Какво ви плаши в кошмарите ви?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот B-L-O-T » 01 Сеп 2007, 07:57

avanabil - Да . Това пак е страх от смъртта . Страх че ще се загуби всичко което си имал тук . А страхът от смъртта е точно това - ще загубиш всичко . А че момента на загубването е по-страшен от момента в който вече го е загубил е несъществено .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот debika » 01 Сеп 2007, 09:27

Хората просто се страхуват от неизвестното.
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 01 Сеп 2007, 15:32

Смърта е ново начало а не край.
Най вече страхът идва от неизвестното (а всеки го е страх от него) и от християнските догми които ги има във всички по малко или много...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 01 Сеп 2007, 16:32

FireSun's Viking написа:Смърта е ново начало а не край.
Най вече страхът идва от неизвестното (а всеки го е страх от него) и от християнските догми които ги има във всички по малко или много...

Да, напълно съм съгласна с теб и с всички, които го твърдят.
Странен ми е момента на прехода. Свикнали сме да приемаме, че смъртта е начало на нещо, поставено с много физическа болка и агония понякога...това плаши...болката плаши. Много пъти съм сънувала местата от другата страна, поне така съм вярвала....Каквото и да е, там не е страшно. Там е спокойно - спокойствието, което имаш, когато разбираш логиката и смисълът на всичко случващо се по пътя ти...След такива видения се събуждам изпълнена с някаква сила в себе си, че съм се отправила натам. Сигурно звучи абсурдно...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 01 Сеп 2007, 16:36

avanabil написа:Да, напълно съм съгласна с теб и с всички, които го твърдят.

А защо си напълно съгласна ? Няма ли нотка на съмнение у теб че това може да е пълният край ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 01 Сеп 2007, 17:15

защо да е пълният край нали само тялото ти умира а не душата,тогава не е край, защото душата си намира ново тяло и продължава своето съществуване и това слага ново начало на ново съществувание, за това и аз съм съгласна че смъртта не е край а ново начало,а пък и защо да се страхуваш от смъртта като би могло това ново начало да се окаже по-добро от предишното !!!
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Child Of Nature » 01 Сеп 2007, 17:41

Кошмари не съм сънувал от страшно много време, години. Но основните ми страхове бяха вълците. По -точно върколаците. Имах ужасен сън, който сънувах доста често. В него баща ми се превръщаше във върколак и аз се криех под леглото. Беше ужасно когато главата му се появи под леглото, надвесил се от леглото...
Друг кошмар... оставам напълно сам в стаята си през нощта, тъмно е. Някъде от нищото се появява красива женска ръка. Цялата в снежно бяло и с пръстен на единия пръст, а на пръстена - голям зелен камък. Ръката ме следва и се опитва да ме убие. Беше ужасно...
~H. Parallax~
Аватар
Child Of Nature
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 01 Сеп 2007, 18:46

B-L-O-T написа:А защо си напълно съгласна ? Няма ли нотка на съмнение у теб че това може да е пълният край ?

[B]Навън е най-черната и безлюдна нощ от всички нощи, които съм виждала, но не заради безпощадната гръмотевична буря отвън..слушам някакъв опустошаващ Brainstorm chillhouse....и знаеш ли, от целият този амбиент като че ли въпросът ти, поставен така, успява да разклати сигурността ми в това...
Но не! Определено не чувствам, че това може да е самият край. Нима аз, която съм стигнала сега до тук и съм развита в степента, в която настоящият ми живот го изисква от мен /или в степента, в която аз съм необходима на живота си/, нима аз съм резултат само на едно единствено съществуване, което ще приключи веднъж и завинаги със смъртта? Не вярвам. А ти не усещаш ли в себе си развитието и нишката на всичко онова, което се е случвало с теб и преди да се родиш тук, сега...? Не усещаш ли посоката си напред след смъртта? Нямам съмнение в това. Ти съмняваш ли се? /B]
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот EliKarim » 01 Сеп 2007, 19:42

Медитациите са добър метод за изчистване и проектиране на спокойния сън. Някои кошмари, могат да бъдат непоносима реалност.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 02 Сеп 2007, 06:09

avanabil - Нека се съмняваме и в най-сигурното и в това което чувстваме че е така . Това както казах ни поддържа в баланс и осъзнатост . Чела ли си историята на Буда за "Има Бог ; Няма Бог ; Не знам" ?
EliKarim - Да добавя че медитацията е най-добрият метод за изчистване и успокояване на цялото същество .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 03 Сеп 2007, 07:59

моите кошмари са все ужасяващо реални....... защо все някой иска да ме убие в съня ми? какво толкова съм направила???????
уж преди лягане пия успокоителен чай и пак кошмари...
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 03 Сеп 2007, 08:05

Все някой иска да те убие в сънят ти защото допускаш същото (метафора) във физичният живот .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 04 Сеп 2007, 06:54

хммммммм........................а дали не е от талисмана под възглавницата ми, защото от както спя с него под възглавницата сънувам едни такива странни и адски реалистични сънища???
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 04 Сеп 2007, 07:36

Той може да е катализатор само .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 04 Сеп 2007, 08:27

и да го махам ли талисмана или не???
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот [-_-] » 04 Сеп 2007, 09:48

ДЕМОНИ- само това може да ме оплаши в съня. Те могат да взимат различни форми от съзнанието ми и от спомените ми. Образи на роднини, на PC и TV герои и други. В такива сънища в главата ми става пълна каша. Имам чувството че някой се рови в нея. И тези демони винаги ме преследват. Винаги са 2 и са едни и същи. Те не искат да ме убият, просто искат да ме заловят... Това ми е единствения кошмар ама и той ми е предостатъчен.
Аватар
[-_-]
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот maluL » 04 Сеп 2007, 09:54

Кошмарите са тягосни и в повечето случай объркват ежедневието ми , изпитвам ужас от тях и дълго ги обмислям докато си пия кафето ,защото са едни такива пъстри и несвързани със добавка на монолози ! Като атракция за човека ,който спи до мен :)
Аватар
maluL
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alana_lire » 04 Сеп 2007, 11:29

а моите кошмари все се развиват в или около апартамента ми и то в непосредствена близост до стаята ми!!!! защо???
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор