Търсене на черни свещи...

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот runner413 » 17 Авг 2007, 07:19

Да бе заместител на всеки друг цвят!Като ти кажат , че за един ритуал ти трябват две черни и една червена свещ ти само бели ли ще сложиш?!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот dsims » 17 Авг 2007, 07:40

Да попринцип само бели ще сложа, но аз си имам всички цветове без златно и сребърно. Черните не помня къде си ги купих, ама помня че беше евтино. И бялото да повторя вече казаното е заместител. Като смесеш цветни светлини (с цветовете на дъгата) се получава бяло, и тук идеята е същата.
Аватар
dsims
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 17 Авг 2007, 07:49

Я стга!За изпълнанието на един ритуал огромно значение има цветът на на свещите , който се използват.Да кажеш че ако вместо черни свещи сложиш бели резултатът ще е същитят е все едно да кажеш , че един ритуал , който здължително се изпълнява при пълнолуние може да се изпълни и при намаляваща луна!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Lanukio » 17 Авг 2007, 08:18

На практика това не е съвсем вярно. Цвета символизира определен аспект и затова се използва определен цвят. С лунните фази нещата стоят по друг начин, защото те влияят както върху земята така и върху хората. Можеш винаги да замениш един символ с друг ако другия отговаря за теб на целите, които искаш. От друга страна ако толкова енергия влагаш в това, че не може да са друг цвят, а само черни са задължителни, то е ясно че ритуала ти няма да се получи. Не е ли по-добре да съсредоточиш енергията си върху въпросното заклинание, а не върху цвета на свещите? И не мислиш ли, че при правилно изпълнение и концентрация можеш да извършиш всеки ритуал дори със свещички за рожден ден?
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 17 Авг 2007, 08:27

черни свещо можете да си намерите навсякъде в специализираните магазини за свещи например в мола на първия етаж има само че са малко скъпи,иначе има и на витошка там са по 3-4 лева на свещ ако имаш желание винаги ще намериш това което търсиш ;)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 17 Авг 2007, 08:31

Е неможе просто така да подменяш различните символи и цветовете на свещите!Така до къде ще я докараш?!По твоята логика за един ритуал в който се използва брашно , то може да бъде заменено от гипс , но въпреки това ще се получи ако си повтарям ,че това не е гипс а брашно!!!!!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот demonic » 17 Авг 2007, 08:34

оп много много се извинявам за втория коментар на всички ама нещо ми се бъгна отново много съжалявам :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 17 Авг 2007, 08:40

Всъщност това с гипса би станало. Има разлика, но не в това дали се използва точно упоменатото, а в това кой го използва. Всеки се придържа към модела си. Но в хаотизма не е задължително, дори е препоръчително "експериментирането" и "направи си сам" и дали се изискват черни свещи или не няма значение. Та ако говорим, за типичен модел на магия, строго изискващ дадени компоненти, и човек е обучен в него, има значение какъв е цветът на свещите. Ако е минал МММ, няма значение, може дори и да не ги използва. Също така може да не използва и кама, и жезъл и всичко останало. Нарича се Средният Път (каоз инкорпорейтид), Empty Hand Magick в оригинал. Също така може да замени кама с кухненски нож и пак да получи резултати. Въпрос на вяра.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 17 Авг 2007, 08:41

И кой каза, че не може? Някой виден окултист? Придържането към принципи и правила е забавно до момента, в който не започне да ти пречи на ефективната работа. Тук няма да задълбавам в обяснения, че на практика не ти трябват дори свещи за изпълнението, ти не работиш със свещите, а с енергия. Нея не й дреме особено дали са черни, оранжеви или винени. Това са символи, с които работи съзнанието ти, а то може да се пренастройва по твоя воля. Ако месиш хляб от въпросното брашно не мисля, че ще ти е много вкусно :wink:

Черни свещи можеш да си поръчаш в някой магазин за сувенири и свещи например, стига да се договориш с продавача. Друг вариант е да си направиш разходка до най-близкия по-голям град.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 17 Авг 2007, 08:47

Аз по принцип съм привържаник на точноста и изпитаните методи , затова винаги си изпълнявам ритуалите с точно описаните неща и не обичам много да ги променям , освен ако не се налага от липсата на някоя съставка или нещо друго!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Arian Star » 17 Авг 2007, 10:03

Извинявайте, но къде е този магазин "Инти"? Дайте инфо за адреса му, моля ви! icon_angel icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightwalker » 17 Авг 2007, 14:13

Черни свещи си взимам най-редовно от едно магазинче на "Пиротска" (София)-пада ти се вдясно като вървиш по "Пиротска" посока към Халите. То е малко магазинче за подаръци,сувенирчета и джунджурийки, има свещи всякакви и не са скъпи, има и ароматни масла и разни камъчета и мъниста и други.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 13 Окт 2007, 19:46

HighwayMan написа:Извинявам се за малко тъпия въпрос, но преди не съм търсил за такива неща. Някой има ли представа къде могат да се купят черни свещи в София? Аз много обиколих и нищо не намерих.

Мерси за някаква помощ. icon_occasion

Днес на връщане от работа си купих, черна свещ въпреки, че не мисля
да я използвам засега. Има едно магазинче на "Стамболийски" като вървиш от пазара "Димитър Петков" нагоре към църквата "Света Неделя".
Пада се от лявата страна. Работи и в събота и неделя.
Има всякакви неща подходящи за един .. да кажем бокор. Аромати, есенции и пр. Държи го една учудващо любезна и симпатична жена.
Ето и снимка на моята придобивка от там. :wink:

Изображение
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 14 Окт 2007, 12:33

Добре е по свещите отстрани да няма ниакакви надписи или други подобни следи от "модерни" измишльотини. Свещите трябва да са близки до тези, които традиционно се ползват за магически ритуали.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Gebo » 15 Окт 2007, 09:22

ако успееш да ги игнорираш няма да ти е проблем!ако не успееш може да стане гаф с магията...голям...може примерно на свещта да има някакво орнаментче...и оня ден разбириш'и да си го видял на тениската/дънките/нещо си на някой твой познат...и да речем ,че правиш някой ритуал за...осъкатяване (съвсем примерно).
не би трябвало да се учудиш ако на следващия ден видиш приятеля ти с гипс примерно...или бинт...все пак съзнанието ти работи с асоциации ,което не бива да се забравя...затова ако си добър визоализатор ти е точно през едно място дали използваш сини бенбени лилави или октаринови ако щеш свещи...че дори и свещи...
всичко ти е в главата(или малко над нея :D ) а всички церемониални неща (повечето де) са за да го извикат от там !
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 15 Окт 2007, 09:47

Скоро си успях да намеря къде се продават черни свещи и си купих една.Проблемът е че свеща след като се запали отделя някакъв кисело-лют аромат , който дразни очите ми.Гадна работа.Някои знае ли защо или това е някакво гнусно благовоние?!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Eleonora » 16 Окт 2007, 09:54

Сигурно е направена с некачествена боя или ароматизатор. Иначе свещта от снимката на Enforcer не е с надписи, а е опакована с найлон с надписи, който се маха и си остава чисто черна. Аз имам същата, само че червена. Моята мирише мн приятно. Исках да попитам дали ако използвам двуцветна свещ, примерно синьо и лилаво, може да се използва и за синя, и за лилава или не може за нито едното?
Аватар
Eleonora
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Gebo » 16 Окт 2007, 11:18

за незнам кой път се повтаря това но нищо аде пак-цвета е за да провокира асоцияция в съзнанието ти-ако се концентрираш върху синьото и не обръщаш внимание на лилавото(или каквото и да е др) всичко си е наред...но ако не се чувстваш сигурна си ползваш чисто синя свещ и вс е наред и не си тормозиш главата с глупости...
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот buffy_vampire » 21 Окт 2007, 20:12

Здравейте, аз съм нова но отдавна изучавам магията.В доста книги съм чела че свещите не трябва да се бочдисват, а трябва самият восък да е с желания цвят, но мога да ви кажа откъде да си купите черни свещи в Пловдив.
Аватар
buffy_vampire

Мнениеот buffy_vampire » 26 Окт 2007, 13:28

Ами в пловдив има в Халите долу на посземния етаж и в Евроленд.Надявам се да са останали.
Аватар
buffy_vampire

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор