Защо месото е вредно?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот mucyto » 20 Авг 2007, 19:04

Това да не е някакав знак?Мама беше направила грах и месо,а послемравките го полазиха!!!
Аватар
mucyto
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 20 Авг 2007, 20:01

да знак е че явно не сте го изяли когато му е било времето ;) и нормално като седи на вън и аз бих го полазила(ако бях мравка ) хаха
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 21 Авг 2007, 17:53

безмозъчни глупаци сте - това е, това как възприемате нещото "мръвка" 100000000.....000000 % ви го гарантирам че ви е пуснато от духовете и ви го пускат всеки път като стане дума за мръвка в живота ви.

Естествено че не съм точно против яденето на месо (дори съм много, ядеш останките на някакво същество което е било живо, не ви ли втриса от това), но зависи от гледната точка на разсъждение. Ако камъните бяха толкова вкусни или хранителни колкото месото щяхме да си ядем камъни, обаче те не стават за ядене. Камъка за да го изядеш не трябва първо да го убиеш това е малката разлика която вие не можете да разберете.

Не можете ли да разберете, че само много ниско интелигентна цивилизация би избивала по-низшите подобни на тях за да се храни с тях, при положение че може да се живее и само с растителния свят, това по друго яче казано защо е неправилно яденето на месо. Първобитни глупаци сме това е и вие естествено не можете да го осъзнаете понеже онези духовете не ви позволяват.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EvilOne » 21 Авг 2007, 18:26

Ок,можем да живеем само с растителна храна-но не искаме.Ок,командвани сме от духове-да са живи и здрави така ни харесва.Откажи се :)
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 21 Авг 2007, 19:18

ооооооо хич не ме втриса екстрами е направо супер ама май твойте духове за нищо не стават щом не могат да ни откажат от месото явно не са толкова велики а и аз нега съм си нисша важното е че ми е вкусно и не съм гладна а пък ако съм си пурвобитна много си ми е добре май ти си безмозъчния глопак който само се самозалъгва
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 21 Авг 2007, 22:06

Точно само от растителна храна няма да можеш да живееш, но карай. Е може, но трябва да вземаш хранителни добавки. Все пак има едно- две неща при животинската храна, което не се среща при растителната и обратното.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 22 Авг 2007, 07:54

DarkAngel666 написа:Точно само от растителна храна няма да можеш да живееш, но карай. Е може, но трябва да вземаш хранителни добавки. Все пак има едно- две неща при животинската храна, което не се среща при растителната и обратното.

Не точно. Можеш да живееш на всякаква храна и без храна и на фотосинтеза можеш :) Въпросът е как :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 22 Авг 2007, 08:29

По- скоро колко? Биологично погледнато човек е всеядно животно (това не значи, че яде камъни, просто има нужда от животинска и растителна храна). При поемането на само един вид храна в организма се трупа липса на някои хранителни вещества, принуждава се да компенсира с други и т.н. Само за пример... при липса на глюкоза, организмът почва да се "изяжда" сам. Освен непълна гликолиза, също така се повлиява и на "Цикъла на Кребс", в крайна сметка се получава анорексия. Белтъчините също не трябва да са липсващи, при тях е по- сложно. В зависимост от това кой липсва има различни ефекти. И още един пример... при липсата на йод се получава така наречената гуша.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 22 Авг 2007, 08:35

Не споря. Вярно е.
Но в Индия има един човек , който се храни само със слънчева енергия години наред + медитация + упражнения. Не говоря за анорексия...
Също така в състояние на сомати ( не съм видяла , не мога да съм категорична .. но много малко са виделите го :) ) се твърди , че по определен начин водата в организма се "втвърдява" образно казано и така живеят не години а хилядолетия , през което време не се хранят , но пък там обмяната на в-вата се свежда до минимум. Тъй , че начини има... отделени са останалите въпроси... как , колко , колко полезно , колко възможно и тн.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот MrFaust » 22 Авг 2007, 09:27

Илюзия , недей му вкарва мухата , че КАТ ще му хрумне сега да ни убеждава , че всички сме като този индиец ... А иначе , права си ... но докато не стигна до това или друго ниво на развитие , ще си карам и аз като Демоник - на мръвка , ако ще и да съм първобитен ;)
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 22 Авг 2007, 10:10

icon_sleeping Млъквам , че верно ще ми изопачи думите .
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 22 Авг 2007, 10:14

Вегетарианците как живяет без месо... готини хора ;)
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот EvilOne » 22 Авг 2007, 10:32

Абе,разберете че КАТ е еволюирал много над нивото на проста биология,биохимия,клетъчна химия и всичко останало.Даже не бих се учудил ако е стигнал до нематериална фаза на съществуване,само дето това събужда въпросите как точно натиска копчетата по клавиатурата...
Може би с силата на мисълта си ?
*цяла нощ гледам 4400,не ми обръщайте внимание :)
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkAngel666 » 22 Авг 2007, 11:04

Вегетарианците може да живеят без месо, но при почти всички такива има лека липса на мускулна маса. Сега на месото дължим много. Ако първобитните не бяха почнали да се хранят с месо сега щяхме да сме малко по- назад еволюционно (ако размишляваме с теорията за еволюция). Все пак има и незаменими аминокиселини.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EvilOne » 22 Авг 2007, 11:14

Е,щяхме да сме по ниски,по слаби физически и да издържаме по малко на студ.Затова пък,ако бяхме само вегетарианци бихме живели по дълго,клетките ни биха остарявали по бавно,и нямаше да има баламури като КАТ,поне според научни теории дето ги четох някъде
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkAngel666 » 22 Авг 2007, 14:03

И мозъкът ни щеше да е по- малък. Въпреки че използваме изключителна малка част от него, вместо да е над 1000 кб. м. щеше да е по- малък и можеше и да сме на дърветата. Но КАТ е прав донякъде. С изключително силна вяра, теоретично е възможно, но лично не познавам такъв човек. Пък и се иска доста силна вяра, която не се постига за миг, може би и за век. Което ще рече, че КАТ си похапва от време на време, най- вероятно през 4 часа.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EvilOne » 22 Авг 2007, 15:40

Добре де,разгледано по един определен начин,растенията също са носители на нещо като душа -та,лювопитно ми е,може ли да се каже,според теориите на КАТ,че растенията не биват убивани щом ги откъснеш,само защото нямат рецептори за болка и не мучат жално ?
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 27 Авг 2007, 17:01

мале духовете много са се активизирали, ама мен не ме мързи да пиша.

Да пак ще го напиша - цивилизация която изяжда себеподобните си по-низши същества е една ниско интелектуална цивилизация, в случая с нас хората управлявани от духове касапи облечени в свята ангелска телепатия"
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 27 Авг 2007, 18:45

абе КАТ вместо да се мъчиш да ни обясняваш,що не си ни оставиш да си бъдем касапи пък току виш някой ден сме се срещнали и ти си станал като нас ама нееее това е невъзможно ти си много над нашето ниво и не можеш да паднеш толкова ниско защото просто няма на къде повече,а и щом животните са ни себеподобни и не можем да ги ядем защо те ядат други животни,май толкова много си се оплел в твоите заблуждения че вече сам незнаеш какво говориш,ти повтаряш само едно и също смени малко репертуара де
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 27 Авг 2007, 20:05

КАТ, искаш ли някой път като правим среща на форума да дойдеш и ти? Сигурно ще ти е забавно... Какво ще кажеш за идеята? Хем ще ни обясниш повече за духовете.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор