Премахване на страх

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот firen » 20 Ное 2007, 15:17

Здравейте!
Разгледах из форума, но не намерих тема за някакъв ритуал, проста магийка или дори чрез медитация да се постигне ниво, при което да се премахне страхът(фобия) от нещо ? Може би би могли да се постигне дори с медитация(ако става въпрос за теб самият). Трябва ми за мен, искам да си премахна страхът от определено действие. Ще предложите ли нещо ? Не искам някакъв сложен ритуал - сложен в смисъл такъв черна магия или нещо от сорта. Трябва ми нещо безобидно и просто което да вдъхва кураж - вероятно медитацията би решила проблема, но да предложите някаква по-специална техника ?
Балгодаря на всички предварително! :mrgreen:
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 20 Ное 2007, 15:21

Отговарам ти от професонална гледна точка.
Магия (било то и проста :roll:, що за определение!) за премахване на фобия, може и да има, но не знам аз поне такава. Определено СТРАХА, още повече щом говориш за ФОБИЯ, това е психическо ЗАБОЛЯВАНЕ. Не е нито толкова страшно, нито маловажно, ако разбира се направиш навреме необходимите превенции. Ако искаш дай повече информация, за да рабера за какъв вид фобия говориш.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот svoboda » 20 Ное 2007, 16:02

Фобиите се лекуват най сполучливо и най- бързо с когнитивна терапия.

Ако имаш въпрос ме потърси на Лични, или скъпе.
Аватар
svoboda
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 20 Ное 2007, 16:11

Wizard написа:Отговарам ти от професонална гледна точка.
Магия (било то и проста :roll:, що за определение!) за премахване на фобия, може и да има, но не знам аз поне такава. Определено СТАХА, още повече щом говориш за ФОБИЯ, това е психическо ЗАБОЛЯВАНЕ. Не е нито толкова страшно, нито маловажно, ако разбира се направиш навреме необходимите превенции. Ако искаш дай повече информация, за да рабера за какъв вид фобия говориш.

Под 'проста магия' имах предвид - не искам ритуал свързан с черна магия, вуду или прочие. А за страха - може би не се изразих правилно. То не е фобия :) Просто обикновен страх - такъв като например да знаеш, че можеш да направиш нещо(че няма как да се нараниш), но изпитваш страх, защото инстинктите ти за самосъхранение се проявяват. Не знам дали ме разбрахте точно :) Не мисля, че се равнява на психично заболяване, защото за това всеки човек би изпитъл страх поне докато не направи крачката да го извърши веднъж. Идеята ми беше да медитирам половин - един час преди да го направя, да си изчистя съзнанието и ако е възможно(тук исках вашата помощ) чрез някаква по-специална техника ако някой е използвал вече да ми даде да въздействам подсъзнателно и да си внуша на организма да не изпитва страхът :)

svoboda написа:Фобиите се лекуват най сполучливо и най- бързо с когнитивна терапия.

Ако имаш въпрос ме потърси на Лични, или скъпе.

Ще разгледам за какво става въпрос из интернет, ако имам въпроси ще те питам - благодаря ти!

Благодаря много на двама ви и на всички които ще се включат в темата :)
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightwalker » 20 Ное 2007, 17:32

Хипноза, самохипноза. Вършат чудеса точно за този тип проблеми. Ако не познаваш добър хипнотизатор, на когото да имаш доверие, можеш да пробваш със самохипноза.
Ще трябва да изчетеш доста и сигурно няма да стане веднага, но е страхотна техника и дава много добри резултати.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 20 Ное 2007, 17:53

Защо не пробваш метода :Клин-клин избива"?Кажи по-конкретно за каква фобия говориш!:)
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот firen » 20 Ное 2007, 18:51

runner413 написа:Защо не пробваш метода :Клин-клин избива"?Кажи по-конкретно за каква фобия говориш!:)

Код за потвърждение: Избери целия код
Добре представи си, че си се качил на една малка скала на 20 сантиметра от морското равнище. Дълбочината обаче там където е тази скала е половин метър. Да предположим, че аз съм се качил на тази скала и трябва да скоча за да изляза от водния басейн. Дълбочината е половин метър, аз съм висок 2 метра(примерно :) ). Знам, че ако скоча няма нищо да ми стане - няма да се нараня по никакъв начин, но изведнъж ме обхваща страх неочаквано. Вцепенявам се, но все пак скачам, но от този страх, залитам, и падам във водата - не мога да плувам, замаен съм, объркан съм - ДАВЯ СЕ! :) Всичко това заради страха, който няма основателна причина да се появява в случая, защото ЗНАМ, ЧЕ няма как да ми се случи нещо, но ИНСТИНКТА МИ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ се проявява точно в този случай, при положение, че нямам фобии нито от водата, нито от скоковете и т.н.

Това беше един пример - искам да кажа, че в случая при мене не е така, но ситуацията е подобна. Не искам да споменавам точно за какво става въпрос, но не изпитвам никакви фобий от моята ситуация, просто ме е страх и все пак правя го, но със страх, а всеки знае, че когато се страхува човек дори и да го може просто греши. Искам да елиминирам този страх, и ми трябва някакъв метод подобен на самохипноза (тук е момента да благодаря на nightwalker - ще изпробвам метода). Ако някой знае други подобни, нека пише - предполагам, че има нещо с визуализация и самовнушение в по опростен вид.
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 20 Ное 2007, 19:06

Прочети ОШО за смелостта . Там пише как да се пребориш със страхът си .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abathor » 25 Ное 2007, 01:21

знам един начин.традиционно българско вещерство на което баба ми наскоро ме научи но е свързано с убиване на гълъб и изяждане на туптящото му сърце....
съмнявам се че ще го направиш.
самохипноза - запиши си гласа на касетофон.намали скороста на лентата като си я пуснеш преди да заспиш.
може и не само докато заспиваш ами и в медитативно трансово състояние -отпускаш се и немислиш за нищо.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 25 Ное 2007, 11:50

Това за гълъба е отвратително!Ами я си представи че е болен от някаква заразна болест?!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот ExalTeD_0ne » 25 Ное 2007, 12:37

С'я и гълъби ще трепем..и на всичкото отгоре ще ги ядем живи...
Поне кажи ритуала да видим що за магия е това.
Бил,Съм Бил Пил...Да..Да
Аватар
ExalTeD_0ne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 25 Ное 2007, 15:39

Само с визуализация не ми се вярва да стане...
Може с баене или леене на куршум, а психологически - добър вариант са техниките на Владимир Леви. Конкретно книгата, за избавяне от страх "Приручение страха" не знам дали е превеждана, ако ти върши работа на руски, мога да я пратя...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Abathor » 25 Ное 2007, 18:36

ако гълъба е болен сте прецакани и ще се наложи с йога на срането да се лекувате от паразити :mrgreen:
все тая от опит знам че ритуали които включват жертвоприношения на животни и кръв не се приемат добре от много голяма част от маговете.
опитай с самохипнозата.
зависи за какъв страх става дума.така и нестана ясно от какво е фобията.
аз имах фобия от инженции но преди няколко години правих едни тренировъчни програми за издържливост на витамин Б12(инженционен) и доста често се налагаше сам са си бия инжекциите.С малко воля ще успееш да се пребориш!
и до ден днешен нехаресвам инжекциите но не ме е страх от тях
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ExalTeD_0ne » 25 Ное 2007, 18:42

Я сподели това със инжекциите :)
Бил,Съм Бил Пил...Да..Да
Аватар
ExalTeD_0ne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lucifer » 21 Фев 2010, 13:43

Страхът не може да го пребориш с магия ! Той живее в тебе...Ако искаш да пребориш страха си представи си това което те е изплашило и след това се опитай да си представиш че някак си се бориш с него така то вече ще ти стане ясно че не е страшно а просто събитие което кара мозъка да мисли че е нещо ужасяващо...Но като го надвиеш то вече няма да е страшно и ще си кажеш как можех да се страхувам от такова нещо...помисли над това и не се опитвай да правиш ритуали или магии за това защото те нямат да имат действие! :)
Аватар
Lucifer

Мнениеот kraai » 26 Фев 2010, 12:32

Ако не е твърде лично,кажи какво провокира страхът ти.Определена ситуация,човек,случка,болест и т.н...Когато е по-конкретно,ще е по-лесно някой да ти помогне.
Аватар
kraai

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор