Може ли да правя ...

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот be » 16 Дек 2007, 12:19

Здравейте, въпроса ми е, може ли да правя по няколко магии за едно и също нещо . Например срещам из форума 5 различни магии или ритуали, абе каквото и да е,- всичко се отнася за пари. Лошо ли е ако ги направя всичките и какво би могло да стане... Не съм алчен или нещо от типа, питам от любопитство, защото още преди да намеря този форум се чудих дали е редно за по-голям ефект да извършвам по няколко "магии" .

http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=437
http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=1210
http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=3067
http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=3095
http://www.magicgatebg.com/forum/viewto ... highlight=

Това са темите, ако се изпълнят всичките, какво би могло да стане :oops: Знам, че въпроса ми е странен и няма да се възприеме добре, но се интересувам от това, защото би ми помогнало в много други начинания .

Благодаря ви много за разбирането icon_thanks
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 16 Дек 2007, 12:44

Да направиш втора магия за едно и също нещо означава, че не вярваш в това, което си направил първия път - като не вярваш, значи нищо не си направил. Аналогично нататък по реда на номерата на магиите :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот be » 16 Дек 2007, 14:40

Аз вярвм, но ако искам да направя повече ... Смисъл приеми, че съм алчен и направя всичките за повече, не защото не вярвам . Тогава какво ще стане . Това ми е мисълта, не че не вярвам или, че искам от всички ... Просто искам да разбера какво би могло да се случи, защото всяка магия се насочва към различно нещо например някоя за успех, друга за пари, или пък има разлика в съставките и силата на магията, тогава пак ... Затова питам . icon_thanks :wink:
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 16 Дек 2007, 15:52

be написа:Аз вярвм, но ако искам да направя повече ... Смисъл приеми, че съм алчен и направя всичките за повече, не защото не вярвам . Тогава какво ще стане . Това ми е мисълта, не че не вярвам или, че искам от всички ... Просто искам да разбера какво би могло да се случи, защото всяка магия се насочва към различно нещо например някоя за успех, друга за пари, или пък има разлика в съставките и силата на магията, тогава пак ... Затова питам . icon_thanks :wink:

От собствен опит зная, че когато се опитвам да направя едновременно две магии за едно и също нещо, винаги става нещо, което ме спира да направя последваща магия....или изтървам астрологическите съответствия, или не мога да си осигуря необходимата обстановка, или не постигам нужната концентрация, или не намирам някоя от съставките.....или нещо съвсем друго. Не си мисли, че става въпрос за сили, които можеш да излъжеш - когато целта в собственото ти съзнание е една, и милиони причини да си намериш да направиш различни ритуали, ако тези сили не ти позволят да направиш друга магия, нищо няма да стане. Не случайно преди всеки ритуал трябва да направиш гадание....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот runner413 » 16 Дек 2007, 16:04

въпроса ми е, може ли да правя по няколко магии за едно и също нещо

Хората са казали:"Който стои на два стола накрая пада на земята" ,така че не ги прави сички една след друга...
Просто едва ли ще има ефект.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот be » 16 Дек 2007, 16:19

runner413 написа:

Хората са казали:"Който стои на два стола накрая пада на земята" ,така че не ги прави сички една след друга...

Мм благодаря ви :( Ще си избера някоя и ще направя. Пак благодаря, че ми обърнахте внимание icon_occasion
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 16 Дек 2007, 16:29

Ами вместо да правиш 5 за по 100 лв, направи една за 500 :)

Шегата на страна, но сигурен ли си, че знаеш в какво действително вярваш? Това, в което подсъзнателно вярваме, става реалност и без ритуали. Ако имаш нужда от пари, то значи ги нямаш, а ако ги нямаш, едва ли вярваш, че ще ги получиш, защото, ако вярваше, щеше вече да ги имаш. Прите отиват при хората, които не се притесняват от липсата им - при богатите. Погледай примерно някое предаване по телевизията - примерно "Сделка или не", един месец. И ще видиш, че хората, които най-много се нуждаят от пари, си отиват с дребни суми, а тези, които не са притеснени от финансови затруднения, си изкарват доста добри пари. Богатият човек е свикнал с идеята, че има пари и с начина си на мислене той ги привлича. Може да си мислиш, че вярваш, а да си много далеч от това. Често съзнателните и подсъзнателните ни убеждения са доста различни неща, а сила има подсъзнанието. Вяра просто така се придобива трудно, тя идва с резултатите - когато направиш няколко успешни магически опита, тогава действително ще повярваш в силите си. Така че започни от простички и земни неща и не точно от пари. Примерно, концентрирай се върху идеята да получиш възможност да спечелиш пари. Защото и хора с доказани магически способности имат проблеми с шестицата от тотото :)

Една успешна техника за "забогатяване": отдели си пари, които да не харчиш, примерно 20 лв. Като влизаш в магазин си мисли за това какво можеш да си купиш с тях. Прави го всеки ден. После увеличи сумата - примерно 30, и пак не ги харчи, каквото и да става, носи ги винаги в теб. Принципно става и с неналични суми, но там резултатите са несигурни, защото трудно се вярва в неща, които не могат да се видят и пипнат. Но може да пробваш и с по-големи, нереални суми, които също да увеличаваш всеки ден. Важното е всеки ден да се концентрираш върху идеята и да имаш увереността, че притежаваш пари и може да си купиш с тях каквото поискаш. Ако успееш да повярваш в това, парите ще дойдат, ако не - поне ще си спестил някой лев :)

Когато започнах работа, една от първите ми пациентки ми направи подарък за 1 март - една ръчно изработена мартеница и плик с 20 долара. Нямах нужда от тях тогава и не ги изхарчих. От тогава съм имала критични моменти от финансова гледна точка - всеки път, когато опра до тези пари, се появяват пари от другаде и спасяват положението. С течение на времето започнах да ги възприемам като талисман. Някакви си 20 долара не биха имали кой знае каква сила, да не говорим за покупателна стойност, но за мен те са символ на благодарността и добрите чувства на един страхотен човек - това е тяхната сила. Ритуалите сами нищо не правят. Силата идва от нас самите :) Когато го усетиш истински, тогава ще получиш и възможността да променяш реалността в твоя полза. С вяра в себе си ритуал не ти трабва. Без вяра - и пет няма да ти помогнат.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот avanabil » 16 Дек 2007, 17:36

be написа:
runner413 написа:

Мм благодаря ви :( Ще си избера някоя и ще направя. Пак благодаря, че ми обърнахте внимание icon_occasion

И ето нещо, което на мен ми помага: Всеки път, когато при покупка подавам банкнота, аз я сгъвам на две и я подавам с разтворената част към мен, а с прегънатия ръб към продавачката като мислено заповядвам да ми се върнат тройно. Прочетох го преди време в една книга и се изненадах от ефекта му. Всичко отново опира до вярата в определено действие и вътрешната нагласа. Това, което Venus ти написа е много силно и от там трябва да започнеш - измени гледната си точка. Ако има дори миг, в който съзнателно или подсъзнателно завиждаш на някой богат човек, тогава всяка магия за пари при теб ще е обречена на провал, защото се появява много силен конфликт вътре в теб самия/самата..... искаш пари, но обвиняваш или осъждаш хората с пари /най-общо казано/. Трябва вътрешно да си изпитваш благодарност не само за твоето финансово състояние, но и за тяхното. Много е трудно, но това е пътя. Магиите и ритуалите са след всичко това :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот be » 16 Дек 2007, 20:12

Не знам как вие решихте, че съм беден :) Може и да съм богат, който е алчен и иска още в наличност :) Нали така icon_angel Само ще ви кажа никак не съм беден и не съм лишен от нужните ми неща, но не се гордея с това, нито мисля, че съм нещо повече, просто парите от които живея не са мои, а аз искам да получавам повече и да не съм зависим от другите хора . Чел съм много книги за успеха и за парите :) И всичко, което казвате е вярно, аз лично четох теориите на Джон Кехоу и да ви кажа честно бих предпочел да вярвам и да направя магия, отколкото да визоализирам и вярвам . А си има и поговорка Парите отиват при пари :) Нали така каза . Просто ви зададох конкретен въпрос за това дали мога да направя много обреди, магии или заклинания за ПАРИ И УСПЕХ и проблем ли е ... и щастие. Ако може някой да ми каже реални доводи, че не може . Исках да знам дали магията ще се обърне или ще ми навреди, а не ще действа ли . И пак ви казвам благодаря за обърнатото внимание :wink:
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 16 Дек 2007, 22:24

'и да ви кажа честно бих предпочел да вярвам и да направя магия, отколкото да визоализирам и вярвам ' -това не го схванах. Визуализацията е неизменна част от магията. Успех и пари не са едно и също. Магията действа по пътя на най-малкото съпротивление, правейки обаче повече от една магия, преди да си изчакал резултата от първата може и да се наутрализират една друга, независимо, че са за едно и също нещо. Имаше една техника да си играеш с духа на парите. Разбира се да не забравяме, че проявленията на магията не винаги са каквито очакваме-може магията ти за лично твой пари да се прояви като предложение за работа с много добро заплащане, като повишение в работата и т.н. Също има и вероятност да не получиш това, което искаш, просто защото нямаш нужда от него, но това е предмет на други дискусии.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 16 Дек 2007, 22:30

be написа:Не знам как вие решихте, че съм беден :) Може и да съм богат, който е алчен и иска още в наличност :) Нали така icon_angel Само ще ви кажа никак не съм беден и не съм лишен от нужните ми неща, но не се гордея с това, нито мисля, че съм нещо повече, просто парите от които живея не са мои, а аз искам да получавам повече и да не съм зависим от другите хора . Чел съм много книги за успеха и за парите :) И всичко, което казвате е вярно, аз лично четох теориите на Джон Кехоу и да ви кажа честно бих предпочел да вярвам и да направя магия, отколкото да визоализирам и вярвам . А си има и поговорка Парите отиват при пари :) Нали така каза . Просто ви зададох конкретен въпрос за това дали мога да направя много обреди, магии или заклинания за ПАРИ И УСПЕХ и проблем ли е ... и щастие. Ако може някой да ми каже реални доводи, че не може . Исках да знам дали магията ще се обърне или ще ми навреди, а не ще действа ли . И пак ви казвам благодаря за обърнатото внимание :wink:

Нещата не опират до това дали си беден в сравнение с богатите или си по-малко богат от тях. Въпроса опира до това да не допущаш противоречиви вътрешни нагласи, които на подсъзнателно ниво да попречат за осъществяването на целите ти, независимо дали ще използваш магия или визуализация....или пък нищо от тях. Реални доводи: Всяка една магия може да се обърне срещу теб и да ти навреди, ако решиш, че има такава възможност. Някъде обясних за пътя на магията....че тя следва линията на най-малкото съпротивление. Е, имай предвид, че тази линия понякога минава през твоите убеждения и твоите заблуждения. Аз пак ти повтарям: Направи някаква форма на гадание преди всеки конкретен ритуал, за да разбереш какви ще са последиците и дали въобще трябва да се захващаш. Това са сили, които трябва да те допуснат и които ти трябва да убедиш. Ако всичко е наред, ОК, давай, направи и сто магии. Защо не? Не се шегувам, говоря напълно откровено като на човек, който разбира
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 17 Дек 2007, 07:05

be написа:аз лично четох теориите на Джон Кехоу и да ви кажа честно бих предпочел да вярвам и да направя магия, отколкото да визоализирам и вярвам

Теориите на Джон Кехоу не са точно негови теории, макар и в основата си верни, неговите книги са предназначени за американци - леко сладнят. Има някои много важни неща, които той е пропуснал, така че само с неговите книги не знам докъде може да стигне човек. Визуализацията е важна, но не е достатъчна.

От думите ти, които съм цитирала, стигам до извода, че ти всъщност не разбираш какво точно е магията.

“Магия” има много и различни определения на понятието, но вероятно най-разпространено в специализираната литература е разбирането за магията като за “наука и изкуство за предизвикване на промени в съзнанието в съответствие с волята”. Според друга дефиниция Магията представлява “умение за създаване на желаните ефекти и контролиране на събитията с помощта на действия, ритуали и церемониали, оказващи влияние върху естествените и свръхестествените сили”. Уикипедия

Един ритуал сам по себе си не е магия. От друга страна, човекът, който е постигнал някакъв контрол над съзнанието и подсъзнанието си, няма нужда от ритуал, за да постигне желанието си. Аз например съм постигнала 90% от нещата, които съм искала, и при мен става чрез просто изразяване на желанието непосредствено след медитация или в моменти на силен емоционален заряд. И това се е случвало много преди да знам определението за магия, затова и вярвам - вярвам в това, което съм изпитала лично. Никога не съм правила ритуал за каквото и да било, защото до този момент не ми е било нужно.

Магията ти ще сработи, когато успееш да стигнеш до подсъзнанието си, а за това хората са открили някакви техники - възбудни, задръжни, визуализация и т.н. При един може да работи едно, при друг - друго. Важно е да разбереш какво точно работи при теб - за това обаче трябва малко да почетеш и много да пробваш. Ти търсиш лесния начин - 5 магии за сигурен резултат. Няма сигурен резултат - всяко презастраховане (под формата на следващ ритуал) те отдалечава от желаната цел - тук съм съгласна с мненията на avanabil и Lanukio. Поне от личен опит мога да кажа, че магията действа, когато изразиш желанието си и оставиш нещата да се случват. Това означава да не мислиш за ритуала, който си направил, и да не тръпнеш в очакване, а не да посягаш към следващия. Защото в тези случаи, както казва един мой много любим автор, създаваш енергийни потенциали, които са равни по сила и обратни по посока на желанието ти.

А най-сигурният начин да разбереш дали магията ще действа или ще се обърне срещу теб, е да пробваш сам. Всеки може да сподели опит, но това е индивидуално и никой не може да ти каже как ще бъде при теб. Това е твоята задача - да се самооткриеш. Желая ти успех :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот venus » 17 Дек 2007, 07:23

Магията не е чиста наука, а изкуство както поезията, живописта и музиката, изискващо осмислено интуитивно прозрение за скритите природни закони.

Уикипедия
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот be » 17 Дек 2007, 12:30

venus написа:Магията не е чиста наука, а изкуство както поезията, живописта и музиката, изискващо осмислено интуитивно прозрение за скритите природни закони.

Уикипедия

Не се изразих правилно, защото бързах, но пак ми беше от полза. Аз се занимавам с други неща, но не и с магия, смятам да навляза вътре като започна от магиите с лична изгода, което е рисковано, но .... От 1 година се занимавам с всички подобни науки и ги разглеждам обстойно и сте прави, а наистина много ти благодря за това, което написа . Искам като неук в областта на ритуалите да те питам за запитванията, как да проверя за резултата на магията ? МНОГО АМА НАИСТИНА МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ, ЗАЩОТО НАУЧАВАМ МНОГО НЕЩА, КОИТО ЩЕ СА МИ ПОЛЕЗНИ. Не съм от хората, които се мислят за всезнаещи, аз съм добър в някои неща, а вие в други и ще ми е приятно да споделите с мен опита си ( естествено ако имате желание ). Благодаря ви много drunk icon_occasion icon_thanks
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shedinko » 17 Дек 2007, 14:02

Не видях някъде някой да е писал по горе ....А възможността от успешното ритуалче за пари....И да се спомине някой на който държиш и от там да ти дойдат парите ? (някъде из форума го бях засякал преди време)...Пак е имало ефект, но на каква цена...Така ,че замисли се за това колко ще си алчен ;)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 17 Дек 2007, 16:39

be написа:Искам като неук в областта на ритуалите да те питам за запитванията, как да проверя за резултата на магията ?

Запитвания.. гаданието, за което спомена avanabil, ли имаш предвид? Ако е това, става въпрос преди всеки ритуал да извършваш гадание с поне един, а за предпочитане с повече от един метод - руни, карти Таро, и-цзин - каквото ти е най-близко (ако щеш и с ези и тура :) ). Преди това, разбира се, трябва да се запознаеш с тези системи, ще ти трябва малко време, но пък е много забавно и полезно. Можеш да започнеш с руните и големите аркани от Таро, бързо ще свикнеш с тях. Добре е преди всеки ритуал, след кратка медитация, да извършиш гаданието, като зададеш въпрос от типа "Какъв ще е резултатът от ритуала, ако го извърша еди-кога си?".

Важно е и това, което Shedinko каза - когато си пожелаваш каквото и да е, никога не забравяй да уточниш добре желанието си с уговорката изпълнението му да не бъде свързано с лоши събития за други хора. Че Вселената има странно чувство за хумор :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот avanabil » 17 Дек 2007, 17:54

Да, точно така е, както ти каза Venus. Аз лично използвам картите Таро и в някой случаи руните. Имай предвид, че работата с картите изисква и много специална лична връзка с тях. И трябва винаги да изявяваш намерението си да постигнеш дадена цел по най-идеалният за всички начин, в съответствие с подходящите астрологични съответствия. Не случайно някой от ритуалите завършват с изричното уточнение "Без вреда за никого". Успех по този път :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот be » 18 Дек 2007, 00:40

Четах го, спокойно. Сега значи остава да намеря информация за картите Таро и Руните :roll: icon_occasion :wink:

Ако има желаещи с опит, да пишат icon_flowerface . Благодаря ви много (отново) , особено на Венус .
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 18 Дек 2007, 10:55

Venus, защо с повече от един метод? Ако работиш с Таро няма нужда да ги 'проверяваш' с друг метод за гадаене. Също не е желателно да питаш едно и също нещо повече от веднъж за един ден или дори седмица, така се съмняваш в картите. be, информация има във форума и в интернет, също с колодите се продават книжки.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 18 Дек 2007, 16:57

Lanukio написа:Venus, защо с повече от един метод? Ако работиш с Таро няма нужда да ги 'проверяваш' с друг метод за гадаене. Също не е желателно да питаш едно и също нещо повече от веднъж за един ден или дори седмица, така се съмняваш в картите.

Така пише в дебелите книги. Понякога го правя, понякога не, зависи как чувствам ситуацията. Аз използвам руни и таро, понякога и-дзин. Има моменти, в които чувствам подтик да грабна картите, в други - руните. Понякога и двете и в повечето случаи резултатите са сходни.

Днес например в състояние на афект имах желание да свърша една глупост, но поне имах благоразумието да се консултирам с картите си - използвах само големите аркани, нямах търпение дори да си подредя картите (по принцип рядко си позволявам гадание в такова състояние). Това, което картите ми казаха, не беше това, което очаквах, и направих още една подредба - от 7 карти, 5 се повториха в същата комбинация - "черната тройка" - Дяволът, Смъртта и Кулата (като финализираща карта и в двата случая) в приятната компания на Страшния съд и Колелото на съдбата. Такава комбинация смятам би стреснала всеки :) 5 минути по-късно се случи неочаквано събитие, което потвърди правилния съвет на картите - ако не ги бях послушала, щеше да е много късно след тези 5 минути. Преди около седмица пък имах сън, който днес се реализира чрез тази ситуация.

Но днес например "не усетих" руните и ги върнах на мястото им, използвах само Таро. Мисля, че си е индивидуално и всеки сам трябва да открие какво най-добре работи за него.
Аватар
venus
Модератор

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор