм ги защитавал. Аьа или искаш да кажеш че защитавам тезата си за някакви енергийни разуми. Ей просветна ми братче обаче изразявай се малко по-добре за да е сигурно какво искаш да кажеш.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 03 Юни 2007, 12:57

DarkAngel666 - ще ти отговоря на оня въпрос какво правим ние хората - ние си мислим че си живеем нашия живот, онези енергийните разуми ни смучат енергия, тяхната цел е естествено тази, те естествено много държат това да си е тайна за хората, щото никой дори и ти няма да искаш някой да ти консумира мисловната енергия. Това че животът ни изхлежда горе долу нормален, пак ще ти повторя те онези така го правят, иначе ще се изпортят и им е спукана далаверата.

А бе КАТ, след като това е тайна за хората, ти как си стигнал до това прозрение? След като хората мислят това, което енергийните разуми искат, а те в никакъв случай не искат ние да знаем за тях, тогава защо те ти казват да ни говориш за тях??? Тук май си противоречиш. Нали те ти казват какво да говориш и какво да мислиш...
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 03 Юни 2007, 13:01

Не бе Марио.Не можа ли да разбереш до сега, че той се е измъкнал.Има специални способности.Той е Нео.И се опитва да ни предупреди.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 13:09

WandaBlenda - да малко си права за измъкването, горе долу е така но не съвсем.

Марио - онези поне на мен трудно ми нареждат какво да мисля и да правя, могат го но много трудно и зависи от случая. Примерно стоиш си и изведнъж ти се допива много кока кола или ти се дояжда шоколад, ей така тази мисъл ти идва изневидилица в главата. Ами да и аз отивам и пия кола и се съгласявам с тях. Но ако е нещо което е против моите интереси става доста сложно за да ме управляват.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 03 Юни 2007, 13:23

А не мислиш ли, че точно тези твои интереси са плод на техните желания? Ти може да си мислиш, че си се измъкнал, но може би пък те точно това искат да си мислиш.

Както и да е, как смяташ, че си се измъкнал? Кажи и на другите какво да направят, че да се измъкнат.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 13:34

аз го написах не съм се измъкнал напълно, на ръба съм. А за самото измъкване опира до това каква ти е телепатията, ако е слаба нямаш шансове. Дълго време през моя живот аз съм си ги чувал но съм си мислел винаги че това съм аз и по този начин аз си мисля. В това е убеден всеки един човек на Земята. След това започнах много трудно да ги различавам.

И какво да ви разправям, вие не ми вярвате за сънищата. Допреди 2-3 години и аз бях като в нещо като летаргичен сън по относно въпроса за сънищата как стават. Докато не се намериха едни от енергийните разуми които ми го доказаха на практика как става съня и че съня който преди малко съм сънувал всъщност те са ми го направили.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 03 Юни 2007, 14:08

KAT имам едно доста странно предложение за тебе. Навярно си чувал за нито/нито медитация. Седни и медитирай първо на тема, че ти си прав. След това продължи на тема, че аз съм прав. Сменяш на аз и ти сме прави и накрая - и аз и ти не сме прави. Само като експеримент :) За психологията, за момента не си мисля, че си я усвоил толкова добре, но това е мое мнение. Както и да е, като чета това си мисля, че или аз съм луд, или ти. Не знам, едно от двете ще да е. Пък може и двете да. Пък може и нито едно от двете - знам ли?

И като стана въпрос за ключодържатели, виж моя:
Изображение
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 14:29

DarkAngel666 - сега ще се напъна и ще ти кажа кога за последно медитирах - някъде юли месец 2001г. До преди това го правех доста често, само да ти спомена че доста бързо достигах такива нива в които примерно като си затварят вратите на колите на улицата, понеже това се чува в стаята ми, аз този звук го усещах сякаш времето малко странно се провлачва в самото звучене на затварянето на врата или като на забавен кадър. Стигал съм и до още по идиотски нива.

Или гледай сега една медитация ще ти яразкажа. Започвам да медитирам някъде в 16.30 часа това е в моята стая. Имам родители които тогава се връщаха от работа някъде към 17.30 ч. Така аз си правя медитацията никой не ме закача за нищо дори не ми влизат в стаята и така чак до 20.30 часа. А кво ще кажеш що така никой не ме е закачал барем да проверят дали съм си вкъщи или ме няма, става дума за родителите ми. Как ли стават тези номера, сигурно с ритуалчето да не те забелязват околните.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 03 Юни 2007, 14:44

От гледна точка на медицината, когато някой орган се остави да мързелува --> атрофира. Същото е и с някои умения Не си медитирал от 2001г., значи малко си позабравил :) Отново се обзалагам. Честно да ти кажа, упорството ти доста ме забавлява. Не съм се забавлявал така, откакто си говорих с Анахрония за Ницше. Дай нещо друго да чуем.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 14:56

еми погледни темата за "Богинята и откровението за сън" аз там май доста ясен бях. Ако ти е трудно да разбереш какво е написал дивака, не знам намери начин да разчетеш писанията му.

А пък за медитирането, просто голяма полза няма от правенето й, има някаква полза, но е съвсем малка, затова и вече не медитирам.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 15:02

DarkAngel666 - малко се ядосах и ще ти рецитирам какво ми казаха едни нематериални енергийни разуми (тези нямат телепатия имат друго). Те казаха че човека е все едно като една радиоточка, каквото пуснеш по кабела това и ти говори и точката, та и с човеците е така.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 03 Юни 2007, 15:14

А пък за медитирането, просто голяма полза няма от правенето й, има някаква полза, но е съвсем малка, затова и вече не медитирам.

Здрасти, какво имаш впредвид? Каква й е хубаво според теб и какво не?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 03 Юни 2007, 15:33

Хм...
Да ви се не знае, човек не може за два дни да отиде извън града по работа бе!!! :P

Такам... Явно ще ми се наложи да върна темата няколко крачки назад, но и няма, заради Марио, който вече пшопита за "изкъкването" на КАТ. ((в кавички, поради твърдението на КАТ, че още не е успял))

Та. Кат, в името на всеобщия спор, чрез който достигнахме вече до множество странични "изводи/прозрения" и който продължава да ме удивлява със смислеността и аргументираността си, ще си позволя да приема по-навътре една твоя реплика от преди една... две страници?

Ти каза, че си баем само за ритуалчета...
КАТ, повечето хора в този форум, които са запознати с моите писания и начини на разсъждение, значт, че аз лично не съм фен на горепосочените.
За мен чистата магия е форма на енергийна манипулация, тъй като абсолютно всичко в нашият свят е изградено от енердия. Вкл. клавиатурата, която в момента чатка приятно под пръстите ми.
Също така, нееднократно при това, съм заявявал позицията си, че магичните действия трябва да са нещо като "крайна мярка" там, където психологията и философията не успяват да ни помогнат, но ВИНАГИ трябва да започнем от тях.

Във форума има също така и немалко спиритуалисти, които "творят" своите действия чрез комуникацията си със различни видове същества (наричани общо за моен "астрали"), които също не спадат в графа "ритуалисти", а има и няколко птици (като теб самия), които следват своя собствена система, която не подлежи точно на квалификация. (МАКАР ти наистина да можеш да се впишеш като спиритуалист).

Така че- ти не можеш и нямаш никакво право да слагаш на всичкини думичката "ритуал" в устата.

::въздиша:: Такам... толкова по този въпрос...
Сега да се почваме нататък... :)

КАТ, добре- ти твърдиш, че сънищата ни се "спускат отгоре".
А запознат ли си с теорията, че де факто на сън нашата "астрална проекция", т.е. нашето... как го наричаше ти... ЕНЕРГИЙНО СЪЗНАНИЕ, ако не се лъжа, просто отива някъде другаде. И, да, тук ти можеш да изложиш тезата, че именно това място е построено от "Паранормалните" и чрез това, на което ни подлагат там, те успяват да ниу манипулират.
Хубаво. Ще те поразпитваме още малко по въпроса или няма и до там, темата така или иначе ще прескочи...

Но я ми кажи... Тук, в този форум, сме се събрали "от кол и въже" деца-идиотчета, които изповядват десетки различни "учения", някои дори по няколко на куп.... КАК се оказва, че в нито едно от тях няма и ГРАМ истинност? Кажи ми.

Да, знам, че света ни е изплетен от интриги и лъжи... Това е станало още много отдавна- още в първия момент, в който някой пра-човек е решил да прецака другарчето в своя полза и до ден днешен нещата продължават да се развиват лавинообразно...

Но, КАТ, истината... Истината винаги се просмуква на малки късчета. Тук-таме... Къде повече, къде по-малко...
И никога никой не би могъл да твърди, че другия е напълно грешащ или напълно прав.
Просто единствената истина е, че човешкото съзнание НЕ МОЖЕ при НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА да приема грандиозни истини в чистата им форма.
Просто не става.
Сигурен съм, че и аз, и ти, и шейсет-и-шести и дори Архи-какъвто-е-там-с-многото-титли-и-стрелящ-светкавици-от-четирибуквието-си
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 03 Юни 2007, 15:39

от ИОТ или от Масоните или от КЪДЕТО И ДА БИЛо би могъл да го направи.
Просто съзнанието му ще даде на късо някъде и отново ще се стреми към познати и по-близки нему структури, форми и наречия.

Но, кажи ми откровенно...
Ако всичко това ни се пуска "отгоре", ако наистина има "велика конспирация" и жабите ще завладеят света, а Дафи Дък ще бъде признат за върховното божество...

КАК можем да се подготвим, КАК можем да развием способностите си, КАК можем да се борим и ЗАЩО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО почти всяка изобретена от човек (т.е. пусната ни като муха в главата) система на Вяра или Магия успява да ДЕЙСТВА на истинско ниво.

И защо винаги спорим за имената на едни и същи неща?
((особенно последния въпрос- той е много важен)).

Айде- от мене "Чао", че ми се пие кафе и ми со умориха пръстите.

А и... КАТ, едно нещо наистина правилно казаха другите преди малко- никога не взимай нито себе си, нито ТЯХ твърде на сериозно.
Така хем ти ще имаш повече свобода, хем на тях ще им пречиш и ще им лазиш по нервите.

И едно, ама наистина ПОСЛЕДНО НЕЩО...
КАТ...

А "ТЕ" на "ТЕБЕ САМИЯ" защо ти ги обясняват тези неща, щом не им е угодно да станем от мишките котки?
Честно си ни кажи- защо вместо да се опитват да ти пречат, ТЕ се опитват да ти помагат?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 03 Юни 2007, 17:02

Ти каза, че си баем само за ритуалчета...

ами погледни форума и ще видиш че е пълен поне 80% с ритуали, някои и по един екран дълги и след това следват въздишки от рода о какъв хубав ритуал, ама действа ли, ами червената свещ за какво, ами менструалната кръв и тя за какво е. Или оле какви сънища сънувах давайте кажете ми какво значат, бързо подсъзнанието ми какво ми праща като послание.
Вече на няколко пъти като се заям и кажа че с тези рутуали нищо не става се включва Wizard и почва да обяснява как всъщност ритуала само спомагал за да може съзнанието да се концентрира и да стане магията. Да той също казва и как издейства от някой дух да му свърши някоя работа. Да нали аз си тананикам кой ли ме слуша.

КАТ, добре- ти твърдиш, че сънищата ни се "спускат отгоре".
А запознат ли си с теорията, че де факто на сън нашата "астрална проекция", т.е. нашето... как го наричаше ти... ЕНЕРГИЙНО СЪЗНАНИЕ, ако не се лъжа, просто отива някъде другаде. И, да, тук ти можеш да изложиш тезата, че именно това място е построено от "Паранормалните" и чрез това, на което ни подлагат там, те успяват да ниу манипулират.
Хубаво. Ще те поразпитваме още малко по въпроса или няма и до там, темата така или иначе ще прескочи...

Знам ги и тези писания уж като сънуваш отиваш в астрала и там астралните същества ти предавали уроци - врели некипели. Като сънуваш енергийното ти съзнание си е в главата ти, самия сън е нещо като представа която те ти показват в такова спящо състояние.

Но я ми кажи... Тук, в този форум, сме се събрали "от кол и въже" деца-идиотчета, които изповядват десетки различни "учения", някои дори по няколко на куп.... КАК се оказва, че в нито едно от тях няма и ГРАМ истинност? Кажи ми.

Да това си има обяснение, всичките тези учения са създадени нали от хора, но всичко им е диктувано отгоре. Има истини но са малко около 20% може би, има и такива неща които са казани правилно но са замотани в съвсем друга посока и служат за заблуждаване и то голямо

А "ТЕ" на "ТЕБЕ САМИЯ" защо ти ги обясняват тези неща, щом не им е угодно да станем от мишките котки?
Честно си ни кажи- защо вместо да се опитват да ти пречат, ТЕ се опитват да ти помагат?

.

Ами не ми ги обясняват, до повечето неща сам съм стигнал, просто за някои неща са ги изкристализирали какво са всъщност. И ако си забелязал аз говоря за два типа енергийни разуми, едните са телепатичните, те са тези които са постоянно на главата на хората и са постоянно тук както и ние хората. Те вече нищо не ми обясняват защото знаят че аз вече знам за тях и знам какво правят. А другите разуми те нямат телепатия, те са други не са постоянно тук на земята и с тях нещата са малко по-специални, да казват ми някои неща но искат горе долу същото като онези телепатичните. И не се опитват да ми помагат. Аз самия знам че колкото и да ви пиша вие пак няма да вярвате в писанията.

Един пример ще ти дам, виж темата за яденето на месо, аз предварително знам че никой няма да каже да неправилно е да ги убиваме и ядем. Обаче писах някакви неща там.

КАК можем да се подготвим, КАК можем да развием способностите си, КАК можем да се борим и ЗАЩО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО почти всяка изобретена от човек (т.е. пусната ни като муха в главата) система на Вяра или Магия успява да ДЕЙСТВА на истинско ниво.

това също го обяснявах, защото магийте всъщност ги правят енергийните разуми, най-просто ами за да се поддържа мита че има магия иначе групичката на магьсониците няма да я има и ще трябва да им измислят нещо друго с което да ги залъгват. И освен това погледни на всичките магически школи на какво се набляга на ритуалите на чакри, а всъщност най-важното е това дето мисли вътре в главата и те по този начин ни държат настрана да се занимаваме с него.

И ако искаш мога да ти поговоря и за Хаоса или за сайта inhaos.hit.bg и как с неговия създател Morti май му беше ника си чатихме поне един час и той меубеждаваше как силите на Хаоса са го направили принца на Хаос енергиите и какви невиждани неща прави, цели светове създавал и после унищожавал, и как ме навиваше да се включа там в ония групички дето си водят олигофренския дневник.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 03 Юни 2007, 17:51

Добре КАТ ,аз така и не разбрах ти какво целиш.Много държиш да си наложиш вижданията и да ти повярват , но после какво? На къде? Идеи някакви ? Склонна съм да се съглася , че има присъствие (за мен има най- различни същества не само 1 -2 вида ),както и да ги наричаш там...но какво е твоето послание?Да параноясаме или да спрем да вярваме в себе си или в каквото и да било освен теб или ?
Надявам се да получа директни отговори :)
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот DarkAngel666 » 03 Юни 2007, 18:38

О, нека чуем великия мислител и на тема ХАОС, моля те. И сайта е с .org :) Знаеш ли, макар да нямам диплома за психология, леко така си правя извод, че си а) параноясъл; б) не много в ред; в) отчаяно търсещ внимание; д) имащ нужда от психоаналитик; Интересно ми е колко ли ще издържиш с обяснения за тези енергийни там каквото са. Честно, ако създадеш секта би имал голяма успех.

И второто:

ония групички дето си водят олигофренския дневник

А ти каква форма на подготовка си имал?
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор