Магическо дърво

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот huk40 » 15 Авг 2007, 11:14

Моля ви кажете от къде мога да си намеря квадратна абаносова дъсчица с дължина 40-50 см и дължина на страната 4-5 см!! :roll: icon_thanks предварително
Аватар
huk40

Мнениеот demonic » 15 Авг 2007, 11:35

ми купи си плоскост от абаносово дърво и после си го изрежи със зеге и готово защо питаш за такова нещо първо помисли преди да питаш такива неща не е чак толкова трудно,не се обиждай нищо лошо icon_blob1
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 15 Авг 2007, 11:48

А размерите който си дал не са на квадрат а по-скоро на правоъгълник.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот huk40 » 15 Авг 2007, 11:57

А най точно са на паралелепипед.Добре ама това питам от къде да я купя тази дъсчица?
Аватар
huk40

Мнениеот MrFaust » 17 Авг 2007, 17:45

Ами от дърводелец бре ... Отиваш в работилницата на някой дърводелец и му казваш какво искаш , ако няа в наличност ще оръча и до няколко дена ще я имаш ... ( занимавам се с инкрустации върху дърво , така че ми се налага доста често да поръчвам по - екзотичните видове , за около 4 дена ще ти доставят абаноса )

П.С. Ако ще я обработваш - внимавай защото е изключително твърдо дърво и действай само по посока на проводящите цеви на дървесината за да не се накълцаш ;) ...
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот huk40 » 17 Авг 2007, 20:26

Трябва ми за магическа пръчка и ще я правя при стругар аз само ще я мина с финна шкурка и ще я лакирам.Да знаете сменям си ник-а на Flagrant Semper!
Аватар
huk40

Мнениеот demonic » 17 Авг 2007, 20:33

незнам,но аз мисля че трябва сам да си я изработиш,а не някой друг да ти я прави
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот dsims » 18 Авг 2007, 05:44

Аз имам моя. Собствена израбодка. С квадратна дружка и кръгла показалка. С двоина спирала на дръжката. Лакрирана е със златен лак. Използвам я вместо жезъл. Размерите и са:
Тя е 24 см.
Дръжката е 8см.
А останалото е 16 см.
Аватар
dsims
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FlagrantSemper » 18 Авг 2007, 09:13

Ета каква ще ми направят:
Ще е дълга 34 см
И широка в най-широката си част 2 см в диаметър а ето и дизайните между които се двоумя:
ЦъкЦък
Казвайте коя е по-хубава
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 18 Авг 2007, 10:51

със сигурност не твойта е по-хубава защото не си я правил ти а неговата си я направил сам и в нея е вложена сила,а според мен твойта за нищо няма да става (без да се обиждаш) не е важен видът а това каква работа ти върши
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот FlagrantSemper » 19 Авг 2007, 19:38

За мен е по-добре някой друг да ми я направи,все пак всеки внася в магията нотка от собствената си същност!!!
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 19 Авг 2007, 20:14

да но нали това е твоята пръчка и не дръг а ти трябва да внесеш в нея твоята енергия,незнам но изобщо не съм съгласна с това друг да ти прави нещата,но ти си знаеш все пак де,ама това е глупост поне според мен
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот MrFaust » 19 Авг 2007, 22:15

Демоник , е напълно права ... Ако ти си я направиш , то ще внесеш голяма част от своята енергия , а не чужда което е много важно , защото все пак ти ще я ползваш а не другия който я е изработил ... Да не говорим , че когато се постараеш да си направиш нещо сам то ти е много по свидно и ти носи много повече удовлетворение ...
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 20 Авг 2007, 02:52

Е не е точно така.Има хора които една филия хляб не могат да отрежат равно, камоли пръчка да направят.По тая логика нито един пентакъл,благовоние или свещ купени от магазин, няма да работят, щото не си ги направил сам.Нали за това е освещаването.По принцип личната изработка на нещо, го зарежда със собствената ти енергия още по време на работата, защото докато работиш ти се концентрираш над целта за която го изработваш.И тогава заредената вещ те "познава", така да се каже, още от самото начало и "познава и преследва" целта за която си я програмирал.Например във всяко едно упътване за карти таро или руни купени от магазина, ще прочетеш че трябва да мине известно време и практика за да усетиш картите или руните като свои.Всъщност става точно за това , че с течение на времето те се настройват към твойте вибрации и ти към тях.Просто трябва после повечко да практикува за да има резултати.Ама то и със собственоръчно изработена пръчка пак много практика ти трябва за резултати :) Така, че що да не си я поръча пръчката човека.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 20 Авг 2007, 05:02

абе то няма лошо да си я поръчва човека,хубаво щом го кефи,ама за мен тва е все едно искам да си гледам куче и си зимам порцеланова фигурка имам предвид да ок той ще си я освети след това,но това е пручка а не пентакъл или благовоние,за един вещер пръчката значи много тя е проводник на неговата сила,тя е като неизменна част от него едно цяло с него и присъства във всяко магическо действие тя е като продължение на ръката ти едно цяло с теб,а пък ти видял ли си пръчките които си е харесал ок готиниса ама те са точно като от хари потър аз мисля че желанието му да си направи пръчка идва единствено от това че е гледал много филми и му се иска и той да прави такива неща като хари потър,нека си я купува като иска,но за мен както мисля че и за повечето практикуващи вещерство пръчката е важна неизменна част от самия теб,в която влагаш много сила и енергия и която присъства във всяко едно твое действие а не е да си купиш някоя супер яка само за да казваш "я виж мойта ква е яка" а всъщност да не става за нищо просто за мен тя означава много и в нея има заложен символизъм
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 20 Авг 2007, 10:07

За магията като вид тинейджърско увлечение си права, но ти не може да съдиш какво ще означава пръчката за него само защото е решил да си я поръча.Хората се развиват.Не се знае каква му е мотивацията и доколко упорито практикува.Я си представи следната линия на времето: след 5 години ти си стандартно женена с 3 деца в и си забравила тинейджърските си увлечения по магията, а той се е развил до степен да проумее, че пръчката е просто театрално средство за предизвикване на психологично състояние в което освобождаваш ума си и е престанал да я използва, защото вече не му е нужна :wink:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 20 Авг 2007, 10:21

ехеее много си права, ;)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Belgarat » 20 Авг 2007, 12:57

Няма нищо лошо да си поръча пръчката и аз мисля да направя същото, защото сигурно ще си отрежа някой пръст при правенето и.
И двете пръчки на които си се спрял са хубави, но разгледаи и този саит там има още по голям избор www.whirlwood.com
Demonic не съм съгласен с теб, че тези пръчки са като по филмите за Хари Потър, защото в Англия и САЩ такива модели се правят преди повече от 30 години, а тогава Хари потър не е имало.
FlagrantSemper би ли ми казал къде точно ще ти изработят пръчката, защото тук дето живея никой не се занимава с дърворезба, а пък се свързах с един майстор ама той нещо май ме сметна за ку-ку като му казах какво искам да направи.
Аватар
Belgarat
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FlagrantSemper » 20 Авг 2007, 13:15

Известен ми е този сайт.Аз имах 1 пръчка от там казва се The Headmaster,просто много си падам по изчанчените неща.
За другото:
Ами трябва ти стругар.Незнам ти от къде си,забравих да видя :) ,казваш му че това ти е част от облегалката на стол примерно или казваш,че брат ти е хлътнал по(както казаха по-горе)Хари Потър и готово. icon_eusa_dance
Сега демоник нека ти обясня.За мен няма значение кой ми е направил пръчката,за мен е важна естетиката,изящността и,подбирам я еди каква си,за да прилича на моята душевност,и на мен като цяло.
Аватар
FlagrantSemper
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот dsims » 20 Авг 2007, 13:50

Въпреки че по-рано казах че имам ми е интересно да разбере къде във София мога да намеря човек, който да прави подобни неща.
Аватар
dsims
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор