Въпрос за Луцифер

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Mell » 14 Авг 2006, 19:59

Ели, точно това е...
чувствмам някъкво вътрешно насочване.
Дори съм много учудена и изненадана от мислите си.
Трудно ми е да го обясня...
Аз наистина съм с християнско възпитание...
От една страна то се блъска със сегашните ми чувства ,
от друга не зная откъде ми се появи тази ненавист към
Църквата и Бога.
Объркана съм и това си личи от постовете ми...
Ще ми е интересно да разбера каква е твоята нагласа
спрямо Луцифер. И твоят опит :)
Mell

Мнениеот Trismegist » 14 Авг 2006, 20:36

Всички Обичат луцифер,защото низшите имтела са от неговия порядък.Също както всеки обича секса, храната и другите задоволявания на страстите-но тези неща не ни освобождават а повече ни привързват.

Луцифер е по-симпатичен на човека,нормално е.Все пак той се подчинява на природата си.Да се отрича Луцифер не е добре, но е добре да се акцентира,на неговата противоположност,за да се балансират нещата.
Когато човек акцентира на светлите прояви на съзнанието си, разгражда другите.

Любовта към Луцифер е просто Любов към този свят, той е лесно разбираем за нас и по-близко до нас.Той може да ти се яви,като светъл ангел, като Христос с невероятна прелест е и?
По лъскавата опаковка не се съди за подаръка.Нали в това му е стихията на него-да лъже и да се преобразява във всякакви инересни форми-да той може да е много забавен.

Минали животи?Всичко е настояще!Ние сме само тук и сега и споменът за миналите животи е само мираж.Човек е това, което си спомня и това което си мисли че е.

Бих казал,че ние нямаме минали животи а свързваме съзнанието си с друго такова съзнание, живеещо в друго пространствено измерение и преживяваме неговия живот,като свой по простата причина,че имаме един общ дух или информационна банка.Виждаме от очите на друг, това може да се направи и с човека стоящ до теб.Духа може да се прехвърля в различни съзнания,но не бих ги нарекъл "минали".
Инъче да животи са-нашето съзнание съществува едновременно на множество места и различните парчета на това съзнание си влиаят едно на друго.
Съзнанието съществува и в дървета и в животни и тези негови животи оказват някакво влияние на другите и това е лошото,че един като пропада дърпа и другите.Това е една обвързаност и зависимост,но пък споделят общ опит.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 15 Авг 2006, 05:23

Ели,тези неща ги има и аз също вярвам в тяхното съществуване, но според мен точно те не лъжат никога. Очите могат да бъдат излъгани, ушите с лъжовни думи, но не, вътрешния съветник не. Той според мен поне нито чува,нито вижда.. той е просто в съгласие с истината.
В случая съм склонен по-скоро да вярвам,че става дума не за това,обаче,а за типичното младежко противопоставяне на всичко ,сочено му до сега за "правилно". За съжаление имам не малко примери ,пред очите ми как младежи се отричат умишлено от вярата в доброто и решават да тръгнат по охолния път на порока и разпада.
Виждал съм как стават сатанисти,започват да слушат блек метъл и да се събират на Витоша,за да колят кози и прочее. За съжаление ми остава само да се натъжавам, защото дори и да се опитам да поприказвам с тях, така само подсилвам увереността им ,защото те търсят противопоставяне, а не правота. И за съжаление,често става дума за младежи, които притежават качества и таланти, които могат да развият и да радват себе си и хората,които са им близки. Да, обикновено става дума за хора, способни да направят много и далеч не са глупави. Това е просто един от капаните на системата, които дебнат иззад всеки ъгъл, както наркотиците, сектите и всички лъжеучения,разврат и задънени улици. Няма как да се предотврати, всеки сам трябва да намери себе си ,да се самоосъзнае и да възвърне силите си, вместо да ги хаби ,вричайки се в някакви имена, зад които не знае кой седи.
Трисмегист, много добре и разбрано си го казал. Голяма сила е нужна за да може човек ,въпреки всичко да продължава да отстоява себе си и въпреки,че понякога пропада, да намери сили да се издигне отново ,дори на още по-високо ниво.
Няма аз какво да кажа, обикновено пожелавам успех и се радвам, когато видя някой от миналото си да се смее от сърце.
Пожелавам ви успех icon_salut
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 15 Авг 2006, 17:38

Никой не говори за сатанизъм, и аз отдавна не съм младежка
Mell

Мнениеот Trismegist » 15 Авг 2006, 18:41

Хм като се замисля вуншната светлина гаси вътрешната.Какво искам да кажа.Нали това е,че искаме да сме Богове и начинът по който го постигаме е,като живем във външния свят,и забравяме вътрешния.

Но той съществува.Казва се,че още Луцифер в мисълта,която извоюва кионтрол над сърцето и разваля баланса на човешката система.От там нататък Емоциите и Мислите не са в хармония и всеки е сам господар на себе си.

Ето защо не можем да управляваме Мислите си и Емоциите си,защото контрола на едното се осъществява чрез другото.

Все пак Венера е и Слънцето са свързани със сърцето и ето и легендата.Луцифер се оттегля от двете тела,защото се оттегля от сърцето.Мисълта се характеризира с Марс и с мъжкото начало.

Да защо Луцифер да не е прелъстител-това е мъжкият принцип.
Ето още един пример за външната и вътрешната светлина-когато на еди човек всичко отвън му е наред-той умира вътрешно,не се бори.
Когато има трудности и препядствия-тогава вътрешната светлина се развива.Тогава човек намира красотата в себе си,там търси и богатството.

Не знам дали вътрешното или външното е по-важно,но мисля че трябва да се намират в равновесие и точно това равновесие се е нарушило,заради отделянето на Луцифер.

Луцифер е Индивид,той е на този принцип-не набляга на групата.
Всеки човек трябва да изгражда това,качество,което ще го уравновеси.Ако е емоционален-да развива мислите.Ако е интелектуален,да хармонизира мислите със сърцето.

Ето и в човешката раса се наблюдаваше доскоро-предимство на мъжете пред жените,но в настоящия период нещата се уравновесяват.

разделянето на Мъжа и жената е породено,точно от Луциферовото отделение.Общо взето може да се приеме,че една част от Бога губи баланса си и се поставя под карантина,за да не завлече цялото божество.
Тази карантина е нашият свят-той е нещо,като лечебница.В него ни се дава шанс отново да възвърнем баланса си.

Ето ти един пример за загуба на баланс и това е неравновесието между лявата и дясната ръка.Знаем,че лявата е по-несъвършена.
Както в този свят лявата ръка е по-надолу от дясната,така и в онзи свят Луцифер е по-назад от Бога,но тука е обратното.Луцифер все още владее този свят и вероятно дясната ръка се подчинява на неговият принцип.

Има различни моменти в които ние ползваме кратковремения баланс,за да проявим свободната си божествена и творческа воля.

За пример давам 12:00 часа,когато е границата между две денонощия.
Събирането на длани при молитва.
Ползването на равноденствието итн.Сексуалнаат магия е на този принцип-ползва се момента на възможно,най пълен баланс между мъжкия и женския принцип.
Цялата работа е заради баланса.

Мога да посоча още философията на Сивата магия.

Докъто Моисей говори за закона или Око за око Зъб за Зъб,който
олицетворява баланса в нашия свят,то Иисус говори за подлагане и на другата буза,което ще възстанови баланса между нашият и другия свят.

И както казва вски християнин-Нека царството Божие слезе на Земята.
Луцифер ще бъде откупен :),това зависи от всички нас.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 16 Авг 2006, 08:38

Мел, в моята практика нещата са малко по условни и името Луцифер е просто име. Усещането и разбирането е нещо различно. Ако трябва да говоря за Сатан, Луцифер, за Мефистофел, за дявол, демон, за Бог, за Исуус, за света троица и т.н....няма да отговаря на истината. В молитвите ми, в практиката ми това е сила която както двете страни на медала притежава "добра и зла" страна. А аз имам нужда и от двете, без да изпитвам неприязън към никоя от тях. Това е като двете ми длани. Едната ръководи чистата сила, а другата длан ръководи нечистата. За съжаление се работи и с двете, независимо че дадена магия може да бъде добра за едни и лоша за други. Все пак това е част от магьосническата дейност. Нещата са слети, човек има нужда и от двете си ръце, нали?! Трудно е да обясня, но дори думата лош, зъл, или отрицателен не е подходяща за въпросния Луцифер. Trismegist, на места го е казал така както и аз бих го казала....

От опита си,от практиката и наблюденията си обаче съм научила че понякога това вътрешно 7-мо чувство или нагласа към даден су/обект може и да търпи промяна. Тя става толкова бързо, неочаквано и спонтанно че човек сам незнае как е променил убежденията си. Тогава пак вярваме силно в мислите и усещанията си, както и преди това, пак е трудно да обясним на околните за всичко това и пак е възможно тези душевни насоки да не са грешка...
Някой беше казал "Следвай сърцето си...", а друг "Разумът преди чувствата..." Струва ми се че вярвам и в двете сентенции.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Mell » 16 Авг 2006, 18:58

Ели, Trismegist благодаря ви
важно е за мен, това което казвате.
Ще продължа да се вглеждам в себе си
и най-вероятно ще имам още много въпроси :)
Mell

Мнениеот weballergy » 27 Авг 2006, 19:10

Mell, едва ли най-доброто, което можеш да направиш като си сърдита и отегчена от Бог е да се обърнеш към Сатаната... Разликата е твърде голяма, не е като да се разсърдиш на приятелка и да не й говориш, това е доста по-сериозно. затова те съветвам да се замислиш повече преди да започнеш да почиташ Луцифер по тази причина... Не че е лош човека,ама все пак... 8)
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 28 Авг 2006, 19:10

Не обръщай внимание, той просто си лае. А за
другото си права, не е като да се разсърдиш на приятелка.
А аз просто търся и се интересувам...И си зададох въпросът право куме в очи.
Питах някой знае ли нещо повече за Луцифер.
Нямам нужда от съвети правилно ли е или не...
Mell

Мнениеот nvknvk » 17 Юни 2007, 15:13

Сатана е конкурент той е противник и светлоносец. Следователно той е Йехова защото той предлага по висш начин на живеене. А Отец е Твореца, Ариман за пръв път тук го чух владее мрака нали????
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот malphax » 01 Ное 2007, 09:14

От това,което аз съм чел ,е че( Lucifer,Satanata)и другите му имена
всъщност Луцифер е бил доверения ангел на Бог.Но се възгордял и Бог го свалил от Небесното Царство.Даже мога да ви дам точен цитат
Аватар
malphax
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор