KAT написа:гледай сега кратък отговор на твоите безумия. Когато човек се кани да направи нещо или да предприема, той предварително го обмисля трябва ли да го прави и защо ще го прави. Така че човек си дава ясна представа че нещото му е необходимо и затова когато той го прави това нещо той не го прави с мисълта в главата си, да става каквото си ще от неговото произведение на изкуството което ще сътвори. Иначе просто е сгрешил че просто е почнал изобщо да прави това нещо, защото то е излязло безсмислено и няма полза от него пълна загуба на време.
Ти явно слагаш равенство между тези две неща -
да става каквото ще = няма да се самоосъждам и да се виня, или да правя трагедии - защото знам , че съм направила всичко възможно в дадена ситуация, или чиста съм пред себе си
Ами да става каквото ще, ти си учила за даден изпит, защо изобщо се явяваш на другия ден на изпита нали ни е все едно дали ще вземем или ще ни скъсат. Правили сме нещо дето ни е било каквото ще да става, тези знания не ни трябват и за по лесно не се явяваш на изпита.
Или пък не учиш изобщо за изпита ами ходиш на дискотеки и отиваш на изпита с мисълта в главата ти, ами да става какво ще ако ще и да ме скъсат все ми е тая.

Но,ако не го взема да се самоубия ли? Ще го взема следващия път.

Мда, може би слагам равенство между тия двете неща - създавам си една философска нагласа все пак, за да не се ядосвам, ако не стане работата.
Ами ти ако не си вземеш изпита , въпреки че си положил големи усилия, просто да речем въпросите са увъртяни, или професора не е на кеф, не е важно, и въпреки всичко - не го вземеш какво правиш? Отиваш пак, но понякога се случват такива работи, не трябва човек да се отчайва ,ако не станат нещата от първия път.
--------------------
"Целта оправдава средствата" също много , много уважавам, но не е общовалиден принцип. Сега, ако един човек иска да има пари , много пари и за това убива, дере кожи,продава наркотици и т.н. и т.н., тази цел никак не оправдава средствата. Има пари и на каква цена?
Целта оправдава средствата, в случай , че средствата са без вреда за никого.

А пък , когато човек силно желае нещо все ще се намерят средства за да постигне целта си + огромно търпение защото нещата не винаги стават от раз, но стават.