кръстова гора

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот [-_-] » 09 Сеп 2007, 15:27

Aine^ написа:Так аз съм от град Лъки в непосредствена близост до Кръстова гора само на 16км., а и все пак е в общината. Няма никакви светлинки или белобради старци или каквото и да е. Мястото наистина е много силно енергийно, а на всеки един камък има кръст на него. Един от митовете за Кръстова гора: Кръстат на Иисус е бил разделен на 3 и иедна от тези три части е в Кръстова гора. Има повелие, че който открадне кръста ще го последва проклятие. Преди много години (знам от баба ми) е бил откраднат за да го продадът от 3-ма от съседното село Белица (там хората са помаци и български турци) съответно те не вярвали на, че ще ги последва някакво проклятие. 1-вия умира веднага след като се връщат. Другия се разболява и тогава се осъзнават какво правят и тръгват да връщат кръста. Болния умира по пътя, а другия веднага след като го е върнал. Та зареди това е и наречена "КРЪСТова гора" . Казва се, че на кръстов ден, който принущува там и пие вода от аязмото оздраява. Разказват се и за доста случаи на излекувани (аз лично не знам).
Преди "кръстова гора" беше едно красиво и диво място, а сега там има манастир, който е по-скоро хотел, църква, арка и път до там. А преди за да отидеш трябваше да ходиш пеша - пътя беше черен и не до самото място, аязмото беше напълно диво с една еко пътека, а сега тя е бетонирана. Можеше да се нощува единствено на палатки и имаше няколко параклиса. Беше много по-диво и внушаващо, а сега от строежите и бетона е трудно да се разбере кой камък е от там и кой не.

За съжеление, всичко е истина. Последния път имаше най вече бетон. Камъчета почти нямаше. Историята и аз съм е чувал по същия начин. Преди години всичко беше различно. Сега чисто по български всичко се е превърнало в машина за пари. Аязмото наистина е лекувито. Много хора казват че ги е излекувало. Мен също.
Единствения недостатък на мястото е че е вече прекалено... да кажем комерсиално. Когато около теб е бетонирано всичко, трудно се усеща зареждаща енергия. Но според мен всеки трябва да отиде.
Аватар
[-_-]
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот stanislava » 09 Сеп 2007, 16:48

На мен ми подари една приятелка камъче,сложила съм го до една икона.Тя ми каза,че мога да го пускам във вода и да я пия ако се разболея.Някой правил ли е подобно зареждане на вода?
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 10 Сеп 2007, 07:33

и аз имам камъче от кръстова гора и на него освен кръстове се различават и лица, а относно това за белобрадият старец и светлините ми го казаха хора , които са нощували там. за съжаление аз още не съм ходила там , но имам сериозното намерение да отида- все някой ден!
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот BeLLe » 16 Сеп 2007, 19:37

Аз съм ходила там само един път и ми се случи нещо , което и до сега не мога да си обясня. Когато се качих и застанах до кръста , той целият започна да трепери и това в продължение на не повече от 3-4 минути.. имаше още 3-ма човека ,които го видяха... Беше изключително странно...
Аватар
BeLLe
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 23 Окт 2007, 19:59

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Това са няколко снимни от кръстова гора,за тези които не са ходили ,но им е интересно каква е обстановката там :)
П.п. Ако много натоварвам форума нужните органи да се включат :)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот malphax » 01 Ное 2007, 08:47

КАТ няма никав смисъл в това което написа
Аватар
malphax
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор