Тъмната страна на силата.

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот EvilOne » 25 Юли 2007, 20:53

Добре!Радвам се че тук има мислещи хора,а не сляпо следващи написаното в книжките
Какъв е смисъла да се отхвърлят ограниченията на сивия живот който водят болшинството от хората,за да си поставиш веднага нови такива ?
И как,ако приемем,че има добро и зло,можеш да запазиш баланса,за който всеки говори,отричайки едната му половина?
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kotentseto » 25 Юли 2007, 20:53

Е тъкмо в Дневната стража е показано колко еднакви са всъщност целите на светлите и тъмните. Не беше съвсем подходящ примера ти, макар че се съгласявам силно с мнението ти.
Добро и Зло не са полюси, а гледни точки.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 25 Юли 2007, 21:24

Добро и Зло не са полюси, а гледни точки.

напълно съм съгласна не може да се каже кое е добро и кое е зло,защото това което е добро за теб за друг не е и обратното
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 26 Юли 2007, 00:38

Е, като вие разграничавате добро и зло, що е хаос тогава? Да не разграничаваш добро и зло също е разграничаване. Всичко е гледна точка, дори и форумът е гледна точка и становище. На становището не мисля, че му пука дали е такова. Мониторът, който гледате също е определение и гледна точка и становище.
---------------

Сега, седнете и направете упражнение за чакрите. След това се напушете и пак повторете упражнението. Защо да го правите? Ами известно е, че канабисът променя възприятията за определен момент. Ще имате 2 различни усещания от на теория едно и също нещо. И защо да го правите? По този начин ще излезнете за кратко време от тунела си на реалност и ще навлезете в друг. След 20 години повторете упражнението (е тука вече не съм го пробвал). На теория вече трябва да имате еднакви усещания.
---------------

Не "злото" или "доброто" прави магьосникът неспособен, а развитието на свръх- АЗ, което също о определение.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 26 Юли 2007, 09:53

[quote="demonicнапълно съм съгласна не може да се каже кое е добро и кое е зло,защото това което е добро за теб за друг не е и обратното[/quote]

Тази постановка и тя не е вярна. Защо не дадеш някой пример, как един прави добро, а за друг това е зло. Обаче, лаиците в мисленето пак ще кажат че не ги интересува дали ще завършат.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 26 Юли 2007, 12:11

Глупости. това за доброто и злото са си чисти формулировки от гледната точка на всеки. За мен ще е зло ама за онзи ще е добро например. за едно такова нещо може да се измисли и друга дума и тя пак ще означава същото. Никъв напредък тук.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Child Of Nature » 26 Юли 2007, 17:42

EvilOne написа:Значи емоциите правят човека слаб? Което води до логиката че ти си лишен от тях,следователно силен.Обаче,без емоции как можеш да разбереш и оцениш доброто,красивото ?Не се ли превръщаш в празна обвивка ?
Правото и законите,винаги,са се определяли от тези които имат власт.Не дава това "справедливоста" именно в ръцете на "Злите" ?
Пишеш за правилен път.Кой път е правилен?За кого?Спрямо какво ?
Отново самоуверени но глупави приказки на които съм се нагледал

Не съм лишен естествено. Аз говорих за отрицателните емоции и хората които ги използват и им се отдават вместо да ги предотвратяват. : ) Разбирасе няма нищо по-хубаво да се наслаждаваш на живота и да "оценяш красивото" воден от чувства на лубов /няма "йу" в проклетата клавиятура! хах сори/. Та исках да кажа че точно това определя такива хоа като слаби, но нямам предвид положителните чувства..
Аватар
Child Of Nature
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 26 Юли 2007, 19:51

Poison - дай конкретен пример, недей да повтаряш като папагал крилатата фраза.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 26 Юли 2007, 20:33

Четох нещо от ОШО и нека ви попитам - Представете си че сте сами в природата . Няма хора около вас . Така сте от цял месец или година . Няма общество . Ще сте останали сами със себе си . Ще чувствате ли добро и лошо или просто ще живеете ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 26 Юли 2007, 20:38

мисля че просто ще живея,но като си спомням разни неща няма ли пак да се пораждат в мен добри или лоши мисли зависи какво си спомням не е ли така???
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 26 Юли 2007, 20:39

ами да вървя си по една пътека сред природата и така си блейкам и си удрям силно крака в един камък. Естествено че ще почувствам че нещо лошо ми се е случило понеже съм си ударил крака и ме боли. А пък доброто ще дойде като разбера че удара не е толкова страшен ще ме поболи малко и ще ми мине.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 26 Юли 2007, 22:46

БЛОТ написа:Четох нещо от ОШО и нека ви попитам - Представете си че сте сами в природата . Няма хора около вас . Така сте от цял месец или година . Няма общество . Ще сте останали сами със себе си . Ще чувствате ли добро и лошо или просто ще живеете ?

Една древна или може би не чак толкова мисъл: "Не постъпките на другите ме дразнят, а аз се дразня на постъпките на другите".
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arian Star » 27 Юли 2007, 10:00

Блот, знаеш ли задаваш доста интересен въпрос и казус. Отскоро се сблъсках с тази тема пряко, но това е друг въпрос. Та, представих си, да живея в гората и да няма никой друг около мен. Сигурно, просто ще живея, както се изказаха тук. Обаче като се знам, мозъкът ми ще бъка от мисли и то вероятно да са някакви спомени, които ще бъдат я позитивни, я негативни. Може би след време, когато достатъчно подивея и не виждам хора, тогава няма да имам и съзнание за добро и за зло. Може дори ще забравя да говоря. Не знам, не мога дори да си представя живота без обществото и хората. Особено пък аз, която съм страшно комуникативна и без телефон и компютър все едно ми няма дясната ръка! icon_angel
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 28 Юли 2007, 09:11

Demonic - Права си но аз говоря да си сред природата не само физически . Умът е по-важен къде е от физичното тяло . Ако мислиш за нещо в спомените ти всъщност няма да си цялата там (в природата сама) а една малка част от теб .
Arian Star - Да тези мисли които би имала са само в началото . Дефакто това е най-голямата битка . Егото с което си се отъждествила по време на цял живот с хора започва да се откъсва и това както казах в друга тема боли . Ти усещаш че вече не си пълноценна . Но това чувство е измамно . Егото погажда номера . Както се беше изказал Ошо - Дяволът е изкуственото его . Няма друг дявол . И в историите в които дяволът предлагал на някой човек в самота храна , секс , алкохол , вода и всякакви блага само за да направи нещо това било само егото . Всъщност може да се каже че то говори със собствен глас в теб . По този начин погледнати тези истории които се разказват за Христос са много по-реалистични за много хора .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор