кръстова гора

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот alana_lire » 05 Сеп 2007, 08:41

много искам да знам дали наистина е вярно че в кръстова гора може да се заредиш с енергия??????
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот archangel_metatron » 05 Сеп 2007, 12:54

Да вярно е. Една моя близка ми донесе камани от там и те са силно енергиино заредени.......................
Cogito ergo summe
Аватар
archangel_metatron
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 05 Сеп 2007, 14:51

И аз имам камъни от там.Обясниха ми че затова се казва кръстова гора , защото там се намират камъни с кръстове на тях.Мисля че това беше някакъв минерал, на който кристалната му решетка е такава че образува тия кръстове ама не се сещам името.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Earth_dust » 05 Сеп 2007, 16:52

Къде е това??? За първи път го чувам...Дайте малко инфо,моля ви. Звучи интересно...
Аватар
Earth_dust
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 05 Сеп 2007, 17:14

Earth_dust написа:Къде е това??? За първи път го чувам...Дайте малко инфо,моля ви. Звучи интересно...

http://www.rozhen.com/bg/landmark/gora.php
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот alana_lire » 07 Сеп 2007, 18:04

мен ми разказаха за стареца от кръстова гора и за светлините
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 07 Сеп 2007, 18:34

моля ви разкажете нещо повече за тази гора,какъв е този старец и тези светлини много ми е интересно и бих желала да науча повече ако това не е проблем
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 07 Сеп 2007, 19:17

ми на вуйчо ми един приятел разказва че като бил на кръстова гора една вечер с жена си като се разхождали видели някакъв старец ...ма много стар бил,едва се държал на пръчката на която се подпирал.......
а там имало ( в кръстова гора де ) някакви големи вещници и хората разказват че без никой да ги пипа свещите светели цяла вечер без да ги подменят.;................
странно нали?????? а и миризмите???!!!!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 07 Сеп 2007, 20:00

да наистина е странно и много бих желала да отида,къде точно се намира тази гора :)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 08 Сеп 2007, 09:10

Който отиде няма да сгреши ,мястото наистина е магическо.Усещането преди да отидеш там и след това е коренно различно.Нещо което не е писано в страницата ,но което се запечата в съзнанието ми когато бях там преди 3-4 години беше ,че на съседните хълмове се виждат изрязани сред дърветата полянки с форматата на кръстове.От година две там има и ново построен хотел.Общо взето по типично българско му вадим пари от каквото можем.Има няколко параклиса докато се изкачваш към 2 кръст на баира зад църквата.А на отсрешния баир на същото равнище има една плочка,когато застанеш на нея усещането е странно и супер зареждащо.Има и две изворчета за вода т.е. чушми.На едната която е по близко опашката е супер голяма и тече по-бавно,докато другата чушма се нарича мълчалива,защото потища вода само и единствено ако се пазипълна тишина,но за жалост до там не отидох ,защото бях с бабето ,а изворчето се намира на няколко км от църквата. 8)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот [-_-] » 08 Сеп 2007, 13:57

Всъщност кръстчетата по камъчетата е сигнал за наличие на уран. Родопите е пълна с уран, и точно затова камъчетата са така набръздени. Аз съм ходил много пъти. Наистина мястото е невероятно. И не само ме зарежда с енергия а и ме пречиства по някакъв начин. Всичката отрицателна енергия се освобождава. Няма да сгрешите, ако отидете.

П.С. НЕ ХОДЕТЕ ПЕТЪК ВЕЧЕР !!! Тогава има служба и е някакъв ад. Има хиляди хора. Много пъти става така че да се паркира с километри надолу, преди самото място. А да не говорим че вместо да се заредите, ще съберете повече нерви с "типичния български нрав"
Аватар
[-_-]
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 08 Сеп 2007, 18:17

В Кръстова Гора всъщност няма абсолютно нищо специално. Кака става тези уж чудеса когато хората отидат в нея ли. Ами много просто, когато човек отиде там духовете пускат много приятни усещания на хората когато са в гората, защо го правят духовете ами така имат си цел, искат да помагат ли, АМИ не искат иначе щяха да ни пускат хубави енергии като стоим по домовете си, ИМАТ си други ТЪПИ цели, за вас глупаците, да им се хващате на уловките.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 08 Сеп 2007, 18:42

КАТ, защо все гледаш да убиеш всичко човешко и най-вече вярата и приятните емоции??????
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 08 Сеп 2007, 18:55

да КАТ а и щом сме такива глупаци за какво изобщо пишеш намери си друга занимавка например играй шах с твойте духове или нещо такова
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 08 Сеп 2007, 19:01

demonic....много ти се кефя!супер си!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 08 Сеп 2007, 19:03

хахах мерси чувството е взаимно :)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 08 Сеп 2007, 19:06

Добре де, защо толкова му се връзвате?! не знаете ли, че простотията ходела по хората, а не по горите?!

Относно Кръстова Гора:
Замислете се откъде идва името и прочетете защо е дадено точно това име на региона- в това се крие и отговора на зададените въпроси...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот KAT » 08 Сеп 2007, 20:53

ами тя простотията наистина ходи по хората (да се връзват да ходят в тази гора и да се кланят на някакво си чудо Бог ли що, идете и вижте истерията там е доста голяма), иначе на гората нищо й няма, напълно обикновена гора с тук таме малка козметика от страна на духовете това се отнася за някои израствания на растителността там, но това те духовете го могат.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 08 Сеп 2007, 21:18

KAT написа:ами тя простотията наистина ходи по хората (да се връзват да ходят в тази гора и да се кланят на някакво си чудо Бог ли що, идете и вижте истерията там е доста голяма), иначе на гората нищо й няма, напълно обикновена гора с тук таме малка козметика от страна на духовете това се отнася за някои израствания на растителността там, но това те духовете го могат.

Само за едно от казаното си прав- простотията наистина ходи по хората- ти си чист пример за това. Независимо дали вярваноята на останалите съвпадат с твоите или не- всеки може да избира в какво да вярва или не, и никой няма правото да налага вярванията си. Осъждаш християнството и се опитваш да наложиш своето..... мдам, пак се получава класическото "Моята вяра е най-права"... т.е. същото, което са се пробвали да налагат много от религиите по света
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Aine^ » 09 Сеп 2007, 14:46

Так аз съм от град Лъки в непосредствена близост до Кръстова гора само на 16км., а и все пак е в общината. Няма никакви светлинки или белобради старци или каквото и да е. Мястото наистина е много силно енергийно, а на всеки един камък има кръст на него. Един от митовете за Кръстова гора: Кръстат на Иисус е бил разделен на 3 и иедна от тези три части е в Кръстова гора. Има повелие, че който открадне кръста ще го последва проклятие. Преди много години (знам от баба ми) е бил откраднат за да го продадът от 3-ма от съседното село Белица (там хората са помаци и български турци) съответно те не вярвали на, че ще ги последва някакво проклятие. 1-вия умира веднага след като се връщат. Другия се разболява и тогава се осъзнават какво правят и тръгват да връщат кръста. Болния умира по пътя, а другия веднага след като го е върнал. Та зареди това е и наречена "КРЪСТова гора" . Казва се, че на кръстов ден, който принущува там и пие вода от аязмото оздраява. Разказват се и за доста случаи на излекувани (аз лично не знам).
Преди "кръстова гора" беше едно красиво и диво място, а сега там има манастир, който е по-скоро хотел, църква, арка и път до там. А преди за да отидеш трябваше да ходиш пеша - пътя беше черен и не до самото място, аязмото беше напълно диво с една еко пътека, а сега тя е бетонирана. Можеше да се нощува единствено на палатки и имаше няколко параклиса. Беше много по-диво и внушаващо, а сега от строежите и бетона е трудно да се разбере кой камък е от там и кой не.
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор