Часове зa магия

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот malphax » 01 Ное 2007, 07:34

Ами малко смешно може да ви прузвочи ,но искам да попитам!Защо почти всички магиии трябва да се извършват в полунощт и ако примерно се извършат през някои час на деня ,дали би имало някакви последствия?Извинете можеби за глупавия ми въпрос! icon_thanks
Аватар
malphax
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 01 Ное 2007, 19:29

Нито е смешно, нито е глупав въпроса ти. Повечето вещери, магове, окултисти или наричай ги както искаш, използват времето след 12ч или след полунощ, заради Луната. Поне аз смятам че силата на Луната, фазите, лунното сияние, нощното спокойствие и т.н...винаги е по-доброто за спокойното и силно провеждане на ритуал.
Това обаче не означава че един ритуал правен през деня ще е невалиден, слеб и безпомощен. :wink:
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот malphax » 01 Ное 2007, 19:56

Ех от това имах нужда много ти благодаря.Писах,че въпроса ми може да се стори глупав ,защото от скоро се занимава със тези неща и исках да се допитам до хора които се занимават по отдавна с тези неща.
Аватар
malphax
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 01 Ное 2007, 20:25

Има различни схващания и мнения относно времето за магическите ритуали.
Някои кават, че най-успешните ритуали се правят когато стрелките на часовника
сочат нагоре (между 6 и 12 ч.), а когато сочат надолу не е хубаво да се извършват.
Друго мнение е за работенето в полунощ, както старите традиции повеляват, а според
народните предания след 12 ч. това са "лошите" часове на вещици и дяволи. Много от
ритуалите зависят също така и от планетарните часове. Например любовни е желателно
да се извършват в часове на Венера, проклятията в час на Сатурн или Марс и т.н. За
целта си има начини за изчисляване на планетарниет часове. Среща се и мнението, че
вредоносните (черни) практики трябва да се извършват непременно в часове на нощта,
когато злите сили излизат. Разбира се времето за работа зависи най-вече от спецификата
на самите практики в различните традиции и на това с което се работи.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот malphax » 01 Ное 2007, 20:42

Ахам благодаря
Аватар
malphax
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот DarkAngel666 » 02 Ное 2007, 21:59

Трета версия :wink: . "Обектът" е по- податлив на влияние, когато спи. Четвърта версия... така е защото някъде някой се е сетил да го каже/напише (?). Пета версия, замесваща световна конспирация - някой някъде е казал/написал нарочно така, поради простата причина, че преди определеният час е "жертвата" е по- податлива, но е искал да съживи лека параноя, или може би да "залъже" някой друг, просто... за кеф. Шеста версия... нека приемем условно тезата, че преди 10 000 години е имало магьосници, как по дяволите са определяли точният астрономичен час? Да не би да се се завъртали няколко пъти в кръг с маруля на главата, издавали са звук на зелева пеперуда, откривали са че марулята е всъщност зелка, а не никаква маруля и точно в този момент е било 12:00. Дори и в днешно време точният астрономичен час би могъл да намериш в някоя метеорологична служба, а не на стенният часовник или този на GSM-a, или този на лявата или дясната китка... Седма версия/въпрос - 12 часа за жертвата или 12 часа за "оператора"?

Предположение: Вярата в дадено нещо поражда неговата сила.
Извод: Чакам с нетърпение пролетните марули.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот silver sea angel » 08 Ное 2007, 13:40

А вярно ли е това твърдение, че в 00:00 границата м/у физическия и астралния свят е най- тънка и поради това магията се прави успешно в тази часова рамка???
Водата е моята същност
Аватар
silver sea angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 08 Ное 2007, 14:29

silver sea angel написа:А вярно ли е това твърдение, че в 00:00 границата м/у физическия и астралния свят е най- тънка и поради това магията се прави успешно в тази часова рамка???

Това не е ли малко относително, като се има предвид и часовата разлика в различните географски ширини? Може и да звучи елементарно, но винаги съм се съмнявала в успеха на именно такава 59-60 секундна магия, заради вярването си в нещо подобно....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 08 Ное 2007, 19:00

Няма никакво значение. Няма една часова зона ...., за всички държави.
Ритуалите едно време вечер са се правили заради гоненията... а после е станало като традиция.......
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот cant_smile » 26 Ное 2007, 13:46

Хм...да мен няма значение кога е правен ритуала.В смисъл...може би има за някой от вас,но аз не смятам (това си е разсъждение лично за мен) че магиите зависят от времето в което са правени.Важна е концентрацията.А и величината Време не е ли прекалено относителна за нещо толкова дисциплинирано като магиите? ;)
I was born in hell
Аватар
cant_smile
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Secret_name_ » 26 Ное 2007, 15:15

Според мен не бива да се слагат никакви,ама абсолютни никакви граници.Човек трябва да си го прави,както го чувства,а не според схващанията на някой друг!
Има си разбира се правила,но нека пък не се вглъбяваме съвсем в тях!
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 26 Ное 2007, 16:47

Аз винаго си ги правя през ноща , не защото някой е казал така , а защото така ми е удобно на мен.Тогава е тихо , тъмно и никои не ми пречи.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Abathor » 27 Ное 2007, 21:48

ноща е подходяща:
1 няма хора и шум
2 няма силна светлина която да ви разсейва при визуализация

в зависимост от това за какво ти трябва се съобразяваш с фазата на луната.
може да използваш и деня - и зареждаща процедура сливане с слънцето после си като ядрена електроцентрала...но внимавай при сливането да не стане авария като чернобил.ако прекалиш с зареждането не е много хубаво.

а и още нещо зависи какъв е ритуала и какво се призовава
някой ритуали изискват определено време - нощ,ден,залез, изгрев....
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор