Ангели VS Демони

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот nikoj » 19 Юни 2007, 18:32

Bloody Alibis, както ангелите така и демоните могат да се призовават и могат да бъдат принуждавани да извършват определени неща. Съществуват символи печати, ангелско писмо и др., които позволяват това да стане. Проблемът е следният: овладяването на Свещената магия (тази, с която могат да се управляват нещата) е трудно постижимо. Това е така, защото тя не е магия в общоприетия й смисъл. По-скоро е съчетание между магия и свещеничество. В смисъл, че този, който я практикува трябва да се е отдал изцяло на Бог. Тази вяра му позволява да се свърже с архетипите на древната Кабала (магическото учение на евреите, което разкодира библията; Свещената магия е част от това учение), които позволяват да се манипулират ангелите и демоните.
Като цяло ангелите и демоните не са в противоборство. Не би могло да се каже, че едните са по-силни от другите. И едните и другите са творение на Бог и са му изцяло подчинени. Още нещо, което не е за пренебрегване - и ангелите и демоните НЯМАТ РАЗУМ. Те не правят нищо на своя глава.
Казано опростено - ангелите са природните закони. Като под природните закони се разбира не само законите, които управляват материалния свят, но и тези които са в сила и на по-висшите нива. Демоните са принципите, които управляват нашата (човешката) психика.
От къде идва опасността, когато призоваваш демон? Обикновено когато позоваваш някой демон, обикновено се призовава някакъв отрицателен аспект, който е присъщ на човешките същества. Когато това се осъществи, ти се отваряш към този аспект и съществува опасност той да завладее твоята психика. Много по-трудно е да се опиташ да накараш един природен закон (да призовеш ангел) да надделее над другите, въпреки че и това не е невъзможно.
Надявам се, че бях достатъчно ясен. Ако решиш да се занимаваш с тази насока на магическото учение, препоръчвам ти "Свещената магия на Абрамелин мага" и те съветвам да не следваш "Енохова магия" (мисля, че книгата е на Доналд Тайсън), въпреки че е добре да я прочетеш за да видиш една изопачена версия на първия труд.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 19 Юни 2007, 18:45

ilusia май фанатиците се увеличиха с още един. Ала, ще им кажеш ли, че всички богове и демони сме ние?

НАШЕТО ИМЕ Е ЛЕГИОН
РАЗДЕЛЕНИ ЗА ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ
НЕКА НИКОЙ НЕ ИЗДИРИ ВЕЛИКАТА СИЛА
ЗАЩОТО ВСИЧКИ БОГОВЕ И ДЕМОНИ СМЕ НИЕ*
(*Предварителна литания в Хаос - Сферата)

КАТ, мисля че намери предполагаеми лица за своята секта. love8
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот kamael » 20 Юни 2007, 00:44

Darkangel666 - радвам се че тоя път споделяме една и съща позиция (става вапрос за евокацията и инвокацията)с една малка поправка-ангелите и демоните не влизат в определението божии форми-това са аспекти от божественото под каквото и да е име ,и силно не ги препоръчвам за евокация ,по добра идея е да бъдат инвокирани тъи като при инвокацията приемника поема толкова енергия колкото може да контролира от источника ,докато при евокацията незнам какво ще стане ако се даде изява на някоя божия форма на физическо ниво например на вашия Сет,мисля че буквално ще отвее съзнанието на евокатора.
the reality is someone's freaken dream
Аватар
kamael

Мнениеот DarkAngel666 » 21 Юни 2007, 17:23

Аз пък си мисля, че е такова, каквото го мислиш че е. Може и да греша, но не за себе си. Не споделям никаква позици. Зависи от системата. И ангелите и демоните могат да бъдат приети като отделни същества. От друга страна могат да бъдат приети и като проявления на АЗ-а. И в двата случая магията действа. Позицията е проста форма на насочени мисли. Може да се мине и без нея.

ПС: Все споря с тебе, един път да взема да се съглася. Прави си.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Satanailla » 23 Юни 2007, 14:29

Аз съм сатанистка и до колкото ми го позволяват силите за сега, "работя" само с демони, най - вече с Амон, но въпроса ми е след като серафимите са на "добрата страна", как ние ги призоваваме?
Просто Глухарче!
Аватар
Satanailla

Мнениеот ilusia » 23 Юни 2007, 14:54

Ще си спестя проповедта , че преди един човек да се осъзнае като човек и като личност твърде самонадеяно би било да се определя като нещо друго... Както и частта с това , че "добро и зло " няма ;)
Та на въпроса ти. Ако един "бял" извика демон той ще дойде нали ?
Ако един "черен" призове серафим , той ще дойе.. няма значение кой кого е извикал ,а само "каузата " на която служат
Обаче никога не можеш да бъдеш сигурна какво е онова което е дошло , за какво се представя и какво ще ти коства ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 23 Юни 2007, 15:51

Ще си спестя проповедта , че преди един човек да се осъзнае като човек и като личност твърде самонадеяно би било да се определя като нещо друго... Както и частта с това , че "добро и зло " няма ;)

А не е ли всичко в главата на хората?
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 23 Юни 2007, 15:57

ако си си самодостатъчен и живееш в нереален и измислен свят продукт на твоето его - да в главата е.
"нашите мисли формират нашата реалност" но "нашата" реалност ;)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Satanailla » 23 Юни 2007, 17:42

въпроса ми беше защо се отзовават, а не защо ги призоваваме.
Просто Глухарче!
Аватар
Satanailla

Мнениеот n0angel0s » 23 Юни 2007, 20:16

Ей, хей .. тук обстановката се разгорещи ..

Това е ясно - ИМА ангели ИМА и дяволи.. Да погледнем картинката така.. Ами ако нямаше ангели? Ами ако нямаше дяволи? Какав ли би бил света.. Да не забравяме, че всяко действие си има своя равна по сила и по големина противодействие.. и колкото и налудничево да звучи както Рая не може без Ада, така и Ада не може без Рая.. Тези създания са неизменна част от живота ни.. Ангелите ни пазят - ДА няма лошо в това, дяволите ни вършат мръсната работа.. Вижте може много много да не съм от знаещите и разбиращите.. но само едно мога да кажа, че щом ги има, значи има защо.. аз не мисля, че има нещо безцелно на този свят..

П.с. Всеки си има свое мнение по тази тема, и във всяко мнение има истина.. поне според мен, просто е въпрос на виждане. :roll:

Има неща, който трябва да преживеете, за да разберете.. confused2

Да не забравяме, че във всеки един от нас има по един малък ангел, който иска да помага, да прави добро за семейството си, за приятелите си.. и в същото време един дявол, който да брани с яростта си дадена територия, чувства, приятел, семейство и т.н.
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Satanailla » 24 Юни 2007, 08:05

n0angel0s написа:Ей, хей .. тук обстановката се разгорещи ..

Това е ясно - ИМА ангели ИМА и дяволи.. Да погледнем картинката така.. Ами ако нямаше ангели? Ами ако нямаше дяволи? Какав ли би бил света.. Да не забравяме, че всяко действие си има своя равна по сила и по големина противодействие.. и колкото и налудничево да звучи както Рая не може без Ада, така и Ада не може без Рая.. Тези създания са неизменна част от живота ни.. Ангелите ни пазят - ДА няма лошо в това, дяволите ни вършат мръсната работа.. Вижте може много много да не съм от знаещите и разбиращите.. но само едно мога да кажа, че щом ги има, значи има защо.. аз не мисля, че има нещо безцелно на този свят..

П.с. Всеки си има свое мнение по тази тема, и във всяко мнение има истина.. поне според мен, просто е въпрос на виждане. :roll:

Има неща, който трябва да преживеете, за да разберете.. confused2

Да не забравяме, че във всеки един от нас има по един малък ангел, който иска да помага, да прави добро за семейството си, за приятелите си.. и в същото време един дявол, който да брани с яростта си дадена територия, чувства, приятел, семейство и т.н.

Пак не ми стана ясно, но то май аз съм си виновна :oops: Иначе едно голяма благодаря icon_thanks icon_thanks icon_thanks
И днес да празнувате !
Просто Глухарче!
Аватар
Satanailla

Мнениеот DarkAngel666 » 24 Юни 2007, 15:14

ilusia написа:ако си си самодостатъчен и живееш в нереален и измислен свят продукт на твоето его - да в главата е.
"нашите мисли формират нашата реалност" но "нашата" реалност ;)

Е, като хаотист би трябвало да мисля по няколко различни начина за мисъл(бог)- формите, през определен период от време. Какво са зависи от модела. Останалото е инвестиция на вяра (демек, има ги, ако вярвам в тях) и теглене от банкомат (евокация, инвокация...).
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор