Wizard написа:Отговарам ти от професонална гледна точка.
Магия (било то и проста

, що за определение!) за премахване на фобия, може и да има, но не знам аз поне такава. Определено СТАХА, още повече щом говориш за ФОБИЯ, това е психическо ЗАБОЛЯВАНЕ. Не е нито толкова страшно, нито маловажно, ако разбира се направиш навреме необходимите превенции. Ако искаш дай повече информация, за да рабера за какъв вид фобия говориш.
Под 'проста магия' имах предвид - не искам ритуал свързан с черна магия, вуду или прочие. А за страха - може би не се изразих правилно. То не е фобия

Просто обикновен страх - такъв като например да знаеш, че можеш да направиш нещо(че няма как да се нараниш), но изпитваш страх, защото инстинктите ти за самосъхранение се проявяват. Не знам дали ме разбрахте точно

Не мисля, че се равнява на психично заболяване, защото за това всеки човек би изпитъл страх поне докато не направи крачката да го извърши веднъж. Идеята ми беше да медитирам половин - един час преди да го направя, да си изчистя съзнанието и ако е възможно(тук исках вашата помощ) чрез някаква по-специална техника ако някой е използвал вече да ми даде да въздействам подсъзнателно и да си внуша на организма да не изпитва страхът

svoboda написа:Фобиите се лекуват най сполучливо и най- бързо с когнитивна терапия.
Ако имаш въпрос ме потърси на Лични, или скъпе.
Ще разгледам за какво става въпрос из интернет, ако имам въпроси ще те питам - благодаря ти!
Благодаря много на двама ви и на всички които ще се включат в темата